• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98050502052
  • خبرنگار : 71282

شرط ترخیص سربازی داشتن گواهینامه مهارتی

شرط ترخیص سربازی داشتن گواهینامه مهارتی

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش پنج برابری مهارت آموزی در سربازان خبر داد و گفت: در راستای ارائه آموزش‌های مهارتی بیش از ۱۲۷ هزار سرباز در پادگانها دوره‌های مهارتی را گذرانده اند.

به گزارش ایسنا، سلیمان پاک سرشت در آیین تجلیل از مهارت آموختگان برتر نیروهای مسلح در وزارت کار اظهار کرد: با توجه به برنامه جدید مهارت آموزی افزایش پنج برابری در مهارت آموزی سربازان داشتیم و پتانسیل مهارت‌آموزی در جامعه سربازان وجود دارد.

وی افزود: این برنامه را با قوت و اثربخشی بیشتری دنبال خواهیم کرد تا چرخه کامل مهارت آموزی از مهارت تا اشتغال را تامین کنیم و خرسندیم که تا کنون ۲۰۰ هزار سرباز را آموزش داده‌ایم.

پاک سرشت گفت: امروز پیام مهارت آموزی به عنوان یک پیام ملی در سخنان مقامات عالی کشور شنیده می‌شود و به زودی ثمرات و نتایج مهارت آموزی اثربخش را خواهیم دید.

 اقتدار اقتصادی مثل اقتدار نظامی مهم است

معاون وزیر کار با بیان اینکه اقتدار اقتصادی در شرایط کنونی به اندازه اقتدار نظامی مهم است خاطرنشان کرد: خوشبختانه موضوع مهارت آموزی سربازان به عنوان یک پروژه ملی جاافتاده است و امیدواریم که دو سال زمان سربازی فرصت مغتنمی برای مهارت آموزی سربازان باشد تا بعد از دو سال خدمت، سربازان توانمندی را به جامعه عرضه کنیم.

وی سربازان، فارغ التحصیلان دانشگاهی، کارجویان، روستاییان، زنان سرپرست خانوار را از مهمترین گروههای مورد هدف سازمان آموزش فنی وحرفه ای برای مهارت آموزی عنوان کرد و گفت: بی تردید سربازان یکی از اصلی‌ترین گروهها به شمار می‌روند چرا که به لحاظ توان جسمی و برای بهره‌گیری از دوران مقدس خدمت سربازی بهترین فرصت را برای کسب مهارت دارند.

پیش‌بینی مشوق‌های حمایتی برای سربازان

وی با بیان اینکه مشوقهای خوبی از سوی نیروهای مسلح برای سربازان پیش‌بینی شده تا با انگیزه بیشتری برای مهارت آموزی پیشقدم شوند، گفت: در راستای افزایش مهارت سربازان برنامه مهارت آموزی نیروهای مسلح را با هدف افزایش بهره وری کارکنان وظیفه و اشتغال پذیری سربازان آغاز کردیم تا پس از پایان خدمت در کنار برخورداری از مهارتهای فنی و حرفه‌ای فرصتهای اشتغال بیشتری در اختیار داشته باشند.

به گفته معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۲۷ هزار سرباز دوره‌های مهارتی را در پادگانها گذرانده و گواهینامه مهارتی دریافت کرده‌اند.

به گفته پاک‌سرشت، مطابق بررسی های صورت گرفته از میان مهارت‌آموزان ۴۰ تا ۴۵ درصد افرادی که متقاضی گذارندن دوره‌های مهارتی بوده‌اند به سرعت جذب بازار کار شده و موفق  به راه اندازی یک کسب و کار شده‌اند.

ارائه ۵۱۲ عنوان مهارتی از طریق سامانه سرباز مهارت

همچنین سیدمهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز در این مراسم از راه اندازی سامانه سرباز ماهر با کمک سازمان وظیفه عمومی خبر داد و گفت: از طریق سامانه سرباز ماهر بیش از پانصد و دوازده هزار مهارت را اعلام کردیم.

وی ادامه داد: وظیفه نیروهای مسلح این نیست که بیکاری را ریشه کن کند ولی در راستای ایجاد امنیت در کشور این امر را وظیفه خود دانسته است. ما به دنبال دادن گواهینامه نیستیم بلکه هدف ما مهارت آموزی است و در این راستا سلسله مراتبی را ترسیم کردیم.

هدفگذاری آموزش ۲۰۰ هزار سرباز در سال ۹۸

فرحی از هدفگذاری آموزش ۲۰۰ هزار سرباز در سال ۱۳۹۸ خبر داد و گفت: در راستای کمک به مهارت آموزی سربازان از همکاری دستگاهها و نهادهای مرتبط با این موضوع بهره‌ گرفته ایم و ۳۰ دستگاه و نهاد را مشخص کردیم تا همکاری و مشارکت داشته باشند از این ۳۰ دستگاه با ۲۰ دستگاه تفاهم نامه همکاری بستیم که سهم هر دستگاه برای آموزش مشخص شده است و بزرگترین تفاهم نامه ما با وزارت کار در سال ۱۳۹۶ و در زمان تصدی دکتر ربیعی بود تا در جهت حفظ سرمایه‌های ملی کشورمان گام برداریم.

وی گفت: این پنج دستگاه و نهاد شامل جمعیت هلال احمر، وزارت کار، وزارت ورزش و جوانان،‌وزارت ارتباطات و وزارت جهاد کشاورزی است که از طریق وزارت جهاد کشاورزی ۲۸ هزار سرباز را آموزش دادیم.

شرط ترخیص از سربازی داشتن گواهینامه مهارتی

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح همچنین از تدوین نقشه راه پنج ساله برای ارتقای سطح مهارت آموزی سربازان خبر داد و گفت: این برنامه ۵ ساله از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ را شامل می‌شود که بر اساس آن در قالب ۱۵ حوزه کاری آموزشهای لازم ارائه خواهد شد و سربازانی که تا سال ۱۴۰۱ از خدمت سربازی فارغ می‌شوند گواهینامه مهارتی دریافت خواهند کرد به نحوی که تمام سربازان با داشتن گواهینامه مهارتی ترخیص خواهند شد.

فرحی با اشاره به اجرای طرح تکاپو در کشور اظهار کرد:طرح تکاپو را معاونت اشتغال وزارت کار طراحی و اجرا کرده که به موجب آن بر اساس استعدادها و ظرفیتهای هر منطقه و استان اشتغالزایی می‌شود و مشخص می‌کند که در کدام استانها کدام مهارتها شانس بیشتری دارند و ما بر طبق آن ظرفیتها در هر استان به سربازان مهارتهایی را اموزش می دهیم تاشانس بیشتری برای ورود به بازار کار داشته باشند. 

مهارت آموزی ۲۰۶ هزار سرباز طی دو سال گذشته

وی با اشاره به آموزش ۱۰۶ هزار سرباز در سال ۹۶ و آموزش ۱۰۰ هزار سرباز در سال ۹۷ ابراز امیدواری کرد: با توجه به آنکه نیمی از سربازان کشور دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، مهارت آموزی سربازان به اشتغال آنها منجر شود.

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در پایان از سربازان به عنوان ثروت و سرمایه ملی یاد کرد و گفت: امروز سربازان ما بین ۱۸ تا ۲۸ سال سن دارند و دو سال خدمت سربازی طلایی‌ترین دوران سربازی آنها به شمار می‌رود که قطعا نقش موثری در آینده این گروه از جامعه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، تفاهم نامه همکاری میان ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با هدف انتقال و تبادل تجربیات، کمک به تامین تجهیزات، اجرای دوره‌های آموزشی و پروژه‌های پژوهشی،توسعه مهارت آموزی کارکنان وظیفه و تربیت مربیان پایور و ایجاد زمینه های اشتغال و نشاط در سال ۱۳۹۶ و جهت اجرا برای مدت ۵ سال به امضا رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha