دکتر هادی عبدالله زاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش مصرف ماست و خیار در روزهای گرم تابستان گفت: ماست و خیار به تنهایی نمیتواند وعده غذایی محسوب شود و برای استفاده به عنوان یک وعده غذایی حتماً باید همراه با گروه غلات از جمله نان صرف شود.
وی با اشاره به مزایای فراوان این ترکیب گفت: ماست منبع خوبی از پروتئین، کلسیم، ویتامین B12 و ویتامین B2 است.
وی با بیان اینکه بسیاری ماستهای موجود در بازار پروبیوتیک هستند، گفت: مصرف این ماستها موجب ازدیاد میکروبهای مفید روده و مهار میکروبهای مضر دستگاه گوارش میشود، بنابراین مصرف این نوع ماستها تأثیر مثبتی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش خواهد داشت.
عبدالله زاد مصرف ماست و خیار را عامل مؤثری در کاهش وزن افراد دانست و افزود: تحقیقات نشان داده مصرف مناسب لبنیات میتواند موجب کاهش وزن افراد شود. از طرفی خیار نیز حاوی مقادیر زیادی فیبر و آب است که با مصرف آن حجم زیادی از فضای معده اشغال شده و احساس سیری ایجاد میکند، اما کالری به بدن اضافه نمیشود، بنابراین مصرف ترکیب این دو میتواند منجر به کاهش وزن افراد شود.
وی افزود: همچنین فیبر بالای موجود در خیار از یبوست پیشگیری کرده و موجب میشود عمل دفع به راحتی انجام شود.
وی تصریح کرد: با توجه فیبر بالای خیار و کالری کم آن، مصرف این میوه برای افراد دیابتی و مبتلا به کبد چرب نیز توصیه میشود، به شرط آنکه ماست مورد استفاده در کنار آن کم چرب باشد.
عبدالله زاد با اشاره به پتاسیم و منیزیم موجود در خیار مصرف آن را برای پیشگیری از فشار خون بسیار مناسب دانست وافزود: مصرف ماست همراه خیار میتواند در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نیز مؤثر باشد.
این متخصص تغذیه در خصوص مصرف ماست و خیار در بیمارانی که داروی "وارفارین" مصرف میکنند هشدار داد و افزود: این دسته افراد برای استفاده از ترکیب ماست وخیار حتماً باید از خیار پوست کنده استفاده کنند، چرا که در پوست خیار مقدار زیادی ویتامین K وجود دارد که برای بیمارانی که این دارو را مصرف میکنند مضر بوده و میتواند منجر به ایجاد لخته خون در رگهای آنها شود.
انتهای پیام
نظرات