به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای سیستان و بلوچستان، اتابک جعفری اظهار کرد: اکنون ۱۸ هزار و ۸۵ حلقه چاه، چشمه و قنات با تخلیه یک میلیارد و ۹۱۸ میلیون مترمکعب در استان وجود دارد.
وی تعداد چاههای مجاز و غیرمجاز استان را حدود ۱۵ هزار و ۹۷۳ حلقه ذکر و تصریح کرد: هشت هزار و ۵۷۲ حلقه چاه مجاز، ۲ هزار و ۱۵۲ حلقه چاه فرم یک غیرمجاز و چهار هزار و ۱۸۵ حلقه چاه فرم پنج غیرمجاز در استان وجود دارد.
مدیرعامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت منابع آبی استان و مقایسه آن با کشور ادامه داد: شمال استان (جلگه سیستان) منابع آب محدود به آورد رودخانه هیرمند از کشور افغانستان است و مرکز استان منابع آب محدود اما پایدار زیرزمینی که به دلیل شرایط زمین شناسی پتانسیل بالایی ندارد و جنوب استان نیز تلفیقی از منابع آب سطحی و زیرزمینی وابسته به جریان ها و تغییرات جوی و سطحی است.
جعفری مجموع محدودههای مطالعاتی را ۴۳ محدوده ذکر کرد و گفت: ۱۰ محدوده آزاد، ۹ محدوده ممنوعه، ۱۱ محدوده پیشنهاد ممنوعه و ۱۳ محدوده فاقد آبخوان در استان است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان بیان کرد: براساس آمار برداری های صورت گرفته شهرستان های ایرانشهر با ۲۶۵، خاش ۳۴۷ و دلگان ۳۹۵ میلیون متر مکعب در سال بیشترین مصرف آب و شهرستان های نیمروز با سه، زابل ۱۴ و هامون ۱۶ میلیون مترمکعب کمترین مقادیر مصرف آب را دارند و متوسط برداشت آب در سطح شهرستان های استان ۱۷۵ میلیون متر مکعب است.
وی خاطرنشان کرد: حجم رواناب سطحی سالیانه با 1.6میلیارد مترمکعب هشت درصد بارشها و میزان حجم نفوذ سالیانه آب زیرزمینی یک و چهار دهم میلیارد مترمکعب یعنی هفت درصد بارشها را تشکیل میدهد.
انتهای پیام
نظرات