• شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 98060904457
  • خبرنگار : 71588

واکنش اتحادیه عرب به تصمیم هندوراس برای افتتاح دفتر دیپلماتیک در قدس اشغالی

واکنش اتحادیه عرب به تصمیم هندوراس برای افتتاح دفتر دیپلماتیک در قدس اشغالی

اتحادیه عرب تصمیم هندوراس در خصوص افتتاح دفتر نمایندگی دیپلماتیک در شهر قدس اشغالی را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از الیوم السابع، اتحادیه عرب با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تصمیم هندوراس در خصوص افتتاح دفتر نمایندگی دیپلماتیک در شهر قدس اشغالی، اعلام کرد که این تصمیم به منزله مقدمه‌ای برای انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به شهر قدس اشغالی است.

اتحادیه عرب همچنین اعلام کرد: موضع هندوراس با قوانین بین‌المللی و اجماع نظر جهانی در خصوص قدس به عنوان اراضی اشغال شده در سال ۱۹۶۷ در تضاد است.

اتحادیه عرب از رئیس جمهور هندوراس خواست تا در موضع کشورش در خصوص این مسئله خطرناک که اهمیت چشمگیری نه تنها در جهان عرب بلکه برای تمام مسلمانان جهان دارد، بازنگری کند.

پیشتر وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که رئیس جمهور هندوراس عصر امروز (شنبه) در سفری سه روزه عازم اراضی اشغالی می‌شود.

از سوی دیگر، صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) اعلام کرد: به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل اقدامی غیرقانونی و به منزله بی ارزش شمردن اصول اساسی قوانین بین‌المللی است.

عریقات در واکنش به تصمیم هندوراس جهت افتتاح دفتر نمایندگی دیپلماتیک در قدس و تصمیم جمهوری نائورو مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، اقدامات این دو کشور را "رفتار غیرمسئولانه‌ که موجب تشویق به سلطه‌گری رژیم صهیونیستی می‌شود"، توصیف کرد.

پیشتر، کشور نائورو قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. نائورو یکی از حامیان همیشگی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل است و همانند هر کشور دیگری در این سازمان حق رأی دارد. این کشور جزیره‌ای قرار است به زودی با همکاری رژیم صهیونیستی سفارت خود را در قدس اشغالی افتتاح کند. نائورو فعلا هیچ سفارتی در اراضی اشغالی فلسطین ندارد. 

عریقات تاکید کرد: این تصمیمات با احکام و مفاد قوانین بین‌المللی به ویژه قطعنامه‌های ۴۷۶ و ۴۷۸ سال ۱۹۸۰ و ۲۳۳۴ سال ۲۰۱۶ تناقض دارد که همگی آنها بر این تاکید دارند که قدس شرقی جزو اراضی اشغالی است.

دبیر کمیته اجرایی ساف همچنین خاطرنشان کرد: هرگونه تصمیم و یا اقداماتی که هدفش تغییر وضعیت کنونی قدس یا ساختار جمعیتی و مرزهای جغرافیایی آن باشد، باطل و غیرقانونی است.

عریقات تاکید کرد: حل درگیری‌ها باید بر اساس راهکار تشکیل دو کشوری باشد که شامل تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی طبق قطعنامه‌های قانونی بین‌المللی و طرح صلح عربی است.

در همین راستا، محمد اشتیه، نخست‌وزیر فلسطین اعلام کرد که این تصمیم هندوراس با اجماع جهانی، قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی در خصوص قدس مغایرت دارد.

اشتیه از رئیس جمهور هندوراس خواست که از سفرش به اراضی اشغالی جهت افتتاح دفتر تجاری که عنوان دیپلماتیک در قدس اشغالی دارد، صرف‌نظر کند.

نخست وزیر فلسطین تاکید کرد: حق فلسطینیان در خصوص این که قدس پایتخت کشور مستقلشان باشد، یک حق مقدس است. قابل قبول نیست که عاملی برای کسب دستاوردها یا به حراج گذاشتن مواضع سیاسی به نفع ایالات متحده یا اسرائیل باشد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این موضوع را از نزدیک دنبال می‌کند و دستوراتی را در خصوص برخورد با آن داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha