• سه‌شنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98051507718
  • خبرنگار : 71567

رییس سازمان سنجش آموزش کشور:

حدود یک سوم قبول شدگان رشته‌های پزشکی پرطرفدار "سهمیه‌ای" هستند

حدود یک سوم قبول شدگان رشته‌های پزشکی پرطرفدار "سهمیه‌ای" هستند

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه حدود ۳۳۵ هزار داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، گفت: حدود ۹ هزار داوطلب در سه رشته پرطرفدار شامل "دندان پزشکی"، "داروسازی" و "پزشکی" پذیرش خواهند شد که حدود ۲۷۰۰ نفر آنها بر اساس سهمیه وارد این رشته ها خواهند شد.

به گزارش ایسنا،  دکتر ابراهیم خدایی امروز در نشست خبری که به منظور تشریح جزییات اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری سال ۹۸ برگزار شد، به ارائه جزئیات آمار پذیرش پرداخت و گفت: آزمون سراسری سال ۹۸ روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه با حضور یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ داوطلب در ۳۸۱ شهرستان و ۱۹ کشور خارجی برگزار شد که ۵۸ درصد داوطلبان، زن و ۴۲ درصد آنها مرد بودند.

وی در ادامه تصریح کرد: بیشترین تعداد شرکت‌کننده در گروه علوم تجربی با ۶۳۷ هزار داوطلب، پس از آن علوم انسانی با ۲۸۲ هزار و گروه ریاضی با ۱۶۸ هزار، بیشترین شرکت‌کننده‌ها را داشتند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: از تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده، یک میلیون و ۱۸ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بودند و ۹ درصد غایب آزمون بودند. این تعداد ۶۵ هزار نفر بیشتر از آزمون سال ۹۷ بود. همچنین ۵۷۷ هزار نفر در نظام قدیم آموزشی و ۵۴۲ هزار نفر در نظام جدید آموزشی شرکت کرده‌اند.

وی همچنین در خصوص ظرفیت پذیرش در سه گروه علوم پزشکی نیز گفت: بیشترین رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی برای پذیرش در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است و تعداد ۸۰۳۸ نفر در کل کشور بدون احتساب دانشگاه آزاد، در گروه علوم پزشکی پذیرفته می‌شوند که این تعداد ۲۶۰ نفر بیش از سال گذشته است.

دکتر خدایی به ظرفیت داوطلبان مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: به چهار استان لرستان، گلستان، خوزستان و خراسان‌شمالی، بر اساس رشته‌هایی که استانداری های آنها به سازمان سنجش اعلام کرده‌اند، پنج درصد ظرفیت مازاد اختصاص داده شده است و تنها داوطلبانی می‌توانند از ظرفیت سهمیه سیل‌زدگان در کنکور ۹۸ استفاده کنند که آسیب مستقیم دیده باشند و همچنین دو برابر مدت تحصیل، تعهد خدمت بدهند.

به گفته وی، انتخاب رشته برای داوطلبان مجاز از ۲۰ مرداد آغاز می‌شود و تا ۲۴ مرداد ادامه دارد. کلیه داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی نیز ، مجاز به انتخاب رشته هستند و به منظور انتخاب رشته بهتر داوطلبان، سه دسته راهنمایی از جمله ویژه‌نامه انتخاب رشته پیک سنجش، سیستم نرم‌افزار مجازی انتخاب رشته و پایگاه‌های انتخاب رشته وزارت آموزش و پرورش در دسترس داوطلبان قرار می‌گیرد.

دکتر خدایی تاکید کرد: همزمان با اعلام نتایج اولیه کنکور با یک فضای مدیریت نشده و کاذب مواجهیم که به منظور سودجویی مالی، سعی دارند داوطلب را گمراه کنند. پیشنهاد ما این است که داوطلبان با شناخت رشته و مشورت با اساتید و استفاده از انتخاب رشته مجازی، این کار را انجام دهند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین به طراحی دو نوع سؤال برای نظام جدید و قدیم آموزشی در کنکور ۹۸  اشاره کرد و افزود: برای سال ۹۹ حق انتخاب گروه سؤال، برای  نظام قدیم و جدید به داوطلب داده می‌شود و فرد می‌تواند در زمان ثبت‌نام، نوع نظام آموزشی خود را انتخاب کند.

وی در ادامه تاکید کرد: ما در زمان طراحی، با دو ابزار دشواری سؤالات را کنترل کردیم و سؤالات از منابعی که اعلام شده بود، انتخاب شد. همچنین از مباحث مشترک هم سؤالات بیشتری طراحی شده؛ بنابراین مباحث سخت و دشوار به صورت یک تئوری مطرح است به همین منظور ما هم‌ترازی علمی را انجام داده‌ایم.

به گفته وی،مقایسه‌هایی نیز با اطلاعات سال گذشته انجام شده و در دروس اختصاصی سه گروه تجربی، انسانی و ریاضی، هم‌ترازی نمرات خام انجام شده است. بنابراین داوطلب در کارنامه خود، دو نمره خام و نمره هم‌ترازی را مشاهده می‌کند. همچنین ضرایب سختی و دشواری را در نظر گرفته و انجام داده‌ایم و در همترازی نمره، عدالت آموزشی را در نظر گرفته ایم. لذا پذیرش داوطلبان بر اساس نمرات همترازی آنها است نه نمرات خام.

خدایی به امنیت برگزاری آزمون کنکور سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در زمان برگزاری آزمون شاهد همکاری نادری با نیروهای حفاظتی و انتظامی بودیم. اکثر متخلفان و متقلبان قبل از آزمون شناسایی و دستگیر شدند و فرآیند حقوقی پرونده آنها در حال پیگیری است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان در خصوص انتخاب رشته گروه علوم پزشکی نیر گفت: در انتخاب رشته گروه علوم پزشکی بیشترین فشار روی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است که در مجموع کل کشور ۸ هزار و ۳۸ نفر ظرفیت پولی و غیر پولی برای این گزوه آزمایشی وجود دارد و این میزان با احتساب ظرفیت دانشگاه آزاد به سختی به ۹ هزار نفر می رسد. از این رقم ۳۰ درصد برای سهمیه های مصوب مجلس است و در نهایت ۶ هزار و ۳۰۰ نفر می‌مانند که این تعداد هم سهمیه های بومی و مناطق در پذیرش آنها دخیل است و بنابراین کسی که رتبه کشوری بالای ۱۰ هزار دارد نباید توقع قبولی در این رشته ها را داشته باشد و معقول انتخاب رشته کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۴:۰۳

سهمیه تا کی ...

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۴:۰۶

البته این 9هزار نفر کل جذب دانشگاه های ازاد و دولتی هستش. که خیلی از نخبگان علمی کشور توان پرداخت شهریه دانشگاه های غیردولتی رو ندارن. در حالیکه شهریه عزیزان سهمیه رو بنیاد شهید متقبل میشه و عملا دانشگاه های غیردولتی با عزیزان سهمیه پر میشه. بعبارتی اگر این واقعیت در نظر بگیریم خیلی بیش از 30درصد به عزیزان سهمیه تعلق داره. با تشکر از ایسنای عزیز که هیچگاه نظرات به حق رو منعکس نمیکنه.

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۴:۱۱

در همه رشته همینطور است و در استخدامها که اصلا" کلا" سهمیه ازاد خود به خود حذف شده است. البته انسان نمی تواند بگویید چرا چون واقعا" شاید از جهاتی حق انها باشد این تقصیر دولت است که همیشه خدمت کسی را می خواهد از طریق اموزش عالی جبران کند و راههای دیگر چون هزینه بر است را انتخاب نمی کند.

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۴:۱۱

علاوه بر 30 درصد سهمیه شاهد و ایثارگره و 30 درصد هم سهمیه مناطق محروم هست و از 40درصد باقی مانده 40درصد به صورت پردیس بین الملل با دریافت هزینه هستن ینی اگه شما سهمیه نداشته باشی و توان مالی پردیس رو هم نداشته باشی 24درصد ظرفیت بهت تعلق میگیره حالا فاجعه اینجاست که برای دوره تخصص هم همین سهمیه ها وجود داره بجز پردیس

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۹:۰۰

شهیدی که فرزندش حق رو ناحق کرده باشه اون دنیا چی داره جواب بده؟؟؟؟ به خدا قسم که من یکی نمیگذرم

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۹:۲۶

با يكى از دوستان صحبت كرديم ايشان فرزند جانباز بودند خودشون گفتند با سهميه يك صفر از رتبه اش كم شده اين يعنى چى رتبه ى ٢٥٠٠٠ ميشه ٢٥٠٠ خدايا خودت داورى كن

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۲:۰۰

از همه احمقانه تر سهمیه اعضای هیات علمی است که فرزندانشون میتونن منتقل بشن به دانشگاه مورد نظرشون. به افرادی که مشمول سهمیه میشن مثل ایثارگران و شهدا و اینها از نظر مالی هر چقدر دولت کمک کنه کمه و واقعا شایسته دریافتش هستن ولی تو رو خدا از بحثهای علمی این جریان رو بکشید کنار مخصوصا رشته هایی مثل پزشکی که با جون مردم سرو کار داره

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۱

سلام : پدر ان یا مادرانی که شهید یا مجروح نشده اند چه گناهی کرده اند که فرزندانشان نمی توانند و یا به سختی وارد دانشگاه میشوند. سهمیه بازی دیگر بس است.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۷ ۱۸:۳۲

ماهایی که سهمیه نداریم چکار باید بکنیم؟ماهاروزی۱۲ساعت درس میخوندیم اخرش هم به هیچ جا نرسیدیم.....