• سه‌شنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98050100219
  • خبرنگار : 71429

در آیین تحلیف کارآموزان قضایی مطرح شد

تاکید معاون منابع انسانی قوه قضاییه بر اهمیت استقلال دستگاه قضایی

تاکید معاون منابع انسانی قوه قضاییه بر اهمیت استقلال دستگاه قضایی

معاون منابع انسانی قوه قضاییه بر اهمیت استقلال دستگاه قضایی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در مراسم تحلیف ۶۰ نفر از کارآموزان قضایی دوره‌های ۲۰۶ و ۲۰۷ تهران  که صبح امروز در محل این معاونت برگزار شد خطاب به کارآموزان، گفت: امیدوارم که پایان دوره کارآموزی را به معنای پایان کسب دانش و مهارت قضایی تلقی نکنید و بعد از این هم تلاش داشته باشید.


وی افزود: کار قضایی و قاضی سخت و  مشکل است و از جهت علمی نمی‌توانیم ادعا کنیم که آنچه در دانشگاه فراگرفتید و آن دوره‌ای که در اینجا فرا گرفتید کافی است ولی برای شروع کار کافی است. برنامه‌های ما برای این است که  شما بتوانید کارتان را به خوبی انجام دهید و  در ادامه کار در فعالیت‌های آموزشی شرکت داشته باشید و از تجربه پیشکسوتان قضایی استفاده کنید و کمتر در آرا و تصمیمتان مشکلی رخ دهد.

معاون منابع  انسانی قوه قضاییه افزود: خودتان را هیچ زمان فارغ از کسب دانش ندانید. کار قضایی کاری است که نو به نو و به تناسب هر پرونده‌ای می طلبد که مطالعه داشته باشید.  امروز آیین تحلیف است و شما در پیشگاه قرآن قسم میخورید که پاسدار عدالت باشید.

امینی افزود: می گویید با تکیه برشرف انسانی متعهد می‌شوید که پاسدار عدالت باشید که کار سختی است و قاضی جز این کاری ندارد. اهمیت کار قضایی به این است که دوستان با مهمترین مفهوم اخلاق و حقوق یعنی عدالت سروکار دارند.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: کار قضایی مهم است زیرا قاضی می‌خواهد ترازو دست بگیرد و حکم کند و تصمیم بگیرد.

امینی با طرح سوالی مبنی بر اینکه در تمام مانیفست‌ها و دستورالعمل‌هایی که نوشته شده به نظرتان  کانونی ترین نکته برای قضاوت چیست؟ گفت:  همه می‌گویند استقلال قضایی. در همه دنیا باید ساختارهای قضایی بگونه‌ای طراحی شود که استقلال در اوج خود را به نمایش بگذارد که اصلی ترین کار قضایی است.  

وی افزود: اگر جامعه می‌خواهد عدالت محور باشد باید دستگاه قضایی داشته باشد که در آنجا شاخصه استقلال قضایی شاخصه بالایی باشد. اصل ۶۴ قانون اساسی بر اینکه قاضی مستقل است تکیه دارد لذا فردی که در موضع قضا می نشیند باید تمام تلاشش را انجام دهد و باید جلوی هرچیزی که در کار اخلال ایجاد می‌کند را بگیریم.

معاون منابع  انسانی قوه قضاییه افزود:  اگر یک دوست قضایی ما در یک موضعی بنشیند و در مقابل وکیل احساس ضعف کند ناخودآگاه ممکن است که خودش را ببازد. لذا مجهز بودن و قدرت کار قضایی یکی از شروط مهم است. اگر به ناحق حکمی صادر کنید این کوتاهی قابل بخشش نیست و تقصیر محسوب می‌شود و دوستان باید برای این کار وقت بگذارند.

وی افزود: کار در قوه قضاییه و پرونده زیاد است ولی ما باید برای این کار سهمی قایل شویم و باید وقت بگذاریم و محکم قلم بزنیم زیرا قلم سست از استقلال قضایی فاصله دارد.  خودمان اولین کسی هستیم که برای استقلال قضایی باید ارزش قایل باشیم و اگر کسی استقلال خود را می فروشد عزت و شرف خود را می فروشد و به نظرم اولین دغدغه مسئولان باید استقلال قاضی باشد.


امینی تصریح کرد: در کنار بعد علمی، بعد شخصیتی که بتوانیم درست تصمیم بگیریم مهم است. یک قاضی ممکن است جوگیر شود و اگر دو تا تصویر از او در تلویزیون پخش شود گول بخورد ولی قاضی نباید تحت تاثیر این امور قرار گیرد. شجاع یعنی اینکه قاضی تحت تاثیر رسانه هم قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: کانون اصلی تحول در دستگاه قضایی حفظ استقلال است. متاسفانه برخی مواقع به خاطر بودجه و حقوق با شرایطی مواجه‌ایم که مشکلاتی را ایجاد می‌کند. دستگاه قضا باید به استقلال قضایی ارج بگذارد و اگر قاضی مستقل تصمیم گرفت باید از او حمایت شود. باید مواظب باشید که تصمیماتتان در دایره عقلانیت قضایی قابل قبول باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha