• جمعه / ۲۱ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98042110803
  • خبرنگار : 71145

آغاز روند انتقال اس ۴۰۰ به ترکیه

آغاز روند انتقال اس ۴۰۰ به ترکیه

وزارت دفاع ترکیه از تحویل اولین قطعات سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه به آنکارا خبر داد. روسیه نیز خبر شروع تحویل اجزای تشکیل دهنده این سامانه‌ها را تایید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد، آنکارا امروز،‌ جمعه اولین قطعات و اجزای سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه را تحویل گرفته است. طبق بیانیه این وزارتخانه، روند تحویل گرفتن این سامانه‌ها طی روزهای آینده ادامه خواهد داشت و ترکیب قطعات این سامانه‌ها در مرحله آتی شروع می‌شود.

وزارت دفاع ترکیه تأکید کرد، تحویل نخستین سری از تجهیزات مربوط به سامانه اس ۴۰۰ از امروز از طریق پایگاه هوای مورتد آغاز شد.

سازمان فدرال روسیه در زمینه همکاری تکنولوژیکی نظامی نیز تایید کرد که ارسال بخش‌های اولیه سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ به ترکیه امروز آغاز شد و تحویل این سامانه‌ها طبق جدول زمان بندی مورد توافق انجام خواهد گرفت.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از یک منبع دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد: یک هواپیمای ترابری نظامی، سری دیگری از قطعات سامانه‌های دفاع موشکی را به زودی به ترکیه منتقل می‌کند.

این اظهارات روسیه در پی بیانیه وزارت دفاع ترکیه مطرح شدند.

این در حالی است که مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اخیراً به خبرنگاران گفته بود: اگر ترکیه سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ را تحویل بگیرد، با پیامدهای واقعی و منفی مواجه خواهد شد. این پیامدها شامل لغو مشارکت در برنامه جنگنده‌های اف ۳۵ هستند.

فرایند تحویل اس ۴۰۰ به ترکیه در سایه اعتراض و خط و نشان‌های آمریکا فرایند دشواری بود که با اصرار ترکیه برای تکمیل قرارداد روبه‌رو شد.

ناتو نسبت به اعلام ترکیه درباره دریافت اجزای سامانه موشکی ابراز نگرانی کرد.

مرحله نخست: عقد قرارداد در سال ۲۰۱۷

طبق قرارداد امضا شده بین آنکارا و مسکو قرار شد چهار آتشبار اس ۴۰۰ مقابل ۲.۵ میلیارد دلار تحویل ترکیه داده شوند. قرار شد ترکیه یک بخش از پول این قرارداد را بپردازد و بخش دیگر را از طریق وامی که از روسیه می‌گیرد، پرداخت کند. 

 مرحله دوم: اعمال فشار آمریکا و ارتباط دادن اس ۴۰۰ به قرارداد اف ۳۵

آمریکا تهدید کرد روند تحویل دادن جنگنده‌های اف ۳۵ به ترکیه را به رغم اینکه آنکارا خود تولیدکننده بخشی از قطعات این جنگنده‌هاست، لغو می‌کند.

رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌جمهوری ترکیه نیز اظهار کرد: مخالفت احتمالی واشنگتن با فروش اف ۳۵ به ترکیه که بهای آن را پرداخت کرده یک "دزدی واقعی" است. وی اشاره کرد: آنکارا عملا ۱.۴ میلیارد دلار برای ۱۱۶ جنگنده‌ را پرداخت کرده است.

مرحله سوم: نگرانی ناتو از سامانه‌های روسیه

آمریکا بارها به ترکیه نسبت به پیامدهای خرید سامانه‌های اس ۴۰۰ هشدار داده و گفته است، این سلاح را نمی‌توان با سامانه‌های دفاعی ناتو مطابقت داد لذا تحریم‌هایی را اعمال خواهد کرد.

اردوغان نیز تصریح کرده است: ترکیه تلاش کرد تا سامانه‌های پاتریوت آمریکا را از دولت اوباما بخرد اما اوباما گفت که کنگره اجازه آن را نمی‌دهد. وی افزود: ما باید گام‌هایی برای تقویت دفاع هوایی برمی‌داشتیم و شرایط روسیه برای ما بهتر بود.

مرحله چهارم: اس ۴۰۰ از طریق هوا به ترکیه رسید

انتقال سامانه اس ۴۰۰ از طریق هوا به ترکیه انجام گرفت و امروز جمعه وارد پایگاه هوایی در آنکارا شد. اردوغان گفته بود، این سامانه‌ها در مناطق بیشتر در معرض خطر مستقر خواهند شد و تصمیم در این باره را وزارت دفاع و ریاست ستاد ارتش می‌گیرند.

مرحله پنجم: تحریم‌های آمریکا در انتظار ترکیه

مسؤولان آمریکایی گفته‌اند، دولت ترامپ اعمال تحریم‌هایی را علیه ترکیه در نظر گرفته و پایان مشارکت این کشور در فرایند تولید جنگنده‌های اف ۳۵ را بعد از تحویل گرفتن اس ۴۰۰ روسیه بررسی می‌کند، در مقابل ترکیه هم تاکید کرده از تصمیمش بازنمی‌گردد و به حرف‌های آمریکا اهمیتی نمی‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha