احمد میدری در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات در حال انجام برای بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: امسال بر خلاف سال گذشته که این برنامه را از مهرماه شروع کرده بودیم، این بار با همکاری آموزش و پرورش برنامه را از تیر ماه آغاز کردهایم.
وی افزود: در واقع در تلاشیم با همکاری نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) آن دسته از کودکان که به علت فقر از تحصیل بازماندهاند را تحت حمایت و پوشش قرار دهیم و آنها را به مدرسه برگردانیم.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بازماندگی از تحصیل دلایل مختلفی دارد گفت: آن دسته از افراد بازمانده را هم که به علل دیگر ترک تحصیل کرده اند را باید برایشان متناسب با علت ترک تحصیل اقدام کنیم.
به گزارش ایسنا، میدری پیش از این در دی ماه ۹۷ درباره کودکان خارج از مدرسه در دوره ابتدایی گفته بود: آموزش و پرورش این کار را از سال ۹۲ شروع کرد و از سال ۹۵ مقرر شد ما هم کمک کنیم. کدملی دانش آموزان خارج از مدرسه با انطباق اطلاعات ثبت احوال انجام شد. اطلاعات به وزارت فناوری ارتباطات داده شد و با بازدید میدانی و کمک موسسات خیریه علل بازماندگی استخراج شد تا بتوانیم دانش آموزانی که فقر عامل بازماندگی شان است را به مدرسه برگردانیم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ بین سنین ۶ تا ۱۳ سال۱۴۲ هزار و بین سنین ۶ تا ۱۱ سال نیز ۹۸ هزار و ۸۴۰ کودک در بیرون مدرسه داشتیم اظهار کرد: از این تعداد۱۲۰۰ مورد بر اساس آمارها، در خارج از کشورند و ۹۷ هزار مورد در داخل کشور اند که ۱۹ هزار مورد تحت پوشش نهادهای حمایتیاند و عمده آنها معلول هستند.
میدری ادامه داد: موفق شدیم با حدود ۶۳ هزار مورد سرپرستان خانوار این کودکان تماس تلفنی بگیریم. ۱۰۰ معلول در موسسه رعد الغدیر در یک مرکز تلفنی اینکار را انجام دادند و تماس گرفتند و علت بازماندگی را پرسیدند. البته قبل از آن پیامکی به سرپرستان داده شده بود. در نهایت مشخص شد حدود ۱۶ هزار کودک در مدرسه بودند و نقص اطلاعات آموزش و پرورش وجود داشت. در واقع ۱۹ هزار نفر خارج از مدرسهاند و مسئله کوچکتر از آن است که قبلا اظهار میشد و براحتی میتوان سیاست گذاری کرد. البته ۲۶ هزار نفر هم به تماس های تلفنی پاسخ ندادند و همکاری نکردند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: آنها که به علت فقر بیرون بودند ۳۶۰۰ کودک هستند. ۱۷۰۰ مورد فوت شدند. ۵۰۰ مورد در مدارس دینی تحصیل میکنند. تعدادی را هم آدرس محل سکونت و شماره تلفنشان را از بیمه سلامت گرفتیم و باید مراجعه حضوری داشته باشیم که نهادهای حمایتی انجام میدهند.
وی افزود: خوشبختانه ابعاد مسئله خیلی بزرگ نیست و قابل مدیریت است. سازمان هدفمندی هم طی تماسی که وزیر رفاه با رئیس سازمان هدفمندی داشت حاضر شد یارانه کودکانی که به علت فقر بیرون مدرسهاند افزایش دهد. البته اگر پول در اختیار خانواده بگذاریم ممکن است عامل تاخیر در بردن بچههایشان به مدرسه بشود؛ بنابراین پول نقد به حساب خانوار واریز نمیشود و اعتبار مدنظر در صورت پرداخت به نهادهای حمایتی برای پوشش این کودکان پرداخت میشود.
میدری ادامه داد: قرار شد کمیته امداد و بهزیستی بررسی کنند که اگر علت فقر است، نهادها و موسسات خیریه کمک کنند تا تحت پوشش بروند و اگر سهل انگاری خانواده است باید به آنها آموزشهای فرهنگی داده شود و اگر بحث دوری از مدرسه است باید منابع به آموزش و پرورش برای ایاب و ذهاب داده شود، در غیراین صورت کودکانی که علت مدرسه نرفتن شان فقر و معلولیت است بهزیستی و امداد امور مربوطه را انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات