به گزارش ایسنا، اعتراضات اخیر در هنگکنگ بر سر لایحه استرداد مظنونان به چین برای رسیدگی به پرونده قضایی آنها، سیاست "یک کشور با دو نظام" چین را زیر سوال برده است. این دیدگاه اما هیچگاه در میان رایدهندگان تایوان که ذهنیتی جداییطلب دارند، محبوبیت نیافته است. حالا به نظر میرسد وقایع فعلی در هنگکنگ به تسای اینگ ون، رییس جمهور تایوان قدرت بیشتری میدهد تا با مخالفانش که خواستار همسویی با پکن هستند، مقابله کند.
اندرو هوانگ، استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه "تامکانگ" تایوان در این باره میگوید: مردم میدانند که تسای مساله اعتراضات علیه قانون استرداد را برای تقویت کمپین خود به کار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعتراضات دانشجویان هنگکنگی همچنین برگزاری تظاهرات نمادین را در حمایت از آنها در میان جوانان تایوانی برانگیخته است. این تظاهرکنندگان به نشان همدلی با معترضان هنگکنگ در مقابل دفتر نمایندگی این دولتشهر در تایپه تجمع کردند.
تیموتی اس. ریچ، کارشناس مسائل سیاسی در دانشگاه "وسترن کنتاکی" که بر تحولات سیاسی تایوان تمرکز دارد، در خصوص تاثیر این اعتراضات در سیاست تایوان میگوید، اعتراضات هنگکنگ بر این مساله تاکید میکند که سیستمی که به روشنی برای ترغیب تایوان به مذاکرات اتحاد طراحی شده، شکست خورده است و باید به نفع تسای و حزبش تمام شود.
ریچ اظهار کرد: تسای میتواند از تهدید چین علیه هنگکنگ برای تغییر جایگاه خود و حزبش به عنوان مدافع دموکراسی استفاده کند و نشان دهد که حق دارد در خصوص چین و روابط دو طرف تنگه تایوان محتاطانه عمل کند.
انتهای پیام
نظرات