به گزارش ایسنا، موزه صنایع دستی قلعه وکیل با تعداد ۲۵۰ اثر شاخص صنایع دستی هنرمندان استان شامل فرش دستباف، گلیم، آثار قلمزنی، آثار چوبی، تابلو فرش، تابلو خطاطی و ... امروز با حضور ابتکار معاون رییس جمهور، رسما افتتاح شد.
۵ اثر موجود در موزه شامل کمانچه، گیوه، قیچک، سه تار و تذهیب دارای ثبت مهر اصالت جهانی هستند که در معرض نمایش علاقمندان قرار گرفتهاند.
بنای موسوم به قلعه وکیل یکی از بناهای ساخته شده در دوره قاجار است و بر اساس مستندات موجود بنا در دوره ناصرالدین شاه و همزمان با فعالیت کمپانی زیگلر در راستای تولید فرش در اراک توسط شخصی به نام صاحب یکدست برای کمپانی زیگلر ساخته شد.
پس از بازگشت انگلیسیها در جنگ جهانی دوم این بنا به محمد حسن وکیل فروخته شد و پس از آن به قلعه وکیل شهرت یافت.
بنای قلعه وکیل با عرصه ۴۰۰۰ متر و عیان ۹۰۰ متر شامل بنائی در سه سطح شامل حیاط و فضاهای اطراف آن - عمارت مسکونی و بنای موسوم به کلاه فرنگی است.
حیاط در منتهی الیه جنوب بنا واقع شده است و به صورت یک حیاط مشجر با فضاهایی یک طبقه در پیرامون آن است در شمال حیاط در یک سطح بالاتر که بواسطه چند پله می توان به آن رسید عمارت مسکونی با فضا به عنوان زیرزمین شکل گرفته است. عمارت کلاه فرنگی به عنوان یک فضای کوچک به ابعاد ۱۲ در ۱۲ در بالای این بخش به عنوان سومین سطح از معماری قلعه شکل گرفته است.
تزئینات بنای قلعه وکیل را آجرکاریهای خفته راسته در کچلی طاق نماها - رخنام- سطوح طاق نماها- و طرح اندازیهای هندسی و کاشی هفت رنگ در ازارههای بیرونی تشکیل می دهد.
ساختمان قلعه وکیل مربوط به دوره قاجار است در سال ۱۳۷۰ به مالکیت میراث فرهنگی استان در آمد و در تیر ۹۸ تبدیل به موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان مرکزی شد.
این ملک به شماره پلاک ثبتی ۱۷۷۱ تاریخ ۷۵/۸/۲۶ به ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام
نظرات