به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری که امروز در دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است، با اشاره به نقش مؤثر تولید در پیشرفت کشور گفت: تولید نیازمند زیرساختها و شرایط متعدد است. اگر میخواهیم تولید یک امر پایدار در کشور باشد، باید محصولی برای ارائه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه تهران بر نقش مؤثر سیستمهای پولی و بانکی در رشد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: ما امروزه با مشکل بزرگ پول و رونق تولید مواجه هستیم اما کاملاً آمادگی هماهنگی و همکاری را داریم. اما نباید در یک فضای بوروکراتیک و خسته کننده قرار گیریم تا کسی دیگر به ادامه کار رغبت نداشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: در این شرایط به نظرم در عین دانستن اینکه شرایط تحریم شرایط ویژهای است باید به بحث نوآوری و کیفیت نیز توجه شود. اگر میخواهید از ظرفیت علمی کشور و دانشگاه استفاده کنید طبیعتاً صنعت متقاضی استفاده از علم روز است که در شرایط رقابتی موثر باشد. یکی از معضلاتی که در ارتباط با صنعت دانشگاه مطرح میشود بحث سیستم تولید است که البته تکنولوژی در آن نقش مهمی دارد تا زمانی که از تکنولوژیهای قدیمی استفاده میشود نمیتوان انتظار زیادی داشت اما در کنار آن سیاستهای پولی بانکی نیز اهمیت ویژهای دارد.
دکتر نیلی گفت: ما بارها شاهد بودیم که با کاهش قیمت ارز بسیاری از تولید کنندگان قطعات شان را در چین تولید کردند و این مسئله مربوط به ۴ و ۵ سال پیش است چرا که در ایران هزینه تولید گرانتر از تولید در چین میشد.
به گفته وی، در حال حاضر هم برای تولید سیاست ویژهای اتخاذ نشده است زیرا شرایط کنونی وضعیت ارز همچنان نگران کننده است، این همان چیزی است که تولید کننده را نگران میکند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: ما تقریباً همه چیز در کشور داریم اما تفاوت ما با دیگران در استفاده و بهرهوری از ظرفیتهاست. در واقع دانشگاهها از لحاظ نرم افزاری توسعه خوبی پیدا کردند یعنی مسائل را خود حلاجی میکنند. اما تبدیل یک نرم افزار به سخت افزار اصلاً مأموریت دانشگاه نیست بلکه مأموریت صنعت است.
وی ادامه داد: دانشگاههای یکی از موفقترین نهادهای ملی در ارتباطات بین المللی هستند، زیرا مهمترین سرمایه آنها اساتید و دانشجویان است که اصلاً قابل قیمتگذاری نیست.
دکتر نیلی گفت: نکته بعدی سرمایهگذاری گستردهای است که در استارتاپها و پارکهای علم و فناوری شده است. استارتاپها به خاطر چابک و کوچک بودنشان میتوانند به راحتی شکل بگیرند، رشد پیدا کند و در عین حال به راحتی هم از بین بروند از این ظرفیت میتوان به خوبی استفاده کرد.
رئیس دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: بزرگترین مشکل کشور در حوزه رونق و پولی است، در واقع وضعیت بانکها به عنوان یک مساله اصلی در نظام کشور اتخاذ شده است. ما کاملاً آمادگی هماهنگی و همکاری را داریم اما نباید در یک فضای بروکراتیک و خسته کننده قرار نگیریم تا کسی دیگر به ادامه کار داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات