• شنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98041507305
  • خبرنگار : 71610

جزئیات توافق شورای نظامی و اپوزیسیون سودان +واکنش‌ها

جزئیات توافق شورای نظامی و اپوزیسیون سودان +واکنش‌ها

سخنگوی ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر سودان اعلام کرد که طبق توافق صورت گرفته میان این گروه‌ها و شورای نظامی انتقالی، سودان به مدت سه سال توسط شورای حاکمیتی اداره خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، مدنی عباس، سخنگوی ائتلاف گروه‌های اپوزیسیون موسوم به "آزادی و تغییر" در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، طبق توافقات صورت گرفته میان این گروه‌ها و شورای نظامی انتقالی شورای حاکمیتی که در مذاکرات جمعه درباره آن توافق شد در یک دوره انتقالی به مدت سه سال و سه ماه امور کشور را به دست خواهد گرفت.

وی افزود: دوره انتقالی در این مدت به دو دوره تقسیم می‌شود که ریاست شورای حاکمیتی در ۲۱ ماه اول بر عهده شورای نظامی خواهد بود و ۱۸ ماه بعدی نیز سودان توسط غیرنظامیان اداره می‌شود.

عباس تصریح کرد: شش ماه اول دوره انتقالی نیز به روند صلح و دموکراسی اختصاص داده می‌شود.

طبق گفته این مقام سودانی، همچنین امروز (شنبه) یک کمیته متشکل از کارشناسان تشکیل می‌شود که در یک مهلت ۴۸ ساعته توافق نهایی را برای امضا آماده می‌کند.

وی ادامه داد: نخست‌وزیر نیز در هفته جاری تعیین می‌شود و پارلمان سودان نیز سه ماه پس از تشکیل شورای حاکمیتی تشکیل خواهد شد.

مدنی عباس با اشاره به مخالفت جنبش آزادی سودان با این توافق، عنوان کرد: تلاش خواهیم کرد تا گروه‌های مسلحی که این توافق را رد کردند نیز با خود همراه کنیم و از آنها می‌خواهیم تا در مسیر تحقق اهداف انقلاب گام بردارند. مخالفت آنها با این توافق را درک می‌کنیم، چراکه آرزوهای ملت سودان بلند است و تلاش می‌کنیم که آنها را محقق سازیم.

در همین راستا، خالد عمر، از رهبران ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر نیز پس از توافق با شورای نظامی انتقالی اظهار کرد: این توافق نخستین گام برای تحقق اهداف انقلاب بوده و به دنبال اعلام نام نخست‌وزیر وی تشکیل دولتش از افراد دارای صلاحیت ملی را بر عهده خواهد گرفت و این دولت شاهد سهم‌خواهی‌های حزبی نخواهد بود.

وی افزود: این توافق شامل تضمین‌های بین‌المللی و منطقه‌ای است و مراسم امضای نهایی توافق صورت گرفته با حضور سران کشورهای دوست برگزار خواهد شد و حضور نظامی در خیابان‌های سودان نیز کاهش می‌یابد.

همچنین اتحادیه شاغلین سودان خلاصه‌ای از توافق صورت گرفته را در صفحه شخصی خود در فیسبوک منتشر کرده است که به شرح زیر است:

۱ دوره انتقالی کامل به مدت سه سال و سه ماه؛

أ - شش ماه اول برای روند صلح.

ب - ۲۱ ماه اول (لا احتساب شش ماه مذکور) توسط شورای نظامی اداره خواهد شد.

ج - ۱۸ ماه بعدی نیز توسط غیرنظامیان اداره می‌شود.

د - شورای وزیران از افراد دارای صلاحیت ملی که توسط گروه‌های آزادی و تغییر تشکیل خواهد شد.

ه- شورای حاکمیتی متشکل از پنج نظامی، پنج غیرنظامی و یک عضو غیرنظامی دیگر مورد توافق دو طرف (در مجموع ۱۱ عضو).

ی- تعویق تشکیل پارلمان به بعد از تشکیل شورای حاکمیتی و شورای وزیران.

۲ - تشکیل یک کمیته مشترک از حقوقدانان با مشارکت آفریقایی که مأموریت آن از صبح امروز (شنبه) آغاز شده و با تهیه نسخه نهایی توافق سیاسی طی ۴۸ ساعت به پایان می‌رسد.

۳ تشکیل یک کمیته تحقیق ملی مستقل برای بررسی حوادث ۱۱ آوریل سال جاری میلادی.

همچنین خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که بلافاصله پس از اعلام توافق میان ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر و شورای نظامی انتقالی، ملت سودان به خیابان‌های ام درمان آمدند و این توافق را جشن گرفتند.

طبق این گزارش، ملت سودان همچنین شعارهایی در حمایت از غیرنظامیان سر دادند.

در همین راستا، محمد حمدان دقلو حمیدتی، معاون شورای نظامی سودان نیز درباره این توافق گفت که توافق مذکور جامع خواهد بود و هیچ فردی را نادیده نمی‌گیرد.

واکنش‌ها

توافق میان اپوزیسیون و شورای نظامی انتقالی سودان بر سر تقسیم قدرت در دوره انتقالی واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشت.

در همین راستا، فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در این باره عنوان کرد: توافق میان شورای نظامی انتقالی و ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر سودان یک موفقیت به شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: این مهم است که طرف‌های مختلف این توافق را با نیت خوب اجرا کنند و به مذاکرات درباره مسائل تعلیق شده ادامه دهند. هر چه سریع‌تر باید یک دولت غیرنظامی تشکیل شود که قادر به برقرار دوباره صلح، تضمین رفاه اقتصادی و حمایت از حقوق بشر برای همه در سودان باشد.

موگرینی افزود: به محض اینکه دولت غیرنظامی مذکور قدرت را به دست بگیرد اتحادیه اروپا نیز آماده همکاری با آن در زمینه راه‌های حمایت از روند انتقالی سودان خواهد بود.

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات هم در سخنانی به توافق اخیر میان شورای نظامی سودان و ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر واکنش نشان داد.

وی در این باره گفت: ما از این توافق استقبال می‌کنیم. این توافق باعث حرکت به سمت انتقال سیاسی در سودان می‌شود.

قرقاش تصریح کرد: ما در سختی‌ها و آسانی‌ها در کنار سودان هستیم.

وزارت خارجه بحرین نیز با صدور بیانیه‌ای از توافق میان طرف‌های سودان استقبال کرد و آن را گامی مهم برای تحقق آرزوهای ملت سودان و امنیت، صلح و ثبات این کشور دانست.

وزارت خارجه بحرین بار دیگر بر موضع ثابت این کشور در قبال سودان و ملت آن و همچنین حمایت از تمامی اقدامات برای غلبه بر چالش‌های کنونی سودان تأکید کرد.

مشعل بن فهم السلمی، رئیس پارلمان عربی نیز با صدور بیانیه‌ای گفت که این پارلمان از توافق میان شورای نظامی انتقالی و ائتلاف گروه‌های موسوم به آزادی و تغییر درباره تشکیل شورای حاکمیتی برای اداره سودان در دوره انتقالی استقبال می‌کند.

وی افزود: پارلمان عربی برای عبور از این مرحله حساس و دستیابی به آرمان‌های ملت سودان در کنار این کشور خواهد ایستاد.

همچنین اتحادیه عرب و مصر از توافق میان شورای نظامی سودان و مخالفان این کشور بر سر مرحله انتقالی استقبال کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha