• سه‌شنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98061206429
  • خبرنگار : 71415

به رغم حکم آزادی؛

دمیرتاش در زندان می‌ماند

دمیرتاش در زندان می‌ماند

دادگاهی در شهر آنکارا دستور به آزادی مشروط صلاح الدین دمیرتاش، سیاستمدار سرشناس کرد از زندان داده اما با این حال انتظار می رود با توجه به محکوم شدن دمیرتاش در ارتباط با یک پرونده دیگرش به اتهام اشاعه تبلیغات تروریستی همچنان در زندان باقی بماند.

به گزارش ایسنا، به نوشته خبرگزاری آلمان، دادگاهی در ترکیه روز دوشنبه حکم داد،‌ صلاح الدین دمیرتاش، سیاستمدار کرد و رهبر محبوس حزب دموکراتیک خلق این کشور باید از مجازات حبسش از بابت محکومیت در رابطه با اتهامات مرتبط با تروریسم آزاد شود. با این حال وکلای او گفتند که همچنان به رغم صدور این حکم آزادی، موکلشان محبوس باقی خواهد ماند چون در عین حال از بابت یک جرم دیگرش محکوم به حبس شده است.

دمیرتاش یکی از چندین قانونگذار، فعال، استاد دانشگاه و خبرنگار مخالفی است که در پی کودتای نافرجام ژوئیه 2016 در ترکیه بازداشت شدند و او از نوامبر 2016 تا کنون در بازداشت پیش از محاکمه در رابطه با پرونده اصلی خود به سر میبرد اما در خصوص پرونده های دیگرش محاکمه شده است.

دادگاه آنکارا به اتفاق آرا حکم داد که دمیرتاش که از رهبران حزب دموکراتیک خلق ترکیه است با تکمیل دفاعیاتش "باید فورا آزاد شود". با این حال او در پشت میله های زندان باقی خواهد ماند چون همچنین باید یک مجازات حبس چهار سال و هشت ماهه را از بابت محکومیتش به اتهام "اشاعه پروپاگاندای تروریستی" طی کند. دمیرتاش ممکن است در ارتباط با محاکمه اصلی خود که نزدیک به سه سال است در انتظار آن در بازداشت به سر میبرد، تا میزان 142 سال مجازات حبس دریافت کند.

در ماه ژوئیه دادگاه حقوق بشر اروپا حکم داد که باید محکومیت دمیرتاش از بابت اتهام اشاعه پروپاگاندای تروریستی لغو شود. این دادگاه اعلام کرد که دریافته دمیرتاش خواستار یک راه حل صلح آمیز برای مساله کردها در ترکیه شده و بیانات او را نمی توان در سطح تحریک به دست زدن به خشونت، مقاومت مسلحانه یا شورش محسوب کرد.

آنکارا مدتهاست که حزب دموکراتیک خلق را متهم به ارتباط داشتن با حزب کارگران کردستان ترکیه پ.ک.ک کرده است؛ گروهی که از سوی ترکیه و چند همپیمان اصلی آن به عنوان گروه تروریستی تعیین شده است.

دمیرتاش سیاستمدار کاریزماتیکی است که گاهی اوقات از او با عنوان اوبامای کرد یاد می شود. او پیش از این به عنوان یک رقیب مهم برای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در عرصه سیاست محسوب می شد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته میلادی در حالی که از محل زندانش نامزد انتخابات شده بود، در جایگاه سوم قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha