مهندس سید عزیز آشنا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به موجب امضای یادداشت تفاهمی با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور و سازمان جهاد دانشگاهی تهران طرحی آموزشی در کل مناطق آزاد و ویژه تجاری برای همه مشاغل و عموم مردم اجرا شده و این افراد پس از گذراندن این دورهها گواهینامه معتبر آموزشی دریافت میکنند.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه مدیریت آموزش در این خصوص گفت: این آموزشها در مرحله نخست در منطقه آزاد کیش برگزار و سپس به دیگر مناطق تسری مییابد. همچنین این آموزشها شامل آموزشهای حضوری و غیرحضوری میشود.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران طراحی برنامه آموزشی ویژه تاکسیرانان تحت پوشش اتحادیه تاکسیرانیهای کشور را از دیگر برنامههای امسال این معاونت برشمرد و افزود: البته علاوهبر تاکسیرانان کل کشور کارشناسان و مدیران مرتبط با تاکسیرانی هم در قالب این طرح آموزش تخصصی میبینند.
آموزش زبان انگلیسی و عربی به تاکسیرانان کشور
آشنا آموزش زبان عربی و انگلیسی با هدف برقراری ارتباط با توریستهای خارجی و همچنین آموزش HSE (ایمنی، بهداشت و سلامت) را از موارد آموزشی برای تاکسیرانان دانست و گفت: البته موارد دیگری چون آشنایی با نحوه ارتباط با مشتری، آموزشهایی در خصوص شیوه تعمیر اتومبیل از دیگر مواردی است که در این برنامه آموزشی برای رانندگان گنجانده شده است.
وی این برنامه را بلندمدت دانست و گفت: این برنامه آموزشی صرفاً برای تاکسیرانانی ارائه میشود که زیر نظر اتحادیه تاکسیرانی کل کشور باشند و هدف از برگزاری این برنامههای آموزشی ارتقاء سطح دانش و توانمندی آنهاست. این برنامه آموزشی با همکاری جهاد دانشگاهی و اتحادیه تاکسیرانی های درون شهری اجرایی می شود.
برگزاری دورههای آموزشی با هدف تربیت مدیران برای آینده کشور
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران گسترش دورههای آموزشی غیر حضوری را از دیگر برنامههای این معاونت در سال جاری برشمرد و افزود: این برنامههای غیر حضوری مبتنی بر تلفن همراه خواهد بود که از طریق اپلیکیشنهایی که بر روی گوشی همراه نصب میشود آموزشها ارائه میشود.
آشنا با بیان اینکه این شیوه از آموزش از سال گذشته آغاز شده و امسال هم گسترش مییابد، خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی ویژه تربیت مدیران راهبردی جهادی آینده از دیگر برنامههاست که نخستین دوره آن سال پیش برگزار شد و هدف آن تربیت مدیرانی برای آینده کشور است.
وی در ادامه از برگزاری این دوره آموزشی به صورت مشترک میان سازمان جهاد دانشگاهی تهران و مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: این افراد پس از طی این دوره گواهی مشترک جهاد دانشگاهی و مجمع تشخیص مصلحت نظام را دریافت میکنند.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه امسال دومین و سومین دوره این طرح برگزار میشود، افزود: البته در قدم بعدی این آموزشها به دیگر استانها هم تسری مییابد و در استانهای مختلف مدیران استانی این دورههای آموزشی را میگذرانند.
اجرای برنامه آموزشی ویژه مربیان و عوامل مرتبط با مهدهای کودک
مهندس آشنا با بیان اینکه سازمان جهاد دانشگاهی تهران برای برگزاری دورههای مرتبط با سازمانهای مختلف دولتی و غیر دولتی ارتباطات وسیعی برقرار کرده است، خاطرنشان کرد: هماکنون بسیاری از برنامههای آموزشی برای کارکنان دولت برگزار میشود که امسال این برنامههای آموزشی هم گسترش مییابد.
وی در ادامه از اجرای طرح مشترک میان جهاد دانشگاهی و سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: این طرح با هدف آموزش عوامل مرتبط با مهدهای کودک است و در این رابطه سایت مشترکی راهاندازی شده است که مدیریت آموزشهای مربوط به مربیان پیشدبستانی، مدیران، موسسان و کارشناسان فنی مهدهای کودک را بر عهده دارد.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش در ۳ حیطه آموزش عالی (جذب دانشجو از طریق کنکور سراسری)، آموزش علمی کاربردی و دورههای آموزشی کوتاه مدت است، گفت: جهاد دانشگاهی ۱۶۰ مرکز آموزشی کوتاه مدت و ۴۰ مرکز علمی کاربردی دارد. همچنین دو دانشگاه و شش موسسه آموزش عالی، وظیفه آموزش عالی را در جهاد دانشگاهی بر عهده دارند.
آشنا ادامه داد: سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حوزه علمی کاربردی با ۱۱ رشته دانشگاهی در مقطع کاردانی و کارشناسی با ۱۴۰۰ دانشجو فعالیت میکند و این مرکز جزو فعالترین مراکز آموزشی است به نحویکه دانشجویان این دانشگاه در مسابقات مناظره دانشجویی توانستند مقام اول کشوری را کسب کنند.
وی فعالیت در دیگر حوزهها از جمله انتشار نشریه(حوزه فرهنگی) و فعالیت فوق برنامه را از فعالیتهای این دانشگاه(علمی کاربردی) دانست و گفت: سازمان جهاد دانشگاهی تهران در آموزش کوتاهمدت جزو فعالترین حوزههای آموزشی کشور است. هماکنون ۴ مرکز آموزش کوتاهمدت فعال است که یکی از آنها در حوزه آموزش زبانهای خارجی از جمله انگلیسی، آلمانی، روسی، عربی و ایتالیایی است.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ادامه از برگزاری کلاسهای تخصصی زبان در قالب دورههای آموزشی کوتاه مدت خبر داد و گفت: این کلاسهای تخصصی زبان شامل برگزاری فن ترجمه، آیلتس، اصول و مکاتبات بازرگانی و سایر دورههای مورد نیاز است.
آشنا با بیان اینکه معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران هر ترم پذیرای ۳۰۰۰ زبانآموز است، افزود: سالانه ۱۲ هزار نفر زبان آموز در قالب این دورههای آموزشی کوتاهمدت آموزش میبینند.
طلاسازی، دکوراسیون، عکاسی و ... از دوره های آموزشی مرکز هنر جهاد دانشگاهی تهران
وی مرکز آموزش هنر را از دیگر مراکز آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران برشمرد و افزود: در این مرکز دورههای کاربردی هنر برگزار میشود که فرد بتواند پس از گذراندن این دورهها وارد بازار کار شود در این دورهها از امکانات خوب کارگاه دکوراسیون مجهز به تجهیزات برای کار با چوب و فلز، کارگاه سفال با تجهیزات مورد نیاز سفال، طراحی و دوخت لباس، عکاسی به همراه امکانات استفاده میشود.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران گفت: برای برگزاری دوره های هنر سایت کامپیوتر تخصصی تجهیز شده است که نرم افزارهای تخصصی هنر در این سایت به هنرآموزان آموزش داده می شود. دوره تخصصی کار با چرم که افراد پس از آموزش، خودشان در منزل شاغل شوند همچنین دورههای طلاسازی و جواهرسازی از دیگر دوره های این مرکز است که در آن مباحث لازم تدریس میشود همچنین آموزش طراحی، نقاشی و گرافیک در این مراکز وجود دارد.
آشنا با اشاره به مرکز مجتمع آموزشهای تخصصی سازمان جهاد دانشگاهی تهران خاطرنشان کرد: در این مجتمع آموزشهای فراوانی از قبیل روانشناسی، علوم اجتماعی، آیتی و آموزشهای کارکنان دولت و دوره مدیریت و حسابداری و همچنین طیف وسیع دیگری از آموزشها ارائه میشود.
وی افزود: علاوه بر آن در قالب دورههای پزشکی و پیراپزشکی تربیت تکنسین داروخانه، دستیار دندانپزشک و طب سنتی را داریم.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به وجود دو مرکز آموزشی دیگر در پردیسهای دانشگاه تهران از جمله ابوریحان گفت: در این مرکز آموزشی علاوه بر دورههای عمومی، آموزشهای تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و دامپروری ارائه میشود که مشابه آن در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران واقع در استان البرز است.
بهرهمندی ۴۵ هزار نفر از دورههای آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران
آشنا با بیان اینکه سالانه حدود ۴۵ هزار نفر از دورههای آموزشی ما استفاده میکنند، تصریح کرد: هماکنون سازمان جهاد دانشگاهی تهران مجری آزمونهای الکترونیک سازمان نظام مهندسی در کشور است. معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران مرکز تهیه بانک سئوال، نرمافزار آزمون و ثبتنام برای آزمون است و واحدهای استانی جهاد نیز متولی مراکز آزمون در سراسر کشور هستند تا آزمون در محل این مراکز به صورت الکترونیکی برگزار شود.
برگزاری آزمون جذب و استخدام آتشنشانان در ۱۸ مردادماه
وی برگزاری آزمونهای حضوری را از دیگر فعالیتهای آموزشی دانست و گفت: ششمین دوره آزمون استخدام فراگیر هم در اسفندماه گذشته توسط مرکز آزمون جهاد دانشگاهی برگزار شد و امسال هم آزمون جذب آتشنشانان کل کشور به طور همزمان در ۱۸ مردادماه برگزار میشود.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران افزود: درآزمون استخدام آتشنشانان بیش از ۱۰۵ هزار نفر ثبتنام کردند و مقرر است حدود ۴۰۰۰ نفر به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند.
استقبال بیشتر از دورههای آموزشی مهارتی نسبت به کلاسهای دانشگاهی
آشنا با اشاره به کاهش شمار ورودیهای دانشگاهها در سالهای اخیر در سطح کل کشورها گفت: این در حالی است که نرخ ورود به دورههای مهارتی تخصصی در سراسر دنیا همچنین ایران افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه شرکتهای بزرگی چون مایکرو سافت مدارک معتبری میدهد که جایگزین مدارک دانشگاهی شده است، افزود: هماکنون کارفرماها اعتماد بسیاری به مدارک مهارتی کوتاهمدت دارند و مردم هم از این دورههای آموزشی بیشتر استقبال میکنند.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه افراد آموزشدیده در این دورهها آینده شغلی بهتری دارند و زودتر جذب بازار کار میشوند، خاطرنشان کرد: جوانان باید بجای اینکه به دنبال استخدام و کار در مراکز دولتی و اداری باشند به دنبال کسب مهارت و تخصص باشند که بتوانند حتی در منزل خود فعالیت کنند.
به گفته آشنا، هماکنون همه دورههای آموزشی معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران اشتغالمحور است.
انتهای پیام
نظرات