به گزارش ایسنا، امیر دودابینژاد در نشست خبری که امروز برگزار شد، با بیان اینکه ۸۰ درصد ظرفیت نیروگاههای کشور مربوط به نیروگاههای حرارتی است، اظهار کرد: سال گذشته ۹۰ درصد تولید الکتریکی از طریق نیروگاههای حرارتی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید باید احداث شود، به اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره کرد و افزود: سیاست کلی اصل ۴۴ و برنامه وزارت نیرو بر این مبناست که بخش عمدهای از ظرفیت جدید نیروگاهها توسط بخش خصوصی احداث شود.
سهم بخش خصوصی در تولید برق دو برابر دولت خواهد شد
مجری طرحهای نیروگاههای خصوصی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه بیش از ۶۷ درصد نیروگاههای کشور تحت مالکیت توسط بخش خصوصی قرار دارد، اظهار کرد: ۱۱ هزار مگاوات دیگر توسط بخش خصوصی آماده بهرهبرداری است که باعث میشود سهم دولت به حدود ۱۶ درصد کاهش یابد. به طور کلی ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت از طریق پروژههای دولتی و ۱۳۰۰۰ مگاوات از طریق بخش خصوصی بهرهبرداری خواهد شد و ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه دو برابر بخش دولتی خواهد شد.
دودابی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت نیروگاه هریس ۴۹۰ مگاوات است، توضیح داد: ۳۱۰ مگاوات توسط بخش گاز و ۱۸۰ مگاوات توسط واحد بخار این نیروگاه تامین خواهد شد که قرار است واحد گازی این نیروگاه توسط رئیس جمهور بهرهبرداری شده و با شبکه سنکرون شود.
وی با بیان اینکه راندمان بخش گاز این نیروگاه حدود ۴۰ درصد است، گفت: با احداث بخش بخار در آینده، راندمان سیکل ترکیبی نیروگاه هریس که از نوع کلاس F است، ۵۸ درصد خواهد شد. هزینه کل احداث نیروگاه سیکل ترکیبی هریس ۲۳۹.۸ میلیون یورو است که از این مقدار ۴.۸ میلیون یورو به اضافه ۲۱۰۰ میلیارد تومان میزان آورده سرمایهگذار بوده است.
مجری طرحهای نیروگاههای خصوصی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه نیروگاه هریس دارای یک مخزن سوخت به ظرفیت ۳۳۰۰۰ مترمکعب است، اظهار کرد: سوخت اصلی این نیروگاه گاز و گازوئیل نیز به عنوان سوخت دوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
دودابی پیشرفت فیزیکی کل نیروگاه را ۸۶.۵ درصد عنوان و اعلام کرد که واحد بخار این نیروگاه نیز تا قبل از پیک سال ۹۹ با شبکه سراسری برق کشور سنکرون خواهد شد.
به گفته وی قرارداد نیروگاه هریس در قالب دستورالعمل بند "و" ماده ۱۳۳ قانون برنامه پنجم توسعه قرارداد خرید تضمینی برق خواهد بود.
ظرفیت کامل نیروگاه هریس ۱۱۰۰ مگاوات است
در ادامه مراسم، حسنعلی تقیزاده - مدیرعامل شرکت مدیریت انرژی تابان پور - با بیان اینکه طراحی اولیه نیروگاه هریس با ظرفیت کامل ۱۱۰۰ مگاوات در دو فاز است، توضیح داد: فاز اول یک بلوک سیکل ترکیبی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات کلاس F و راندمان ۵۸ درصد است و فاز دوم با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات کلاس H و راندمان ۶۲ درصد است.
وی با بیان اینکه فاز یک نیروگاه هریس ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: واحد گازی با ظرفیت ۳۱۰ مگاوات به شبکه تزریق میشود.
به گفته او واحد بخار نیروگاه هریس ۱۸۰ مگاواتی بوده که برای تامین منابع مالی آن مذاکرات در جریان است. این واحد در ۳۱ خرداد ۹۹ به بهرهبرداری خواهد رسید.
تقیزاده ادامه داد: با فرض اینکه واحد گازی نیروگاه هریس با ظرفیت ۳۱۰ مگاوات وارد مدار شود، میتوانیم انرژی را با نرخ حداقل ۱۲۰ تومان کیلو وات ساعت به وزارت نیرو بفروشیم که این میزان با به مدار آمدن واحد بخار به ۲۱۰ تومان افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام
نظرات