• شنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98060200564
  • خبرنگار : 71402

فارن پالسی: پکن در هنگ‌کنگ تیشه بر ریشه خود می‌زند

فارن پالسی: پکن در هنگ‌کنگ تیشه بر ریشه خود می‌زند

"تحرکات چین برای سرکوب اعتراضات هنگ‌کنگ، با در نظر گرفتن رشد اقتصادی کُند آن و تداوم جنگ تجاری با آمریکا می‌تواند ابعاد بین‌المللی بیشتری به خود گرفته و تحقق هدف دیرینه ظهور پکن به عنوان بازیگر جهانی و ابرقدرت تحت تاثیر قرار بگیرد."

به گزارش ایسنا، مجله فارن پالسی در مطلبی با بیان اینکه "پارانویای سیاسی" کار مقام‌های چینی برای انتقال روایت خودشان از اعتراضات را دشوار می‌کند، نوشت: «در شرایطی که اعتراضات همچنان هنگ‌کنگ را به لرزه می‌اندازد، تقلاهای چین برای محدود کردن ناآرامی و تحمیل روایت خود بر تحولات آشکار شده، هم در داخل و هم خارج، در حال تاثیر گذاشتن هستند، اما شاید نه آن طور که رهبران چینی قصد داشتند. هنگ‌کنگ تازه اولین ماهِ بدون شلیک گاز اشک‌آور را پشت سر گذاشت. جمعیت کثیری از معترضان که در پارک ویکتوریا گردهم آمده بودند و تعداشان به گفته پلیس ۱۲۸ هزار تن و به گفته معترضان ۱.۷ میلیون بود، تجمعی عاری از حادثه و مسالمت‌آمیز برگزار کردند و این نشان می‌دهد که جنبش زنده است.

این برای پکن ناراحت‌کننده است، چون دستگاه پروپوگاندای رسمی آن مدام معترضان را آشوبگرانی خشن به تصویر می‌کشد که نماینده جامعه هنگ‌کنگ نیستند. نارضایتی رسانه رسمی پکن روز به روز افزایش می‌یابد و خبرگزاری شینهوا و روزنامه گلوبال تایمز لفاظی "انقلاب فرهنگی" را در پیش گرفتند و چهار چهره دموکراسی‌خواه هنگ‌کنگ را "باند چهار عضوی که هنگ‌کنگ را به خطر می‌اندازند" به تصویر می‌کشند.

حامیان معترضان هنگ‌کنگ و مخالفان حامی چین آن‌ها در روزهای گذشته در دیگر نقاط جهان خبرساز شدند و نتیجه آن برای پکن خوشایند نبود. به نظر می‌رسد پکن قصد داشت از طریق رسانه دولتی خود و همچنین رسانه‌های اجتماعی علیه هنگ‌کنگ وارد عمل شود. حال این خصومت پکن در حال نشت به سرزمین اصلی و خیابان‌های سراسر جهان است. در لندن یک معترض حامی چین در کنار پرچم چین ایستاد و پوستری توهین‌آمیز علیه معترضان هنگ‌کنگی در دست گرفت. حامیان چین در ونکوور پرچم‌ کشورشان را در دست داشتند و معترضان هنگ‌کنگی را فقیر خطاب کردند. در ملبورن، یکی از حامیان چین با جمعیت حامی معترضان هنگ‌کنگی درگیر شد.

چین تاکید دارد که این اعتراضات کار نیروهای خارجی متخاصم است و یک خطر رو به رشد وجود دارد که نحوه برخورد پکن با تحولات هنگ‌کنگ موجب بروز اختلافاتی میان چین و جامعه بین‌المللی شود. در روزهای اخیر توییتر و فیس‌بوک به کار صدها حساب کاربری که به گفته این شرکت‌ها "بخشی از یک عملیات دولتی هماهنگ" بودند و "عامدانه و مشخصا روی اختلاف‌افکنی در هنگ‌کنگ فعالیت‌ می‌کردند" منحل شدند. توییتر همچنین از این پس تبلیغات "نهادهای خبری تحت کنترل دولت" نمی‌پذیرد. پیش از آن، نهادهای خبری چینی پیام‌های ضد هنگ‌کنگ منتشر می‌کردند.

تلاش‌های پکن برای به زانو درآوردن هنگ‌کنگ، تاثیری مستقیم و حقیقی بر شرکت‌ها و نهادهای بین‌المللی و درک آن‌ها از تجارت با چین دارد. با وجود جنگ تجاری با آمریکا و کند شدن اقتصاد چین و همچنین تاکید شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین بر تحقق هدف دیرینه‌ای که پکن در آن به عنوان یک بازیگر جهانی و ابرقدرت در حال ظهور شناخته شود، تاثیر این مسائل ممکن است دوچندان شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha