• شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98061608299
  • منبع : ستاد مبارزه با مواد مخدر

اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر جهت ساماندهی معتادان متجاهر

اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر جهت ساماندهی معتادان متجاهر

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سال‌جاری اصلاح قانون را برای ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم داشت گفت: نگهداری سه یا شش ماه از این افراد در مراکز ماده ۱۶ کافی نیست و باید این مدت زمان افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، اسکندر مومنی صبح امروز در سفر به اصفهان، در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان شرکت کرد و ضمن تقدیر از فعالیت‌های استاندار اصفهان، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، مجموعه دستگاه قضایی، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، و آموزش و پرورش در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: اصفهان هم محل عبور است و هم معبر، لذا مسوولان هم باید وضعیت استان را سامان دهند و هم به نمایندگی از کشور و دنیا با ترانزیت و عبور مواد مخدر به کشورمان و کشورهای اروپایی مبارزه نمایند .


وی با اشاره به آخرین گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ که مربوط به سال ۲۰۱۸ میلادی است؛ بیان کرد: ۲۸۰ میلیون نفر در دنیا موادمخدر مصرف می‌کنند و در جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ میلیون ۸۰۰ هزار مصرف کننده مستمر وجود دارد.


دبیرکل ستاد ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در کنار کشوری -افغانستان- قرار دارد که تولید مواد مخدرش در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیش از ۹ هزار تن رسیده و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.


مومنی گفت: سازمان ملل در این گزارش از کشورهایی همچون آمریکا، کانادا، آفریقای جنوبی، مکزیک و هلند که تغییراتی در سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر خود انجام داده‌ و مواد مخدر را آزاد کرده‌اند، انتقاد کرده و گفته است که این تغییر سیاست‌ها، موجب افزایش اعتیاد در دنیا شده است.


وی افزود: ۱۰.۶ درصد جمعیت امریکا، معتاد هستند و سالانه ۷۰ هزار نفر در آن کشور بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند و همچنین طی ۵ سال گذشته، جمعیت زنان معتاد آن کشور، سه برابر شده است.


دبیرکل ستاد بیان کرد: موضوع اعتیاد و آسیب‌های اجتمای به قدری مهم است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به صورت هر ۶ ماه یکبار جلساتی را در تهران برگزار می‌کنند و اهتمام ویژه‌ای برای حل آسیب‌های اجتماعی دارند.


مومنی تصریح کرد: موضوع موادمخدر و اعتیاد جزو پنج آسیب مهم کشور است و بسیاری از درگیری‌ها، سرقت‌ها، بیماری‌های عفونی و دیگر آسیب‌ها ریشه در مواد مخدر دارد.


وی گفت: اعتیاد موضوعی پیچیده است و بالای ۵۰ درصد معتادان کشور شاغل هستند؛ لذا اعتیاد موضوع تک مولفه‌ای نیست.


دبیرکل ستاد ادامه داد: راه نهایی آن است که بازدارندگی درونی ایجاد کنیم. مردم انتظار دارند مواد مخدر در دسترس نباشد تا کسی مصرف نکند. این امر درست است اما تلاش دولت به تنهایی کافی نیست و مردم نیز باید مشارکت کنند .


مومنی با اشاره به طرح «یارگران زندگی» گفت: در جلسه اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر که سه هفته گذشته به ریاست رییس جمهور کشور تشکیل شد، طرح یاریگران زندگی تصویب شد. این طرح نشان می‌دهد که موضوع مبارزه با مواد مخدر و ساماندهی پدیده اعتیاد به صورت دولتی صرف، محال و غیر ممکن است و حتما باید این موضوع مردمی شود.


مومنی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر مربوط به استان‌های شرقی کشور است، گفت: این مقدار از کشفیات در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان و هرمزگان انجام می‌شود؛ به طور مثال استان سیستان و بلوچستان طی ۵ ماه گذشته، نزدیک به ۷۰ تن مواد مخدر کشف کرده است؛ لذا در نظر داریم چند پهپاد نیز جهت سرعت کار، به این استان‌ها اختصاص دهیم.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ وی همچنین با تاکید بر اینکه قانون در خصوص اموال قاچاقچیان باید اصلاح شود، گفت: در قانون فعلی اعلام شده است که تنها اموال قاچاقچیان ناشی از این جرم باید مصادره شود ولی ما می‌گوییم تمامی اموال قاچاقچیان باید مصادره شود مگر اینکه قاچاقچی ثابت کند، اموالش ناشی از جرم مواد مخدر نیست.


دبیرکل ستاد با بیان اینکه در سال‌جاری اصلاح قانون را برای ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم داشت؛ افزود: نگهداری سه یا شش ماه از این افراد در مراکز ماده ۱۶ کافی نیست و باید این مدت زمان افزایش یابد.


مومنی با اشاره به شیوع مواد مخدر در استان اصفهان گفت: رتبه اصفهان در این امر پایین است، به طور مثال شیوع مصرف مواد مخدر در کشور ۵.۴ درصد است اما این میزان در استان ۲.۴ درصد است.


وی با بیان اینکه اصفهان در شیوع شناسی اعتیاد رتبه ۲۲ کشوری را دارد، افزود: میانگین کشوری نرخ شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان ۲.۱ است ولی این رقم در استان اصفهان ۱.۳ درصد است، همچنین میانگین کشوری نرخ شیوع اعتیاد در  دانشجویان ۴.۷ درصد است که این میزان در استان ۴.۲ درصد می‌باشد.


دبیرکل ستاد گفت: نرخ شیوع اعتیاد در مراکز صنعتی کشور ۲۲ درصد است و این رقم در استان اصفهان، ۱۶ درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha