به گزارش ایسنا، کیوان محمدی در دیدار با رئیس و کارشناسان آزانس همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) در ایران و معاون امور بین المللی سازمان برنامه و بودجه کشور که به منظور هماهنگی درخصوص طراحی و احداث باغ ژاپنی برگزار شد، به سفر اخیر هیئت بلندپایه ژاپنی به ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به سابقه همکاری ایران و ژاپن طی قرون متمادی و نیز شباهتهای زیاد گیلان و ژاپن به یکدیگر امیدواریم زمینه تداوم همکاریها بیش از گذشته فراهم شود.
وی با استقبال از طرح احداث باغ ژاپنی در گیلان پروژه مذکور را مقوم روابط دو کشور ایران و ژاپن دانست و افزود: ایران دارای فرهنگ غنی در همه زمینه ها از جمله وجود سبک باغ ایرانی و باغهای معروف در تهران، شیراز، بیرجند، کرمان و اصفهان است که کتب بسیاری نیز در این خصوص تالیف شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان بر بهرهگیری از نمونههای گل و گیاهان منطقه که نمونههای آن در مرکز گلخانهای چابکسر گیلان موجود است در باغ ژاپنی تاکید کرد و گفت: استفاده از نمونه گل و گیاهان سایر نقاط جهان و ایران در پاغ ژاپنی میتواند جذابیتهای آن را افزایش دهد.
محمدی با اشاره به پروژه تبدیل بقایای سونامی در ژاپن به مواد اولیه سیمان، خواستار ارائه مطالعه برای دفع پسماند در استان به روش مشابه شد.
یوکی هارو کوبایاشی، رئیس دفتر سازمان همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) نیز، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این آژانس در نقاط مختلف جهان از جمله ایران، احداث باغ ژاپنی را یکی از فعالیتهای داوطلبانه جایکا به منظور گسترش ارتباطات فرهنگی با کشورها دانست و عنوان کرد: شباهت بسیار نزدیک دو اقلیم گیلان و ژاپن باعث شد شهر رشت را به منظور تحقق پروژه باغ ژاپنی در ایران انتخاب کنیم.
کوماتسو کیوشی، مجری احداث باغ ژاپنی نیز در ادامه، با اشاره به سوابق کاری خود در حوزه باغداری، یادآور شد: تمام تلاش خود را مبنی بر انجام درست کار انجام خواهیم داد.
محمدهادی دریایی، معاون امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست، با بیان اینکه برخی از شهرهای ایران در حوزههای ورزشی، زبان ژاپنی و باغ ژاپنی با ژاپن همکاری داشته اند بر تاکید ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای پروژههای جایکا در ایران اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، محل احداث باغ ژاپنی در بخشی از بوستان مفاخر رشت به مساحت یک هزار و 200 مترمربع خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات