• شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98061607976
  • خبرنگار : 71477

آمریکا انتشار نامی را که شاکیان حملات ۱۱ سپتامبر به دنبال آن هستند، بررسی می‌کند

آمریکا انتشار نامی را که شاکیان حملات ۱۱ سپتامبر به دنبال آن هستند، بررسی می‌کند

وزارت دادگستری آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا نامی را که شاکیان پرونده حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی به دنبال آن هستند، افشا کند یا خیر؛ شاکیانی که به دنبال مرتبط کردن دولت ریاض با این حملات تروریستی هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ویلیام بار، دادستان کل آمریکا با ضرب‌الاجل روز جمعه برای تصمیم‌گیری درباره این‌که آیا این نام را منتشر کند یا به مشخصه اسرار محرمانه دولتی استناد کرده و از افشای این اطلاعات امتناع کند، مواجه شد.

اما مقامات وزارت دادگستری تصمیم گرفتند که آنها به زمان بیشتری نیاز دارند و به همین خاطر درخواستی را به یکی از دادگاه‌های فدرال در نیویورک برای تمدید این مهلت تا ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریورماه) ارائه دادند؛ درخواستی که توسط قاضی دادگاه مذکور تایید شد.

جفری برمن، دادستان فدرال ارشد در منهتن در نامه‌ای گفت: ما این درخواست را مطرح کردیم چرا که پاسخ اف بی آی به این دادخواست باید با عالی‌رتبه‌ترین مقامات وزارت دادگستری هماهنگ شود و زمان بیشتر برای نهایی کردن تاییدیه اف بی آی و میزان امتیازات لازم است.

وکلای شاکیان در پرونده حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر می‌خواهند دولت این نام را افشا کند؛ نامی که از یکی از اسناد اف بی آی مربوط به سال ۲۰۱۲ حذف شده که در رابطه با کمک‌های ارائه شده توسط چند مرد در کالیفرنیای جنوبی به دو هواپیماربا است. این وکلا بر این باور هستند که این شخص که نامش حذف شده احتمالا یکی از مقامات رسمی سعودی است که دو مرد در کالیفرنیا را برای کمک‌رسانی به هواپیماربایان به کار گرفته است.

این شکایت در سال ۲۰۰۳ میلادی توسط مجروحان، خانواده‌های قربانیان و دیگر افراد تنظیم شد و مدعی است که کارمندان دولت ریاض آگاهانه به این توطئه هواپیماربایی کمک کردند.

تری استرادا، رییس انجمن "اتحاد قربانیان و نجات‌یافتگان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر برای عدالت علیه تروریسم" از این تحولات استقبال کرد.

وی گفت: ما بسیار خرسند هستیم که دادستان کل درخواست وقت اضافه کرده تا این مساله را به خوبی بررسی کند و بتواند تصمیم درست را اتخاذ کند. این نام یک موضوع محرمانه دولتی محسوب نمی‌شود و ما روی وزارت دادگستری برای اعمال صادقانه قوانین و افشای این نام حساب می‌کنیم.

کمی پس از این حملات یعنی زمانی که مشخص شد ۱۵ تن از ۱۹ مهاجم حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سعودی بودند و اسامه بن لادن، رهبر القاعده در آن زمان یکی از اعضای برجسته خاندان سلطنتی ریاض بوده، گمانه‌زنی‌ها در رابطه با مشارکت رسمی عربستان سعودی در این حملات مطرح شدند.

براساس اسناد موجود، آمریکا از برخی دیپلمات‌های سعودی و دیگر افرادی مرتبط با دولت ریاض که هواپیماربایان را می‌شناختند کمی پس از ورودشان به آمریکا تحقیقاتی به عمل آورده است.

این در حالی است که دولت عربستان سعودی بارها هرگونه مشارکت در این حملات را رد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha