به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جدای از تصمیم روسیه برای از بین بردن یک موشک میانبرد جدید که به گفته ناتو نقض آیاناف است، ایالات متحده قصد دارد دوم اوت از این پیمان موشکی خارج شود و بر لزوم توسعه کلاهکهایی برای ایجاد بازدارندگی مقابل مسکو تاکید دارد.
مسکو بر پایبندی کامل به پیمان آیاناف که ۱۹۸۷ به امضای میخائیل گورباچف، رهبر شوروی و رونالد ریگان، رئیسجمهوری وقت آمریکا رسید، تاکید دارد. براساس این پیمان، زرادخانههای موشک میانبرد این دو قدرت هستهای بزرگ جهان از بین میرفت.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از جلسه شورای ناتو-روسیه که به صورت غیر علنی برای گفتوگو میان دیپلماتها و مقامهای دو طرف برگزار شد، به خبرنگاران گفت: هیچ نشانهای از حصول پیشرفت دیده نمیشود.
استولتنبرگ گفت "روز به روز فرصت توافق از بین میرود" اما ناتو از تلاش برای متقاعد کردن روسیه برای از بین بردن موشک کروز زمین به هوا مدل اساساچ-۸ که به گفته آن نقض موشکهای مستقر در زمین با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر است، تسلیم نمیشود.
به گفته کارشناسان و مقامهای غربی، نابودی این پیمان که تازهترین مورد در لیست رو به رشد تنشهای شرق و غرب است، مایه نگرانی عمیقی است چون راکتهای میانبرد به روسیه اجازه میدهند تا در کوتاهترین زمان حملهای هستهای به اروپا انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات