• شنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98051909288
  • خبرنگار : 71523

تا دو سال آینده

چراغ چند روستا روشن خواهد شد؟

چراغ چند روستا روشن خواهد شد؟

آمار و ارقام حاکی است که از ابتدای دولت یازدهم تاکنون به ۲۶۳۹ روستا برق‌رسانی شده است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته این رقم تا پایان دولت دوازدهم به ۳۲۱۹ روستا افزایش پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به طور کلی ۲۱ میلیون نفر از جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کنند که ۲۶ درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده‌اند. آمارها حاکی است که حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه برق در حوزه شرکت‌های توزیع ایجاد شده است. ۳۲ درصد شبکه کشور برای برق‌رسانی به روستاها ایجاد شده است و در حال حاضر ۵۷ هزار و ۳۰۰ روستا با ۴.۵ میلیون خانوار از برق برخوردار هستند، به عبارت دیگر در چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر هفته ۲۵ روستای کشور برق‌دار شده است.

به گفته علی چهل‌امیرانی- مجری طرح برق‌رسانی روستایی توانیر-، ۵۰ درصد شبکه برق روستایی کشور قدمت بالای ۲۵ سال دارد و فرسوده است. به همین دلیل بیش از ۸۵ درصد اعتبارات داخلی و منابع حاصل از عوارض برق صرف به‌سازی، توسعه، نگهداری و رفع فرسودگی شبکه‌های موجود روستایی شده و کمتر از ۱۵ درصد آن به بخش برق‌رسانی روستاها و عشایر اختصاص پیدا کرده است.

وی با اشاره به این‌که امسال به ۴۰۰ روستای کشور برق‌رسانی خواهیم کرد، ادامه داد: هم اکنون ۹۹.۷ درصد از جمعیت شهری و روستایی کشور از نعمت برق برخوردار هستند.

ثابت ماندن وضعیت برق‌رسانی به روستاها از پایان سال گذشته تا پایان تیر

طبق آخرین آمار وزارت نیرو، تا تا پایان تیرماه سال جاری ۵۷ هزار و ۲۸۰ روستا برق‌دار شده‌اند. بر این اساس تعداد خانوارهای برق‌دار شده تا پایان تیرماه سال جاری  سال گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار و ۲۵۰ است. شبکه فشار متوسط روستایی تا پایان مدت مذکور ۱۴۵ هزار و ۸۹۴ و ۹۴ و شبکه فشار ضعیف روستایی نیز صد هزار و ۲۳۴ کیلومتر است. مقایسه آمار برق‌رسانی به روستاها در تیرماه سال جاری نسبت به پایاین سال ۱۳۹۷ حاکی از آن است که وضعیت برق روستایی کشور تا پایان تیرماه نسبت به پایان سال ۱۳۹۷ تغییری نداشته است.

آمار برق‌رسانی به روستاها بعد از انقلاب

طبق آماری که در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ منترش شده بود بیش از ۹۹ درصد روستاهای کشور برق‌دار هستند. قبل از انقلاب اسلامی ۴۶۶۷ روستا در سطح کشور برق‌دار بوده که این رقم تا بهمن سال گذشته  به ۵۷ هزار و ۲۰۰ روستا با چهار و نیم میلیون خانوار رسیده بود. به عبارت دیگر  بعد از انقلاب اسلامی تا بهمن سال ۱۳۹۷ نزدیک به چهار روستا در کشور روزانه برق‌رسانی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha