به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، گروه ریاست جمهوری آمریکا تصمیم گرفته تا بستهای از تحریمها را علیه ترکیه اعمال کند؛ دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر آنکارا را تهدید کرده بود که اگر سامانههای دفاع موشکی اس -۴۰۰ روسی را تحویل بگیرد، با تحریمهایی روبرو میشود.
روز جمعه، وزارت دفاع ترکیه گزارش کرد، نخستین محموله از سامانههای دفاع موشکی روسی وارد آنکارا شد.
در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد، با وجود هشدارهای آمریکا به ترکیه، واشنگتن درباره اینکه چگونه میخواهد به خبر تحویل گرفتن این سامانههای دفاعی روسی واکنش نشان دهد، ساکت مانده است. با وجود آنکه پنتاگون اعلام کرده بود نشست خبری را در این باره صبح جمعه انجام خواهد داد، بعداً اعلام کرد که آن را به تعویق انداخته است.
در میان مجازاتهایی که آمریکا ممکن است در کنار تحریمها علیه ترکیه در نظر بگیرد، میتوان به خارج کردن این کشور از برنامه تولید مشترک جنگندههای اف -۳۵ اشاره کرد.
با وجود فشارهای آمریکا، ترکیه تاکید دارد که انتخاب این سامانههای دفاعی و خرید آنها مسألهای مربوط به حق حاکمیت ملی ترکیه است.
پایگاه خبری بلومبرگ نیز گزارش داد، دولت آمریکا سه بسته تحریمی علیه ترکیه در نظر گرفته که اثرات و سطوح مختلفی از چالش را برای دولت آنکارا در پی دارد. این برنامه نیاز به تأیید ترامپ دارد.
یکی از افراد مطلع اعلام کرد، قصد بر این است که تحریمها در روزهای آتی و بعد از روز دوشنبه اعلام شود. دولت آمریکا میخواهد تا پس از مراسم سالگرد کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ علیه دولت آنکارا صبر کند زیرا نگران تشدید گمانهزنیها بابت این موضوع است که واشنگتن پشت این کودتا قرار دارد.
این برنامه پس از چند روز گفتوگو بین مقامهای وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون و همچنین شورای امنیت ملی این کشور مطرح شده است.
بلومبرگ به تحریمهای آمریکا که شامل ممنوعیت قراردادهای خرید و فروش مستغلات، اعمال محدودیت سرمایهگذاری در اوراق مالی آمریکا و محدود دسترسی شرکتهای ترکیهای به بخش پولی آمریکا هستند اشاره میکند در حالی که ترامپ هم میتواند از موسسات مالی بینالمللی مثل صندوق بینالمللی پول بخواهد ارائه وام به موسسات ترکیه را نپذیرند، مضاف بر اینکه بانکهای آمریکایی از ارائه وام به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار به شرکتها و بانکهای ترکیه منع میشوند.
این خبرگزاری میافزاید، ممکن است تعداد زیادی از شرکتهای ترکیه فعال در بخش صنایع نظامی هدف گرفته شوند و این یعنی این شرکتها قادر به خرید قطعات آمریکایی برای تجهیزاتی که ترکیه در داخل تولید میکند، نخواهند بود.
انتهای پیام
نظرات