به گزارش ایسنا، شرکتهای سامسونگ، الجی یو پلاس، اپراتورهای SK Telecom، KT به تازگی با همکاری برخی بانکها و مؤسسات مالی معتبر و پیشگام در تکنولوژی همچون KEB Hana Bank و Woori Bank سعی دارند تا از فناوری بلاک چین ( ) به منظور حفاظت هرچه بیشتر از اطلاعات و دادههای مالی و شخصی کاربران در فضای مجازی بهرهگیری کنند.
بر اساس وب سایت زد دی نت، به عقیده بسیاری از کارشناسان در صورتی که این همکاری در قالب انعقاد یک قرارداد بین غولهای تکنولوژی کرهای و بانکها و مؤسسات فعال در حوزه گردش مالی و بانکی صورت بگیرد، میتوان امیدوار بود که تغییر و تحولات مثبتی برای افزایش امنیت سایبری و حفاظت از اطلاعات مالی و شخصی کاربران در فضای مجازی و دنیای الکترونیک ایجاد خواهد شد.
به گفته این شرکتهای تکنولوژی، بدین ترتیب کاربران قادر خواهند بود تمامی اطلاعات رد و بدل شده خود را از طریق پلتفرم مبتنی بر بلاک چین بر روی گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی خود ذخیره سازی و نگهداری کنند و خیالشان از اینکه هیچ وقت این دادهها از بین نخواهد رفت، راحت باشد.
اگر بخواهیم فناوری بلاک چین را تعریف کنیم، باید بگوییم که بلاک چین نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی است که در آن اطلاعات مختلف به صورت بلوکهای همشکل طبقه بندی میشوند. اگر واضحتر بخواهیم تفاوت اصلی و عمده این نوع خاص از شبکه بهم پیوسته را با شبکه اینترنت عادی عنوان کنیم، باید به نحوه ذخیره سازی اطلاعات اشاره کرد. این بدان معناست که اطلاعات رد و بدل شده در شبکه اینترنت عادی به صورت متمرکز در یک سرور اصلی ذخیره میشوند که توسط هکرها و نهادهای ذیربط قابل دسترسی و ردیابی هستند این در حالیست که اطلاعات منتقل شده در شبکه بلاک چین امکان دسترسی، نفوذ و ردیابی را به هیچ نهاد و یا فرد حقیقی و حقوقی نمیدهند.
در واقع به زبان ساده میتوان این چنین بیان کرد که بلاکچین یک پایگاه توزیع داده مبتنی بر اجتماع میلیونها نقطه اشتراک است که به صورت هم زمان دادههایی در آن ثبت و اصلاح میشود که میتوان با بهرهگیری از این پلتفرم باز، آزاد و در عین حال پیچیده، به تبادلات مالی، علمی و اطلاعاتی پرداخت که از مهمترین فناوریهای مبتنی بر پلتفرم بلاک چین میتوان به ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده همچون بیت کوین اشاره کرد.
بر اساس گزارش وب سایت بلاک گیک، در حقیقت بلاک چین یکی از آن دسته از فناوریهای جدیدی است که میتواند سیستم تبادل پول در جهان را متحول کند که البته کاربرد و نحوه عملکرد بسیار پیچیده و متفاوتی دارد که از حوصله این گزارش خارج است. اما ویلیام موگیر، کارشناس فعال در حوزه فناوری بلاک چین در خصوص کاربردهای آن میگوید: بلاک چین علاوه بر کاربردهایی که در نظام اقتصادی و تبادلات مالی دارد، در واقع یک سیستم جدید برای نگهداری اطلاعات و فایلهای موردنیاز کاربران نیز به شمار میرود بدین ترتیب که کاربران در سیستمهای کنونی برای انتقال اطلاعات و فایلهای خود باید از یک دستگاه الکترونیکی متصل به اینترنت دادههای خود را آپلود و بارگذاری کرده تا بتوانند آن را برای مخاطبان موردنظر خود ارسال کرده و آنها نیز بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
انتهای پیام
نظرات