به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، دستگاه مذکور "Adhear" نام دارد و قادر به انتقال امواج صوتی از طریق استخوانهای جمجمه به گوش داخلی است.
این امواج صوتی از آسیب گوش خارجی و میانی که میتواند باعث ناشنوایی شود، میگذرد و افراد را از دست برخی از سمعکهای معمولی راحت میکند.
شایع ترین نوع ناشنوایی که کاهش شنوایی حسی - عصبی (Sensorineural hearing loss) یا (SNHL) نامیده می شود ، در اثر آسیب به گوش داخلی یا عصب شنوایی(که اطلاعات را از گوش داخلی به مغز برای تبدیل به صدا منتقل می کند) ایجاد می شود.
کاهش شنوایی حسی - عصبی یکی از انواع ناشنوایی است که علت آن بروز مشکل در عصب دهلیزی حلزونی (زوج هشتم اعصاب مغزی) است.
دومین شکل شایع ناشنوایی، "کم شنوایی انتقالی" (conductive hearing loss) است و زمانی رخ می دهد که صداها نمی توانند از گوش خارجی و میانی به گوش داخلی برسند.
کم شنوایی انتقالی معمولاً در اثر عفونت ، پرده گوش سوراخ شده یا کانال گوش غیرمعمول باریک ایجاد می شود. سمعکهای متعارف به برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی انتقالی کمک میکند ، اما اکثر مردم از دستگاه های هدایت استخوانی استفاده میکنند زیرا دستگاههای مذکور آنها را قادر میسازد تا بدون استفاده از گوش بیرونی یا میانی خود ، صداها را بشنوند. اما ، تاکنون استفاده از بسیاری از این دستگاه ها نیاز به کاشت جراحی داشتند.
برخلاف دیگر دستگاهها، دستگاه " Adhear" نیاز به کاشته شدن ندارد و از پچ مثلثی و یک پردازنده صوتی تشکیل شده است. این پچ مقاوم در برابر آب در پشت گوش قرار گرفته و پردازنده آن که تقریباً به اندازه یک پاک کن کوچک است ، به آن وصل میشود.
امواج صوتی توسط دو میکروفون در پردازنده جمع میشوند و به لرزش تبدیل میشوند. سپس اینها از پچ و در امتداد استخوان های جمجمه تا گوش داخلی عبور می کنند.
با حرکت دادن یک چرخ کوچک در کنار پردازنده ، می توان میزان صدا را تنظیم کرد. کاربران میتوانند در شب یا هنگام دوش گرفتن دستگاهها را برداشته و تنها پچ مقاوم در برابر آب را در پشت گوش خود قرار دهند.
این وسیله را علاوه بر افراد دارای کاهش شنوایی انتقالی و کاهش شنوایی حسی - عصبی افرادی که یک گوش آنها ناشنوا است نیز میتوانند استفاده کنند. پژوهشگران برای آزمایش، این دستگاه را بر پشت گوش ۱۰ فرد قرار دادند و مشاهده کردند این پچ به طور قابل توجهی شنوایی افراد را بهبود بخشیده است.
جزئیات این دستگاه و طرز استفاده از آن در ویدیو زیر قابل مشاهده است.
انتهای پیام
نظرات