به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ویلیام بار، دادستان کل آمریکا با ضربالاجل روز جمعه برای تصمیمگیری درباره اینکه آیا این نام را منتشر کند یا به مشخصه اسرار محرمانه دولتی استناد کرده و از افشای این اطلاعات امتناع کند، مواجه شد.
اما مقامات وزارت دادگستری تصمیم گرفتند که آنها به زمان بیشتری نیاز دارند و به همین خاطر درخواستی را به یکی از دادگاههای فدرال در نیویورک برای تمدید این مهلت تا ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریورماه) ارائه دادند؛ درخواستی که توسط قاضی دادگاه مذکور تایید شد.
جفری برمن، دادستان فدرال ارشد در منهتن در نامهای گفت: ما این درخواست را مطرح کردیم چرا که پاسخ اف بی آی به این دادخواست باید با عالیرتبهترین مقامات وزارت دادگستری هماهنگ شود و زمان بیشتر برای نهایی کردن تاییدیه اف بی آی و میزان امتیازات لازم است.
وکلای شاکیان در پرونده حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر میخواهند دولت این نام را افشا کند؛ نامی که از یکی از اسناد اف بی آی مربوط به سال ۲۰۱۲ حذف شده که در رابطه با کمکهای ارائه شده توسط چند مرد در کالیفرنیای جنوبی به دو هواپیماربا است. این وکلا بر این باور هستند که این شخص که نامش حذف شده احتمالا یکی از مقامات رسمی سعودی است که دو مرد در کالیفرنیا را برای کمکرسانی به هواپیماربایان به کار گرفته است.
این شکایت در سال ۲۰۰۳ میلادی توسط مجروحان، خانوادههای قربانیان و دیگر افراد تنظیم شد و مدعی است که کارمندان دولت ریاض آگاهانه به این توطئه هواپیماربایی کمک کردند.
تری استرادا، رییس انجمن "اتحاد قربانیان و نجاتیافتگان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر برای عدالت علیه تروریسم" از این تحولات استقبال کرد.
وی گفت: ما بسیار خرسند هستیم که دادستان کل درخواست وقت اضافه کرده تا این مساله را به خوبی بررسی کند و بتواند تصمیم درست را اتخاذ کند. این نام یک موضوع محرمانه دولتی محسوب نمیشود و ما روی وزارت دادگستری برای اعمال صادقانه قوانین و افشای این نام حساب میکنیم.
کمی پس از این حملات یعنی زمانی که مشخص شد ۱۵ تن از ۱۹ مهاجم حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سعودی بودند و اسامه بن لادن، رهبر القاعده در آن زمان یکی از اعضای برجسته خاندان سلطنتی ریاض بوده، گمانهزنیها در رابطه با مشارکت رسمی عربستان سعودی در این حملات مطرح شدند.
براساس اسناد موجود، آمریکا از برخی دیپلماتهای سعودی و دیگر افرادی مرتبط با دولت ریاض که هواپیماربایان را میشناختند کمی پس از ورودشان به آمریکا تحقیقاتی به عمل آورده است.
این در حالی است که دولت عربستان سعودی بارها هرگونه مشارکت در این حملات را رد کرده است.
انتهای پیام
نظرات