• شنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 98051909469
  • خبرنگار : 71431

ورود سالانه دست کم ۱۳ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور

ورود سالانه دست کم ۱۳ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور

جانشین فرمانده ناجا با انتقاد از کمبود امکانات برای مبارزه با قاچاق در مبادی رسمی کشور گفت: طبق برآوردها در سال حداقل ۱۳ میلیارد دلار کالا قاچاق وارد کشور می‌شود.

به گزارش ایسنا، سردار ایوب سلیمانی در همایش روسای پلیس‌ها اقتصادی اظهارکرد: اینکه می‌گوییم قاچاق از مبادی رسمی صورت می‌گیرد منظورمان بی احترامی یا خدای نکرده توهین به عزیزان زحمتکش در گمرگ نیست. وضع آنها از ما هم بدتر است اما نگرانی جدی در این خصوص وجود دارد چراکه امکانات برای کنترل کم است.

وی با اشاره به ضرورت تجهیز گمرک‌های کشور به دستگاه‌های ایکس‌ری خاطرنشان کرد: در یک بندر ما روزانه بین ۲ تا ۳ هزار کانتینر وارد می‌شود. ما که نمی‌توانیم تک تک این کانتینرها را با دست باز و کنترل کنیم. هر دستگاه ایکس ری روزانه می‌تواند ۲۰۰ کانتینر را عبور دهد و حالا در این شرایط رانت بازی نیز شروع می‌شود و طبیعی است که صاحبان کالا نیز بخواهند با رشوه و زد و بند و موارد اینچنینی کاری کنند که بارشان از دستگاه ایکس عبور نکند. بعد هم با یک برگه خوداظهاری و مهر تایید کالا را وارد می‌کنند.

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه از بندر شهید رجایی تا مرز بازرگان با برگه خود اظهاری کالایی را بار می زنند، اظهار کرد: طبق برآوردهای ما در سال بیش از ۱۳ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود. مگرهزینه خرید یک دستگاه ایکس ری چقدر است که آن را خریداری نمی‌کنند؟ در یک گمرک اگر به جای یک دستگاه ایکس‌ری ۲۰ دستگاه بگذارند بسیاری از این مشکلات حل می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با مرور تاریخ جنگ ها افزود: ریشه تمام جنگ ها  به جز جنگ هایی که مقدس نام گرفت و یا برای پیشبرد ادیان الهی بود همه و همه به خاطر اقتصاد و افزایش ثروت بوده است.بعد از آن هم طرح جهانی سازی را مطرح کردند و جنگ هایی هم درپی آن به راه انداختند.  این طرح را سردمداران استکبار اول بار در قرن ۱۷ مطرح کرده و کشورهای غربی گفتند که ثروت، اقتصاد و بازار فروش دست ما باشد و بقیه وابسته باشند؛ اساس کار جهانی‌سازی در اصل ثروت اندوزی و کسب سود بود.

 سلیمانی به عملکرد غربی‌ها پرداخت و گفت: سند ۲۰۳۰ را آنها تعیین می‌کنند و می‌گویند که همه بچه‌های دنیا باید با قانون آنها کسب علم کنند؛ برند دانشگاه‌ها را آنها تعیین می‌کنند و استانداردسازی کل دنیا را به عهده دارند و نهایتاً روش آنها این است که هیچ حاکمیت سیاسی به جز حاکمیت مطلق آنها در جهان وجود نداشته باشد. در این شرایط انقلاب اسلامی به پیروزی رسید  و ما به آنها گفتیم اگر شما داعیه جهانی‌سازی دارید ما امام غایب، خدا و منجی را داریم و علیه همه باورها و مبانی و مکتبی که آنها در دنیا شکل داده بودند، قیام کردیم.

جانشین فرمانده ناجا به تشریح تفاوت لیبرالیسم و مارکسیسم پرداخت و گفت: با دوقطبی سازی جهان، مردم را دو دسته کردند تا بهتر حکومت خودشان را تثبیت کنند. مارکسیسم و کمونیسم هم از غرب شروع شد و غربی آن ها را ایجاد کردند، تنها تفاوت این دو در این است که امپریالیسم یا همان لیبرالیسم می گوید هرکه ضعیف است یا باید خودش را قوی کند یا باید بمیرد، اما مارکسیسم می گوید باید هوای فقرای عالم و قشر کارگر را داشته باشیم تا آنها بتوانند برای سرمایه دارها کار کنند و اگر آنها از بین بروند، آن وقت منافع امپریالیسم تامین نمی شود.

وی با اشاره به تلاش های دشمن برای براندازی جمهوری اسلامی ایران، گفت: دشمنان نظام و انقلاب اسلامی ، سال گذشته قصد براندازی داشتند، اما همان سال اعلام کردند که دیگر با براندازی به نتیجه نخواهند رسید و نمی توان ایران را از طریق گروه‌های بیرونی و آشوب درونی نابود کرد، بنابراین  آنها اقتصاد را نشانه گرفته‌اند، اقتصاد رکن اساسی آنها علیه حکومت جمهوری اسلامی است و امروز جهان غرب هیچ ابزاری جز اقتصاد برای مقابله با ما ندارد. غربی‌ها مدعی بودند که نظام ایران توسط گروه‌های اجیر شده قابل براندازی نیست و به سمت اقتصاد تغییر جهت دادند و اقتصاد؛ محور فشارآنها  بر ایران شد. امروز تنها ابزار دشمن، ابزار اقتصادی است‌ و بر اساس آن اقدامات خود را علیه ایران انجام می‌دهد.

جانشین فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه اصل اقتصاد برای ما مهم است و رکن اصلی اداره دولت‌ها و حکومت‌ها و ملت‌ها است، گفت: دشمن آمده که اقتصاد ما را از بین ببرد، تنها موضوعی که مردم ما نگران آینده خود هستند، موضوع اقتصادی است، پس باید به مقابله با دشمن در حوزه اقتصاد بپردازیم.

به گفته وی، مسئول برقراری  امنیت درجامعه نیروی انتظامی است، امروز این امنیت به ویژه در حوزه اقتصادی مورد هجمه قرار گرفته و باید هوشیار باشیم. البته دشمن از سال 58 تحریم اقتصادی ما را آغاز کرده است، اما معرکه امروز دشمن در کشور ما، معرکه اقتصادی است.

جانشین فرمانده ناجا  با بیان اینکه  نیروی انتظامی برای برقراری امنیت اقتصادی در کشور پلیس امنیت اقتصادی را تشکیل داد، گفت:  پلیس متوجه اوضاع است و مسئله اساسی کشور را موضوع اقتصاد جامعه می‌داند و حاضر است با بسیج منابع خود و تمرکز استعداد و ظرفیت در مرکزی خاص این پیام را به مردم و نظام بدهد که ما آماده هستیم و می‌خواهیم در خط مقدم تهدید دشمن میدان داری کنیم و این پیام روشن به مخلان امنیت اقتصادی کشور است. 

سلیمانی با اشاره به شرایط امروز کشور گفت: امروز مردم جامعه ما در تنها جایی که مشکل داشته و نگران آینده هستند، مساله اقتصادی و حوزه اقتصاد است و اساسی ترین فشاری هم که روی مردم وجود دارد، فشار اقتصادی است. امروز تنگه احد انقلاب ما، موضوع اقتصاد شده  واگر خدایی ناکرده با رفتاری غلط باعث آسیب دیدن انقلاب شویم گناه بزرگی کرده ایم و باید پاسخ تاریخ را بدهیم.

وی تصریح کرد: امروز اگر مردم گرسنه باشند، اما مثل هم باشند هیچ اعتراضی نمی کنند، اعتراض مردم به ویژه خواری و رانت و تبعیض است و آنان معترض صدمه زدن به تولید ملی هستند. مردم وقتی می بینند که عده ای  با سواستفاده از خلاهای قانونی و بی کفایتی ها و ... به صورت نجومی و تصاعدی و بدون هیچ تلاشی حقوقشان زیاد می شود، ناراحت می شوند.

جانشین فرمانده ناجا در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه اگر درچند حوزه تمرکز کنیم و منابع تخصیص یابد می‌توان جلوی ۹۰ درصد قاچاق را گرفت، گفت: ایجاد پلیس امنیت اقتصادی یک خاصیت معجزه گونه دارد که در گستره کشور می‌تواند نقش آفرینی کند، اولین کار ما مطالبه‌گری است باید آسیب شناسی کرده و گلوگاه ها را شناسایی  و پیگیری کنیم.

سلیمانی با اشاره به قاچاق از طریق ته‌لنجی و کولبری و ...، گفت: قبلا رسم بود که کارگران لنج‌ها به عنوان سوغات، کالایی تحت عنوان ته لنجی  می‌آوردند اما امروزه  برخی کل لنج را به عنوان ته لنجی محسوب می‌کنند و برخی  مسئولان سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای به لحاظ ملاحظات سیاسی و یا ...   با افراد خاطی برخورد نمی‌کنند، در صورتی که سود فقط به جیب برخی‌ها می‌رود، این دیگر نامش ته لنجی نیست، در مورد کولبرها هم همین مساله وجود دارد، کولبر همانطور که از نامش پیداست یعنی فردی که در کوله پشتی یا بارهمراهش مقادیر سوغاتی یا کالا برای چند نفر بیاورد. اما امروز دیگر اینطور نیست، ده ها کامیون آنسوی مرز و در نقاط ممنوعه و صعب العبور ایستاده و مقادیری بار را به کولبران می دهند و آنان پس از طی چندین کیلومتر آن را در این سوی مرز دوباره به کامیون ها تحویل می دهند؟ کجای این کار کولبری است؟

سلیمانی با اشاره به فرار مالیاتی مطرح کرد: برخی  افراد که هزار جور مشکل مالیاتی دارند، مالیات نمی‌دهند، اگر مالیات‌ها پرداخت شود دیگر نیازی به پول نفت نداریم و آن وقت پول نفت را برای توسعه خرج خواهیم کرد، ما در کنار سازمان مالیاتی کشور هستیم.

جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: تمرکز پلیس اقتصادی باید بر روی مسائل کلان اقتصادی باشد، قاچاق سوخت چرا انجام می شود ؟، سوخت با گالون جابه‌جا نمی‌شود، بلکه با کامیون‌ها در حال قاچاق است، ۱۵ هزار نفتکش در کشور وجود دارد که اعلام کردیم‌ تا بر روی آنها جی پی اس نصب شود تا رفت و آمد آن‌ها را رصد کنیم.

 سلیمانی  تصریح کرد: پلیس امنیت اقتصادی باید نگاه ملی و فرا ملی داشته باشد، بدترین قاچاق، قاچاق کالای اساسی است، برخی رزق و روزی مردم را به یغما می‌برند.

وی ادامه داد:  برخی فرصت طلب و سودجو  کالای اساسی را جمع می‌کنند یا به دولت چند برابر می‌فروشند و یا اینکه از کشور خارج و قاچاق می‌کنند، در اینجا فشار بر مردم و کشاورز است که ضرر کرده‌اند.

وی گفت: مردم درد کشور را می‌دانند اگر قدمی برداریم مردم قدردان ما خواهند بود، مردم ما می‌فهمند و درک می‌کنند که چه موضوعی در کشور در اولویت است، اولویت ما صیانت از کارکنان خود باید باشد که  نفوذی  و فرد آلوده در بین ما باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha