• دوشنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98050703430
  • خبرنگار : 71070

رییس کل سازمان نظام پزشکی تشریح کرد

علت مخالفت نظام پزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی

علت مخالفت نظام پزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی

رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به طرح دو فوریتی مجلس برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، گفت: افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اگر هماهنگ با ارتقای زیرساخت‌های لازم نباشد، باعث کاهش جدی در کیفیت سواد سلامت و سطح علمی و عملی فارغ‌التحصیلان پزشکی می‌شود و آسیب آن نیز قطعا به مردم می‌رسد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مباحث مرتبط با ظرفیت پزشکی کشور، گفت: مسایل ظرفیت پزشکی بحثی بسیار کارشناسی و فنی است و همانطور که کمبود ظرفیت پزشکی، کشور را با مشکلاتی مواجه می‌کند، مازاد ظرفیت نیز همین طور بوده و مشکل آفرین خواهد بود. به همین دلیل اعتقاد داریم باید در فرآیندی علمی و کارشناسی، ظرفیت‌ها تثبیت و درباره آن اقدام شود.

وی با اشاره به اقدام مجلس برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، ادامه داد: آنچه که اکنون به عنوان طرحی دو فوریتی در مجلس مطرح است؛ بر اساس اطلاعی که من دارم حتی رییس کمیسیون بهداشت مجلس - دکتر نوبخت، از طرح این موضوع اطلاع نداشتند و این موضوع در کمیسیون‌های مربوطه یعنی کمیسیون بهداشت و درمان و همچنین کمیسیون آموزش عالی نیز مطرح نشده است. این درحالیست که قاعده طرحی که در مجلس مطرح می‌شود آن است که کارشناسی و بررسی ابعاد فنی و علمی بر روی آن صورت گرفته باشد. بنابراین اشکال اول این طرح آن است که به اذعان روسای کمیسیون‌های مربوطه، ابعاد کارشناسی آن انجام نشده است.

ظفرقندی افزود: مبحث دیگر آن است که افزایش ظرفیت در حوزه پزشکی به زیرساخت‌هایی نیاز دارد؛ یعنی به این صورت نیست که تنها کلاسی تئوری باشد و بگوییم از امروز به جای ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر بیایند سر کلاس؛ بلکه به تعداد اساتید، تخت‌های آموزشی بیمارستان‌ها، تجهیزات آموزشی بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و ... مرتبط است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: دانشجوی پزشکی در دو سال اول تحصیلش در دانشکده پزشکی دروس تئوری را می‌گذارند و چهار تا پنج سال بعد را در بیمارستان و در بالین بیمارستان فعالیت می‌کند و باید در بخش‌ها و اتاق عمل‌ها حضور داشته باشد. بنابراین طبیعتا زیرساخت‌ها برای آموزش دانشجوی پزشکی بسیار مهم است. آنچه که ما اکنون نگران آن هستیم و در همین راستا هم نامه‌ای رابه مجلس ارسال کردم، کاهش افت کیفیت در آموزش پزشکی و فارغ‌التحصیلان پزشکی است.

وی تاکید کرد: بر همین اساس حرف ما این است که افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اگر هماهنگ با ارتقای زیرساخت‌های لازم نباشد، تزاحم جدی و کاهش جدی در کیفیت سواد سلامت و سطح علمی و عملی فارغ‌التحصیلان پزشکی ایجاد می‌کند و آسیب آن نیز قطعا به مردم می‌رسد.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در پایان صحبت‌هایش مجددا تاکید کرد: در فضایی که استانداردهای لازم در آموزش پزشکی رعایت نشود، کسی که متضرر می‌شود، مردم هستند و این چیزی است که باید آن را پیش بینی کنیم و به همین دلیل هم با افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی مخالفیم. به همین دلیل نیز طی مکاتبه‌ای با مسوولان ذیربط و از جمله رییس مجلس شورای اسلامی، رسما اعلام مخالفت کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۷ ۱۳:۳۸

چرا مخالفین من 6 ساله پشت کنکورم برای پزشکی

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۷ ۱۳:۵۷

شما نگران مردمی یا مافیای پزشکی؟چه راحت از پزشکان دفاع میشه تو این مملکت بعد این همه دانشگاه زدن مهندس جذب کردن یکی اومد بگه مثلا خانه ساختن توسط مهندسین عمران با جان مردم سر و کار دارد پس باید نگران کیفیت آموزش مهندسان عمران باشیم؟و این همه مهندس عمران تو دانشگاهها جذب نکنیم