• چهارشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۵:۰۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98062612599
  • خبرنگار : 71564

از ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران چه خبر؟

از ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران چه خبر؟

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های ارسباران طی تابستان امسال نگررانی‌هایی را درباره احتمال حذف پرونده آن از فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی به وجود آورد اما به گفته رییس شورای عالی جنگل پرونده آن هنوز از فهرست موقت یونسکو حذف نشده است هرچند اگر عوامل تهدید در این جنگل‌ها کنترل نشوند در فرایند ثبت جهانی میراث ارسباران با مشکل مواجه می‌شویم.

به گزارش ایسنا، جنگل‌های ارسباران که عنوان «موزه حیات وحش ایران» را یدک می‌کشد و بیش از ۱۳ درصد از پوشش گیاهی کشور را در خود جای داده در شمال آذربایجان شرقی قرار گرفته است. این منطقه حدود دو سال گذشته به عنوان میراث طبیعی ایران برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی شد اما متاسفانه در مرحله فنی رد شد و از آن زمان تاکنون مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان میراث فرهنگی درصدد هستند تا بتوانند با رفع مشکلاتی که مانع ثبت جهانی این جنگل‌ها می‌شود، مجدد پرونده آن را تکمیل و به یونسکو ارسال کنند.

کامران پورمقدم -رییس شورای عالی جنگل- در گفت‌وگو با ایسنا درباره سرانجام ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران ، گفت: پرونده ثبت جهانی ارسباران از فهرست موقت یونسکو حذف نشده است اما اگر نتوانیم عوامل تخریب و تهدید مانند آتش‌سوزی را کنترل کنیم قطعا در فرایند ثبت جهانی با مشکل مواجه می‌شویم.

وی افزود: از حدود دو سال گذشته که پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران برای یونسکو ارسال شد، برخی موارد مانند تغییر کاربری اراضی و حضور بیش از حد دام در جنگل مانع از آن شد که ارسباران به ثبت جهانی برسد.

به گفته رییس شورای عالی جنگل، در حال حاضر جنگل‌های ارسباران به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره به ثبت رسیده اما ثبت جهانی، قدمی مثبت برای حفاظت بیشتر از آن خواهد بود.

پورمقدم این را هم گفت:‌ پس از ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، سازمان جنگل‌ها با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی روندی را پیش گرفتند تا بتوانند ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران را به عنوان بخش الحاقی به پرونده جنگل‌های هیرکانی اضافه کنند. امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم پرونده ارسباران را تکمیل و به یونسکو ارسال کنیم.

به گزارش ایسنا، جنگل‌های ارسباران بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و ۲۹ درصد از پستانداران، ۴۴ درصد پرندگان ایران، ۳۲ درصد از دوزیستان، ۹ درصد آبزیان و ۲۰ درصد خزندگان کشور در آن زندگی می‌کنند .

منطقه ارسباران در مقیاس جهانی نیز به تنهایی معادل ۳۴ درصد پوشش گیاهی کشور ارمنستان، ۲۵ درصد از پوشش گیاهی کشور آذربایجان، ۲۵ درصد پوشش گیاهی فرانسه، ۲۵ درصد پوشش گیاهی گرجستان و ۱۷ درصد پوشش گیاهی کشور ایتالیا است.

این منطقه در سال ۱۹۷۷ با پیگیری سازمان محیط زیست به عنوان «ذخیره‌گاه زیست کره» در برنامه انسان و کره مسکون یونسکو (MAP) ثبت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha