• یکشنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۵:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98062410977
  • خبرنگار : 71417

/به روز رسانی شد/

آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری تونس

آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری تونس

انتخابات ریاست‌جمهوری تونس امروز (یک‌شنبه) با شرکت ۲۴ کاندیدای انتخاباتی شروع شد.

به گزارش ایسنا، تونس دوباره در حال رقم زدن برگی دیگر از تاریخ معاصر خود است. ۲۴ کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور امروز با یکدیگر به رقابت برمی‌خیزند. برای نخستین بار نامزدهای انتخاباتی در مناظره تلویزیونی شرکت کردند. دو نامزد از مجموع ۲۶ نامزد از رقابت در انتخابات به نفع وزیر دفاع سابق این کشور کناره‌گیری کردند.

انتخابات ریاست‌جمهوری در تونس در اولین ساعات صبح امروز آغاز شد. این دومین انتخابات ریاست‌جمهوری از سال ۲۰۱۱ تاکنون در این کشور است.

براساس بیانیه وزارت کشور تونس، حدود ۷۰ هزار نیروی امنیتی تامین امنیت انتخابات ریاست‌جمهوری را برعهده دارند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای‌ در فیسبوک اعلام کرد، ۵۰ هزار نیروی امنیتی مسؤولیت تامین امنیت تمامی مقرها و مراکز اخذ رای، حفاظت از جان نامزدها، تامین امنیت فعالیت‌های شخصیت‌ها و میهمانان از جمله ناظران تسهیل فعالیت خبرنگاران، تامین امنیت انتقال وسایل مربوط به انتخابات و صندوق‌های رای‌گیری را در مراحل مختلف با هماهنگی نهاد نظامی را برعهده دارند.

طبق این بیانیه، بیش از ۲۰ هزار نیروی امنیتی برای تامین امنیت روال عادی کار در بقیه سازمان‌های امنیتی جهت تضمین امنیت و ثبات و حمایت از اموال عمومی و خصوصی و مبارزه با تروریسم و نیز تامین امنیت مرزها و مقرهای دیپلماتیک و مقرهای حکومتی در نظر گرفته شده‌اند.

همچنین ۱۵۹ تیم از یگان‌های ویژه ضد ترور در تمامی استان‌ها با تمام تجهیزات لازم و هلی‌کوپتر برای شرایط اضطراری مستقر شده‌اند.

در پی اعتراضات گسترده مردمی و خروج زین‌العابدین بن علی از کشور، اصلاحات گسترده‌ دموکراتیک در تونس آغاز شد. برای نخستین بار ۲۶ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تونس در سه مناظره تلویزیونی شرکت داشتند. گفته می‌شود که سه میلیون تونسی این مناظره تلویزیونی را تماشا کرده‌اند.  

مجری این مناظره تلویزیونی گفت: این که اصولا برنامه مناظره تلویزیونی برگزار می‌شود، دستاورد روند دموکراسی در کشور است. پنج سال پیش چنین امری ممکن نبود.

بر اساس گزارش دویچه‌وله، شرکت گروه‌ها و احزاب مختلف در این انتخابات در تونس پدیده‌ای جدید و بی‌سابقه به شمار می‌رود.

زمانی که کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری به طور رسمی در این کشور شروع شد، نامزدهای این انتخابات شروع به تبلیغ برنامه انتخاباتی‌ خود کردند. تنها کاندیدایی که در مناظره تلویزیونی ظاهر نشد نبیل قروی است که به «برلوسکنی تونس» شهرت دارد. او بنا بر نظرسنجی‌ها در ردیف آخر محبوبیت در میان نامزدهای این انتخابات قرار دارد و در زندان به سر می‌برد. نبیل قروی صاحب شبکه تلویزیونی خصوصی به نام «نسمه» است و به دلیل پولشویی، فرار مالیاتی و فساد زندانی شده است.

ماکس گالین، استاد علوم سیاسی از دانشگاه اقتصاد لندن که درباره تونس تحقیق می‌کند، در این باره می‌گوید: ما تا به حال شاهد چنین فرایندی نبوده‌ایم. این کارشناس سیاسی همزمان وجود خطر را در روند دموکراسی در تونس گوشزد می‌کند و می‌افزاید: هنوز موضوع بر سر سیستم سیاسی این کشور است.

تونس با مشکلات عمده اقتصادی روبه‌رو است. میزان بیکاری به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان جوان بسیار بالا است. یارانه بنزین و مواد غذایی به تازگی کاهش یافته و قیمت‌ها باز هم افزایش پیدا کرده است. به این دلایل بارها و بارها اعتصابات و تظاهرات علیه دولت صورت گرفته است.

به غیر از نبیل قروی، دو رئیس پیشین دولت و ۱۱ وزیر و تعداد زیادی از نمایندگان سابق مجلس نیز نامزد تصدی مقام رئیس‌جمهوری تونس شده‌اند. افزون بر این یوسف الشاهد، رئیس دولت کنونی نیز در فهرست نامزدهاست. منصف المرزوقی، اولین رئیس‌جمهوری تونس،  قیس سعید، استاد دانشگاه تونس و نامزد محافظه‌کار مستقل هم از جمله نامزدهای دیگر این انتخابات هستند.

از حدود ۹ میلیون مردم تونس برای شرکت در این انتخابات دعوت به عمل آمده است. این انتخابات از روز جمعه برای شهروندان ساکن در خارج از تونس آغاز شده و به طور رسمی امروز (یک‌شنبه) در این کشور آغاز شد.

همزمان، کمپین انتخابات پارلمانی تونس که در آینده نزدیکی (احتمالا ششم اکتبر) برگزار می‌شود، آغاز شده است. تداخل دو انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری موجب بروز آشفتگی‌هایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha