• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98041809235
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

انتقاد رییس سازمان محیط زیست از اتحادیه اروپا

انتقاد رییس سازمان محیط زیست از اتحادیه اروپا

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با سفیر فرانسه گفت: اتحادیه اروپا از ترامپ به تحریم‌ها پایبندتر است زیرا محیط زیست در تحریم‌های امریکا نبود اما اتحادیه اروپا امکانات محیط زیستی را هم از ایران گرفته است.

به گزارش ایسنا عیسی کلانتری در دیدار با فیلیپ تیه بو - سفیرفرانسه در ایران - به خاطر حضور وزیر محیط زیست فرانسه در سال ۲۰۱۶ قدردانی کرد و در خصوص کنفرانس تغییرات اقلیمی موسوم به «کپ ۲۵» - که در کشور شیلی برگزار می‌شود- گفت: در خصوص مقابله با تغییر اقلیم نیاز به عزم جهانی است. وقتی امریکا و برخی کشورهای تولید کننده کربن خودشان را کنار بکشند، کشورهای کوچکتر کاری نمی‌توانند انجام دهند. کشور ما بر اثر همین تغییرات اقلیمی ۲۰ درصد از بارش خود را در  ۱۰ سال گذشته از دست داده است. در واقع هم بارش‌ها کم و هم هوا گرم تر شد که در نتیجه نیاز به آب بیشتر می‌شود و در نهایت دچار کم آبی شده‌ایم. جمهوری اسلامی ایران جز اولین قربانیان تغییر اقلیم در جهان است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص کنوانسیون پاریس گفت: در این کنوانسیون ما به همه تعهدات‌مان برای کاهش چهار درصدی تولید کربن، قبل از تصویب نهایی آن عمل کرده‌ایم اما متاسفانه به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا از ترامپ به تحریم‌ها پایبندتر است زیرا محیط زیست در تحریم‌های امریکا نبود اما اتحادیه اروپا امکانات محیط زیستی را هم از ایران گرفته است. شاهد این حرف هم سفر هفته گذشته اتحادیه اروپا به ایران است که حتی حاضر نشدند به دلیل تحریم نفت ایران در خصوص بهره‌مندی از فناوری‌های کاهش دهنده مصرف سوخت‌های فسیلی شنونده باشند و این وضعیت در تهران به افزایش سطح ازن در هوا زیاد انجامیده است اما تکنولوژی کاهش آن را کشور ما هنوز ندارد.

کلانتری در خصوص نگاه جمهوری اسلامی ایران به محیط زیست گفت: دولت ایران سالانه بیش از سه میلیارد دلار در موضوعات محیط زیستی هزینه کرده است و این هزینه‌ها در شرایط تحریم‌های ظالمانه هم انجام شده است. 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از تحریم‌ها و تاثیر منفی آن بر محیط زیست و تغییر اقلیم اظهارکرد: در شرایط تحریم به منابع آبی کشور فشار می‌آید و ما باید منابع غذایی را تامین کنیم که به آب بیشتری نیاز دارد. تحریم‌ها باعث شده همکاری‌های محیط زیستی هم قطع شود. خودروسازهای فرانسوی اگر همکاری‌هایشان را متوقف نمی‌کردند و موتورهای یورو۵ داشتیم به جای ۸۵ میلیون لیتر سوخت در روز به ۶۰ میلیون می رسیدیم و این رقم معادل صرفه‌جویی ۱۲۰ هزار بشکه نفت در روز می‌شود که در نتیجه ۷ درصد کربن کمتری تولید خواهد شد و نهایتا از تغییر اقلیم جلوگیری می‌کند. ما تلاشمان را انجام می‌دهیم اما تحریم‌ها بازدارنده است. اگر تحریم‌ها نباشد بیش از ۱۲ درصد کاهش تولید کربن خواهیم داشت. ما امیدواریم دولت فرانسه و اتحادیه اروپا یاری‌گر ما در این مسیر باشد.

سفیر فرانسه نیز در این دیدار گفت: کاملا با نکات شما موافق هستم و مقابله با تغییر اقلیم نیاز به عزم جهانی همه کشورها دارد. اروپا تعهداتی برای کاهش گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ دارد.

او با انتقاد از رفتارهای آمریکایی‌ها اظهارکرد: ما اختلافات عمیقی با آمریکایی‌ها داریم آنها از توافقنامه پاریس خارج شدند که ما آن را به شدت محکوم می کنیم. فرانسه، آلمان و بریتانیا از تحریم‌ها علیه ایران به شدت نگران هستند و شرکت‌های اروپایی هم به دلیل این تحریم‌ها نمی‌توانند کار خاصی انجام دهند. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان این دیدار، طرفین‌ بر ضرورت پیگیری‌های بیشتر برای حل و فصل موضوعات ملی و جهانی محیط زیستی تاکید کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha