• سه‌شنبه / ۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98040402355
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور خبر داد:

پرورش آرتمیا در پساب فاضلاب شهری

پرورش آرتمیا در پساب فاضلاب شهری

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از استفاده از خروجی آب فاضلاب شهری برای پرورش آرتمیا خبر داد.

علی نکویی فرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه طی طرح ارائه شده به ارگان‌های ذی ربط از جمله آب و فاضلاب درصددیم از طریق پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری که به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شوند آرتمیا پرورش دهیم.

وی با اشاره به مزیت‌های این طرح ادامه داد: آرتمیا از طریق تصفیه آب میزان جلبک و باکتری‌های مضر پساب را به حداقل رسانده و فلزات سنگین را جذب می‌کند که در صدد جذب سرمایه گذار برای عملیاتی کردن این طرح در استان داریم.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با بیان اینکه نیاز ۱۰۰ درصدی به واردات سیست آرتمیا وجود دارد افزود: تولید ارتمیا در استخرهای دشت فسندوز بیشتر بیوماس بوده که طی ۳ ماه در یک چهارم از استخرهای این منطقه ۱.۲ تن بیوماس و ۶۰ کیلو سیست پرورش یافت در حالی که چنانچه بتوانیم اقدامات لازم برای پرورش را فراهم کنیم می‌توانیم ۵ تن بیوماس و ۱۰۰ کیلو سیست در هر هکتار تولید کنیم.

نکویی فرد با بیان اینکه استان‌های گلستان، خوزستان و قزوین مناطق مستعد پرورش آرتمیا و سیست است تصریح کرد: در حال شناسایی مناطق مطمئنی برای سرمایه گذاری پر بازده در این صنعت هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با بیان اینکه تراز فعلی دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۴ سانتی متر افزایش داشته و حجم آب موجود دریاچه در حدود ۵ میلیارد مترمکعب است تصریح کرد: میزان غلظت نمک دریاچه از ۳۸۰ تا ۴۲۰ گرم در لیتر تیرماه ۹۷ به ۱۸۰ تا ۲۳۰ گرم در هر لیتر طی سال جاری رسیده و آرتمیا در دریاچه ارومیه فعلاً در شرایط زیستی خوبی به سر می‌برد.

نکویی فرد با بیان اینکه روند خوبی از چرخه زندگی آرتمیا و احیای آن در دریاچه ارومیه را شاهدیم تصریح کرد: در تیرماه سال جاری از ۱۹ هزار تا ۴۳۰۰ ناپلی در هر مترمکعب آرتمیا در ایستگاههای مختلف نمونه برداری شده که میزان سیست موجود نیز بیش از ۱۰۰ هزار در هر مترمکعب بوده است و این در حالی است که در ۳ ماهه نخست سال گذشته به ندرت می‌توانستیم مراحل زندگی ارتمیا را شاهد باشیم.

وی با اشاره به وجود شایعاتی از مرگ آرتمیا در دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: حداکثر عمر آرتمیا ۳ ماه است و در هر هفته ۱۰۰ تا ۳۰۰ تخم می‌تواند آزاد کند که پس از گذشت سه ماه از عمر خود کنار ساحل آمده و از بین می‌رود؛ این مسئله را به مرگ آرتمیا به دلیلی غلظت بالای نمک دریاچه نسبت می‌دهند در حالی که عمر طبیعی این گونه همین میزان است.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اشاره به فروش آرتمیا و سیست توسط برخی سودجویان به پرورش دهندگان صنعت آبزی پروری تصریح کرد: برداشت سیست از دریاچه ارومیه نیاز به صدور مجوز از محیط زیست و منوط به رسیدن دریاچه به احیای کامل و تراز اکولوژیک است بنابراین متقاضیان سیست می‌توانند نیاز خود را از طریق بخش خصوصی بدون آسیب زدن به چرخه حیات آرتمیا تهیه کنند که با پیگیری‌های انجام شده شدیداً با صیادان سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به قیمت سیست آرتمیا افزود: قیمت هر کیلوسیست آرتمیا بسته به نوع کیفیت و محل پرورش آن بین ۵۰ تا ۱۳۰ دلار است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha