حسین دهجان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا توضیح داد: مطابق با آخرین آماری که از ثبت احوال دریافت کرده ایم استان بوشهر جزو استان های میانی در زمینه طلاق است.
معاون ورزش و جوانان بوشهر تصریح کرد: از جمله اقداماتی که می توان انجام داد اشتغال زایی و پرداخت وام ازدواج برای ترغیب جوانان است. وزارت ورزش نیز مدت یک سال است که به این عرصه ورود کرده با اینکه فعلا توان محدودی دارد؛ البته رویکرد وزارت ورزش بیشتر بر روی رسالت آگاهی پیش از ازدواج و برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی ازدواج است.
وی خاطرنشان کرد: باور وزارت ورزش و جوانان این است که باید آگاهی پیش از ازدواج ارتقا یابد تا به ازدواج آگاهانه منجر شود.
معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر با بیان اینکه آگاهی های پیش از ازدواج بسیار موثرتر از اقدامات بعد از ازدواج است، تصریح کرد: مهمتر از تسهیلات، اشتغال و مهمتر از آن آگاهی دادن به جوانان است، زیرا جوانانی که اقدام به ازدواج می کنند به درجه ای از توان زندگی رسیده اند که ازدواج کرده اند.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد خیلی مشکل مادی در میان نباشد بلکه نبود آگاهی و آشنایی با فضای زندگی مشترک و یا سن پایین ازدواج و موارد اینچنینی منجر به طلاق می شود و به نظر من آسیب های ازدواج نکردن کمتر از ازدواج های منجر به طلاق است.
حسین دهجان افزود: نکته ای که هست یک اختلاف نظر یا پارادوکس بین گروه ها یا دستگاه های مجری در این حوزه وجود دارد که برخی از لحاظ علمی معتقدند ازدواج نباید در سنین پایین باشد و باید با آگاهی صورت بگیرد اما یک سری نیز که بخشی از اعتقادات ما بر می آید ازدواج را در سن پایین توصیه هم می کنند که ماحصل این اختلاف نظرها موجب اتفاقاتی چون عدم پایداری زندگی ها می شود.
وی اضافه کرد: مجلس نیز به سمت تصویب قانونی رفت که ازدواج پایین تر از سن معینی را ممنوع اعلام کند اما موفق به این کار نشد.
معاون امور جوانان بوشهر تاکید کرد: رسالت وزارت ورزش و ادارات کل استانها مشخصا بر آگاهی پیش از ازدواج و کارگاه های آموزشی است به طوری که ماهانه با توجه به درخواست مخاطب و نیازسنجی کلاس های متنوع و متفاوتی همراه با امتیازاتی برای شرکت کنندگان برگزار می کنیم.
دهجان با اشاره به اهمیت الگوسازی مناسب برای جوانان اظهار کرد: دو موضوع که در سطح وزارت پیگیری می شود یکی آموزش های اجباری پیش از ازدواج است که باید دستگاه هایی مثل ثبت اسناد، قوه قضائیه، علوم پزشکی، اداره ورزش و جوانان و... همراه شوند و از طرف دیگر به لحاظ قانونی نمی توانیم کسی را ملزم به آموزش های پیش از ازدواج کنیم، با این حال این موضوع به سمتی می رود که این آموزش ها مانند آموزش های رانندگی که نیاز به گواهینامه دارد اجباری شود و این در سطح وزارت پیگیری می شود.
وی بیان کرد: نکته دیگر حمایت از زوج های با پنج سال ازدواج است، به این مفهوم که تا ۵ سال کار نظارت و مشاوره برای گذر از دوره خطر ۲ تا ۵ سال انجام می شود.
اسکندر پاسالار در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه استان بوشهر رتبه 27 کشور در زمینه ازدواج را دارا است، افزود: تعداد ازدواج ثبت شده در سه ماهه نخست سال 98 یک هزار و 873 مورد است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد منفی 12 درصدی داشته است.
وی ادامه داد: تعداد طلاق های ثبت شده در استان بوشهر در سال 98 تا تاریخ 6 مردادماه 373 مورد بوده که این میزان در سه ماهه سال گذشته 430 مورد بوده که با درصد تغییر منفی 13.3 درصدی همراه بوده است.
وی افزود: میزان عمومی طلاق در کشور 8.2 درصد و در استان بوشهر 6.6 درصد است و بوشهر در این زمینه، رتبه 26 کشوری را دارد.
همچنین به گفته مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر وقوع طلاق در فصول مختلف سال، متفاوت بوده که این میزان در بهار 23 درصد، تابستان 25 درصد، پاییز 26 درصد، زمستان 27 درصد بوده و بیشترین طلاق ها نیز در 2 سال اول زندگی به وقوع پیوسته است.
انتهای پیام
نظرات