• شنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۲:۰۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98051608528
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی شهید بهشتی

علایم ابتلا به تب کریمه کنگو

علایم ابتلا به تب کریمه کنگو

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت تشخیص به موقع بیماری تب کریمه کنگو  در مراحل اولیه، به تبیین شیوه‌های درمانی با استفاده از داروهای مختلف پرداخت.

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از اولین تشخیص ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در کشور بیش از ۲۰ سال می‌گذرد، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو که مردم از آن به عنوان تب کنگو یاد می‌کنند، بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که راه‌های اصلی انتقال آن عبارت است از تماس با دام زنده و گزش کنه آلوده، تماس با خون یا بافت انسان آلوده و تماس با خون یا بافت حیوان آلوده.

وی با بیان اینکه این بیماری دارای چهار فاز دوره کمون، فاز پره هموراژیک و فاز هموراژیک و دوره نقاهت است، گفت:‌ زمانی که انسان با یک مورد مشکوک تماس داشته باشد که عمدتا حیوانات هستند، پس از یک دوره ۷ تا ۱۲ روزه، بیماری با تب، سردرد، تهوع، استفراغ و علائمی شبیه آنفلوانزا خودش را نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تفاوت علائم این بیماری با آنفلوانزا خاطرنشان کرد: شیوع آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان است؛ درحالی که تب کنگو در فصل بهار و تابستان شیوع بیشتری دارد. همچنین ایجاد ضایعات روی پوست، خونریزی ارگان‌های مختلف بدن از جمله لثه، واژن، دستگاه تناسلی و معده برخی دیگر از علایم این بیماری است.

وی با بیان اینکه دوره کمون بیماری ۳ تا ۷ روزه است، افزود: پس از آن بیمار وارد مرحله پره هموراژیک با علایم آنفلوانزا می‌شود. در فاز سوم (هموراژیک) که بین ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد بیمار دچار خونریزی‌های مکرر می‌شود که ممکن است بهبود یافته و یا فوت کند. مرحله آخر یا فاز نقاهت بیماری نیز بین ۱۰ روز تا ۳ هفته طول می‌کشد و بیمار رو به بهبود می‌رود.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی مشاغل در معرض خطر، گفت: افراد دارای شغل قصابی، افراد شاغل در کارخانه‌های تهیه مواد غذایی پروتئینی و بسته بندی گوشت و دامپزشکان که در معرض خطر قرار دارند، توصیه می‌شود از دستکش، لباس محافظت کننده و عینک برای جلوگیری از پریدن خون در چشم، استفاده کنند.

این استاد دانشگاه همچنین به پرسنل درمانی و بهداشتی توصیه کرد: هنگام تماس و مواجهه با بیماران مبتلا به این بیماری حتما نکات بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک، دستکش و گان استفاده کنند.

مردانی در خاتمه ذبح آزاد دام را خطرناک برشمرد و تاکید کرد: گوشت دام زنده حتما باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا خطر بیماری‌زایی آن از بین رفته و سپس در فریز قرار گیرد؛ چراکه فریز سریع باعث حفظ ویروس می‌شود.

وی گفت: و گفت: داروی ریباویرین ۸۸.۹ درصد در درمان این نوع بیماری موثر است و تحقیقات نشان داده که میزان مرگ و میر بیماران را  ۱.۷ برابر کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha