به گزارش ایسنا دکتر سعید عاملی در جلسه دیدار با جمعی از نخبگان و برگزیدگان کشوری با بیان اینکه عدم توجه کافی به نخبگان جوان نباید باعث شود تا خود نخبگان نیز این بیتوجهی را بپذیرند و از تلاش خود بکاهند، افزود: مرور تاریخ گذشته نشان میدهد که عدهای با فداکاری و تلاشهای خود به ثمرات بالایی دستیافتهاند و ملتهایی که پیشرفت کردهاند، قطعاً مدیون آن دسته از افرادی هستند که تلاش کردهاند.
وی با بیان اینکه علیرغم مشکلات بسیاری که هماکنون پیش روی نخبگان کشور وجود دارد، بایستی برای رسیدن به اهداف پیش رو تلاش خستگیناپذیر داشت، خاطر نشان کرد: برای کاستن از توقعات خود بایستی عمل خود را برای رضای خداوند تعریف کنیم؛ چرا که عمل برای خدا توقع آدمی را متمایل به صفر میکند و ازاینرو با کاستن توقعات خود میتوان به اهداف بزرگ نائل شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تاکنون تمامی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب طرح در صحن شورا مطرح شدهاند و پیشنهاد میشود کمیسیون معین نخبگان بهطور مستقل از کمیسیون نخبگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بهعنوان بازوی مشورتی برای ارائه لایحه سیاستی در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به فعالیت کند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید دایره موفقیتها افزایش یابد تا هم اعتماد به نفس، تقویت و هم امید به موفقیت عمیقتر شود، اظهار کرد: باید با بهرهگیری از عقل خود در جهت ایجاد موفقیت گام برداریم. ما اکنون وارد جامعه غیرهنجاری شدهایم که در آن لایه عصبیت کاهش یافته و تکثر دیدگاهها در جامعه بروز پیدا میکند که در چنین جامعهای نقشآفرینی نخبگان بسیار بالا است و میتوانند به عنوان چهرههای مورد اعتماد و مقبول اجتماعی تأثیر فرهنگی، اجتماعی و توسعهای مؤثر داشته باشند.
عاملی با بیان اینکه به تازگی در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و شورای اسلامی دانشگاهها و مراکز آموزشی، رؤسای دانشگاهی بهعنوان عضو جلسات حاضر هستند، یادآور شد: علاوه بر آن تلاش شده است تا از ظرفیت ذینفعان در حوزههای مختلف مسئولیتهای شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده شود.
وی با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی اجرای حذف کنکور با ابراز تأسف از اینکه تاکنون امپراتوری کسبوکار کنکور مانع برداشته شدن کنکور شده است، افزود: در حال حاضر مشغول رایزنی و زمینهسازی برای برداشتن کنکور و رفتن به سمت روشهای منطقیتر برای سطحبندی متناسب متقاضیان رشتههای مختلف هستیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به نخبگان حاضر در جلسه گفت: در صورتیکه ایده منسجمی برای ارائه راهحلی جهت حذف کنکور و استقرار روشهای مناسب و منطقی داشته باشید، استقبال میکنیم.
وی با اشاره به لزوم توجه به شایستهسالاری و تخصصگرایی در کشور، عمیقترین لایه عدالت را تخصصگرایی دانست و با تاکید بر اینکه در این زمینه نیازمند کار جدی هستیم، خاطر نشان کرد: اکنون مقام معظم رهبری جدیترین سکاندار مساله علم و فناوری هستند و در این زمینه پیگیریهای متعددی داشته و دارند و در گام دوم نیز راهبرد اول را آموزش و پژوهش داشتهاند و بر این مبنای اصولی تأکید میکنند که آنسوی دانایی، توانایی است و حتماً رسیدن به قلههای توانایی مستلزم رسیدن به قلههای دانایی است.
عاملی افزود: تصویب سند ملی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و سند راهبردی علوم و فناوریهای شناختی و همچنین تشکیل ستاد فناوری نانو همگی درنتیجه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بودهاند که باعث شده بهعنوان مثال در زمینه نانو به رتبه چهارم جهانی در تولید مقاله دست پیدا کنیم.
در این جلسه دکتر نسرین سلطانخواه، رئیس کمیسیون نخبگان و آیندهنگاری علم و نوآوری نیز با اشاره به نقش و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حمایت از نخبگان و استعدادهای درخشان خاطرنشان کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوبه تشکیل بنیاد ملی نخبگان و دیگر مصوبات قانونی حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر همگی جزو اقدامات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است.
وی افزود: نخبگان جوان و استعدادهای درخشان میتوانند با ایدههای خود شورای عالی انقلاب فرهنگی را در حوزه وظایف و مسئولیتهای خود یاری دهند و این جلسه برای همفکری با برخی از نخبگان و برگزیدگان کشوری تشکیل شده است.
نخبگان حاضر در این جلسه نیز به ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام
نظرات