به گزارش ایسنا، کرونل فروتا مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در سخنرانی خود در شصتوسومین کنفرانس عمومی سالانه آژانس بار دیگر بر اهمیت همکاری کامل و به موقع ایران با آژانس تاکید کرد.
وی در سخنان خود با بیان اینکه تاکنون 182 کشور پادمانهای آژانس را اجرا میکنند، گفت: ما در یک سال گذشته به راستیآزمایی و نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه دادیم و در آینده هم این کار را انجام خواهیم داد.
فروتا به سفر اخیر خود به تهران اشاره کرد و افزود: من در جریان این سفر با مقامات ارشد ایران گفتوگوهایی داشتم. ما درباره فعالیتهایمان طبق برجام و اجرای پادمانها در ایران رایزنی کردیم. من همچنان بر اهمیت همکاری کامل و به موقع ایران در رابطه با اجرای توافقنامه پادمانی و پروتکل الحاقی تاکید میکنم.
مدیرکل موقت آژانس در ادامه خاطر نشان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی به راستیآزمایی عدم انحراف در مواد هستهای اعلام شده از سوی ایران طبق توافقنامه پادمانی ادامه خواهد داد. همچنین ارزیابیها درباره نبود مواد و فعالیتهای هستهای هستهای اعلام نشده در ایران ادامه خواهد داشت.
همچنین علیاکبر صالحی معاون رییسجمهوری کشورمان که برای شرکت در کنفرانس سالانه عمومی آژانس به وین سفر کرده است در سخنرانی خود در این نشست ضمن تاکید بر نقش مهم انرژی هستهای در چرخههای مختلف زندگی و دستاوردهای جمهوری اسلامی در این حوزه و همچنین انتقاد از عدم اجرای تعهدات طرف های باقی مانده در برجام، نسبت به یکجانبه گرایی و اقدامات مخرب آمریکا در ضربه به چندجانبه گرایی و دستاوردهای مهم دیپلماسی در چند دهه گذشته هشدار داد.
صالحی با تاکید بر اینکه در این برهه زمانی حساس برای موضوع چندجانبه گرایی، نشست جاری کنفرانس عمومی فرصتی منحصر به فرد جهت بررسی چالش ها و تعیین جایگاه اعضاء برای رسیدگی به این چالشها میباشد، به تشریح دیدگاه ملی کشورمان در این خصوص پرداخت و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اهداف منطقی را برای گسترش برنامه صلح آمیز هستهای خود و استفاده از فنآوری هستهای در حوزه تولید انرژی، بهداشت، و کشاورزی در پیش گرفته و پیشرفت ها و موفقیت های معقولانه ای را در این خصوص به دست آورده است.
وی در ادامه اظهارات خود به موضوع برجام پرداخت و گفت: یک اتفاق نظر وسیع میان تمامی دولت های عضو وجود دارد و آن این است که برجام، یک نقطه عطف حقیقی در تاریخ چندجانبه گرایی و به عنوان یک دستاورد بین المللی مهم می باشد.
انتهای پیام
نظرات