• دوشنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98041708753
  • منبع : مطبوعات

اصولگرایانی که به بنیاد مستضعفان رفتند

اصولگرایانی که به بنیاد مستضعفان رفتند

«بعد از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره نشستن قالیباف یا پرویز فتاح بر صندلی ریاست این بنیاد، اخبار از آن حاکی است شهردار سابق تهران که این روزها درگیر مباحث انتخابات است، این سمت را رد کرده و قرار است رئیس فعلی کمیته امداد و وزیر نیروی احمدی‌نژاد پست ریاست بنیاد مستضعفان را از سعیدی‌کیا، دیگر وزیر احمدی‌نژادی تحویل بگیرد.»

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «از این بنیاد به آن بنیاد؛ پرویز فتاح بعد از چهار سال از کمیته امداد به بنیاد مستضعفان می‌رود. ریاست بنیاد مستضعفان در این سال‌ها همواره با اصولگرایان بود است. بعد از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره نشستن قالیباف یا پرویز فتاح بر صندلی ریاست این بنیاد، اخبار از آن حاکی است شهردار سابق تهران که این روزها درگیر مباحث انتخابات است، این سمت را رد کرده و قرار است رئیس فعلی کمیته امداد و وزیر نیروی احمدی‌نژاد پست ریاست بنیاد مستضعفان را از سعیدی‌کیا، دیگر وزیر احمدی‌نژادی تحویل بگیرد.

سیدمحمود رضوی، از افراد رسانه‌ای نزدیک به محمدباقر قالیباف، روز گذشته با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود، به خبرسازی برخی رسانه‌ها درباره واگذاری ریاست بنیاد مستضعفان به قالیباف واکنش نشان داد و اعلام کرد این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این مسئولیت را نپذیرفته است. رئیس جدید بنیاد مستضعفان، پرویز فتاح، وزیر نیروی دولت نهم است؛ فردی که سابقه ریاست بر بنیاد تعاون سپاه و حضور در هیأت امنای آستان قدس رضوی را نیز در کارنامه خود دارد. او همواره به عنوان چهره نزدیک به صادق محصولی شناخته می‌شود. او درباره ارتباطش با محصولی گفته دوست اوست اما به دنبال کارهای خودش است: «صادق محصولی دوست صمیمی ما هستندو از قدیم بودند. همشهری ما هستند. رابطه ما همان دوستی است اما ایشان دنبال کارهای خودشان هستند.»

پرویز فتاح یک بار در سال ۹۶ در فهرست اولیه نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری قرار گرفت. برخی اصولگرایان گفته بودند چون او به‌عنوان کاندیدای نهایی معرفی نشده، جمنا را ترک کرده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با حکم دادگاه انقلاب، اموال و دارایی‌های مربوط به خاندان پهلوی و نزدیکان آنها و بسیاری دیگر مشمول قانون مصادره شد. اداره این اموال نیاز به سرپرستی داشت و قرار بر این شد که اگر درآمدی داشت، در اختیار همگان به‌ویژه مستضعفان قرار بگیرد. از این رو امام خمینی (ره)، در حکمی به شورای انقلاب اسلامی دستور داد همه اموال منقول و غیر منقول دودمان پهلوی و کارگزاران آنها را به نفع مستضعفان و طبقه محروم جامعه مصادره کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید بهشتی، هاشمی رفسنجانی، موسوی اردبیلی، احمد جلالی، علی‌اصغر مسعودی و مهندس سحابی از اعضای هیأت مؤسس بنیاد مستضعفان بودند. بنا بر تصویب همین هیأت بود که علینقی خاموشی به‌عنوان اولین رئیس بنیاد مستضعفان منصوب شد. خاموشی تا همین اواخر عضو حزب مؤتلفه بود. از شهریور سال ۵۹ اداره بنیاد به نخست‌وزیران وقت سپرده شد. امام در نامه خود به محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر وقت آورده بود: «چون وضع بنیاد مستضعفین موجب نگرانی این جانب و مسائل آن پیچیده است، لازم است جناب عالی امور بنیاد را در دست گرفته و تحت نظر اشخاص متدین، متعهد و کاردان آن را به نفع مستضعفین اداره نمائید. اطلاعات لازم را می‌توانید از هیأتی که این جانب معین نمودم، به دست آورید. ان‌شاءالله‌تعالی موفق در خدمت به اسلام و مسلمین به‌خصوص مستضعفین باشید.»

آذر سال ۶۷ نیز نام بنیاد مستضعفان به بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی تغییر کرد. شهریور ۶۸ و بعد از حذف پست نخست‌وزیری، محسن رفیق‌دوست به ریاست بنیاد مستضعفان منصوب شد. رفیق‌دوست راننده اتومبیل حامل امام از فرودگاه به سمت بهشت زهرا در بهمن ۵۷ بود. او تا ۳۱ تیر ۱۳۷۸ این سمت را بر عهده داشت و بعد از او، محمد فروزنده تا ۳۱ تیر ۹۳ این سمت را بر عهده گرفت. فروزنده هم‌اکنون عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و از فرماندهان سپاه در جنگ است. او از سال ۶۶ تا ۶۸ رئیس ستاد کل سپاه پاسداران، از سال ۶۸ تا ۷۰ جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح و از سال ۷۰ تا ۷۲ نیز جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بوده است. فروزنده در کابینه دوم اکبر هاشمی رفسنجانی و در فاصله سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ به‌عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح فعالیت می‌کرد. او برای بیش از ۱۵ سال ریاست بنیاد مستضعفان را بر عهده داشت. محمد سعیدی‌کیا از ۳۱ تیر سال ۹۳ تا همین روزهای اخیر ریاست بنیاد مستضعفان را بر عهده داشت. او وزیر راه‌و‌ترابری دولت دوم میرحسین موسوی و دولت اول سازندگی و در دولت اول اصلاحات نیز وزیر جهاد سازندگی بود. سعیدی‌کیا در دولت نهم نیز وزیر مسکن و شهرسازی بود. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ نیز نام‌نویسی کرد که البته از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد. ترکان، مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دولت حسن روحانی، در حکمی سعیدی‌کیا را به عنوان قائم‌مقام و معاون هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منصوب کرده است. سعیدی‌کیا به‌تازگی در ماجرا افشای حقوق‌های دریافتی مسئولان، گفته بود ۱۸ میلیون تومان حقوق می‌گیرد.

حجت‌الاسلام محمدی‌گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، در مراسم معارفه رئیس بنیاد مستضعفان، در رابطه با توصیه‌های رهبر انقلاب به رئیس جدید بنیاد گفته بود: «در روزی که آقای سعیدی‌کیا خدمت آقا رسید، جمله‌ای آقا فرمودند. زمانی این بنیاد ۱.۵ میلیارد تومان درآمد نداشت و باید دولت ۲.۵ میلیارد تومان کمک می‌کرد. مسئولیت را به رفیق‌دوست واگذار کردم و در دوران فعالیتش درآمد بنیاد را به ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان رساند. آن چه را گرفت با آن چه تحویل داد زمین تا آسمان تفاوت داشت. پس از آن آقای فروزنده بنیاد را تحویل گرفت و به توصیه‌های ناحق احدی گوش نکرد. بنیاد مستضعفان نهادی مادی پول‌ساز است و پول و مال هم پسندیده است. آقای فروزنده به حرف کسی که بخواهد باندبازی کند گوش نکرد.»

وی با اشاره به این که این روش گلایه‌های فراوانی را به دنبال داشت، گفت: اما آقا به این مسائل واقف بودند و به این حرف‌ها توجهی نداشتند. حضرت آقا فرمودند ما از آقای فروزنده ناراضی نیستیم، بلکه بنیاد را نجات داد، همچنان که رفیق‌دوست بنیاد را نجات داد. هیچ‌گونه شکایت و گزارشی نسبت به ایشان و نزدیکانش مطلقاً نداریم.

وی خطاب به فروزنده گفت: این فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای شما افتخار است. حضرت آقا فرمودند حرف اصلی‌ام این است که جناب عالی بنیاد را از بنگاه اقتصادی افزایش دهید و به یک بنیاد مستضعفان به تمام معنا تبدیل کنید. بنیاد باید در خدمت مستضعفان باشد. حضرت آقا تأکید کردند بوروکراسی عریض و طویل را اصلاح کنید. من شما را به معنای واقعی کلمه مدیر جهادی می‌دانم و بدون هیچ ملاحظه‌ای مدیریت جهادی را اجرا کنید. سرمایه‌ها را برای مستضعفان بفروشید و کار را به عناصر ارزشی بسپارید.»

در سال ۶۸ بنیاد مستضعفان، مالکیت بیش از ۸۰۰ شرکت و بنگاه اقتصادی را در اختیار داشت که تمام آنها از نوع اموال مصادره‌شده بودند. در پی خصوصی‌سازی و واگذاری اموال به بخش خصوصی، شمار این شرکت‌ها در سال ۷۸ به ۴۰۰ شرکت رسید. در سال ۸۸ این مؤسسه در مجموع مالکیت کمتر از ۱۴۰ شرکت را در اختیار داشته‌. بانک سینا متعلق به این نهاد است. شرکت زمزم، بنیاد علوی، شرکت نفت بهران و شرکت آزادراه تهران - شمال از جمله دارایی‌های این نهاد هستند. سال ۹۶ برای اولین بار پس از تشکیل بنیاد مستضعفان در سال ۵۷، صورت‌های مالی حسابرسی‌شده این مجموعه منتشر شد و متعاقباً صورت‌های مالی ۱۵ سال ۱۳۹۵-۱۳۸۰ این مجموعه روی سایت اینترنتی آن قرار گرفت. بر اساس صورت‌های مالی سال ۹۵ این نهاد، میزان دارایی‌های این بنیاد بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha