به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت آمریکا، چهار نفر از مقامات نیکاراگوئه را که شامل گوستاوو پوراس، رئیس مجمع ملی، اورلاندو خوزه کاستیلو، مدیر مؤسسه مخابرات، سونیا کاسترو، وزیر بهداشت و اوسکار مویکا، وزیر حمل و نقل است، تحریم کرد. در نتیجه، تمام داراییهای این افراد در آمریکا، توقیف خواهد شد.
پیشتر شش مقام دولت نیکاراگوئه از جمله روزاریو موریلو، همسر و معاون رئیسجمهور، لارنو مورتگا، پسر رئیسجمهور و نیز فرانسیسکو دیاز، رئیس پلیس ملی این کشور، توسط آمریکا تحریم شده بودند.
این تحریمها با سرکوب تظاهرات سال گذشته در این کشور مرتبط است. به گزارش کمیسیون حقوق بشر "اینتر آمریکن"، دستکم ۳۲۵ کشته و بیش از ۲۰۰۰ مجروح در طی این سرکوبها، برجای ماندند.
سیگال مندلکر، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در پیامی اظهار داشته است: "این پیام صریح دولت آمریکا به دانیل اورتگا، رئیسجمهور نیکاراگوئه و گروهش است؛ ما در کنار مردم نیکاراگوئه برای تحقق درخواستشان مبنی بر انجام اصلاحات و بازگشت به دموکراسی ایستادهایم."
دولت کانادا نیز در همین راستا، دلیل اعمال این تحریمها را نقض قوانین حقوق بشر از جمله آزادی بیان و آزادی برگزاری تجمع، امنیت و رفاه شهروندان توسط دولت این کشور عنوان کرده است.
کریستیا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا در بیانیهای عنوان کرد که نقض حقوق بشر در نیکاراگوئه نمیتواند بدون مجازات رها شود؛ دولت این کشور مسئول این اقدامات است و ضروری است که از طریق گفتگوی واقعی با گروههای مخالف، به بحران این کشور پایان دهد.
این تحریمها یک روز پس از آن اعمال شد که دولت آمریکا خواستار آزادی تمام زندانیان مخالف دولت و بازگرداندن حقوق اساسی آنها شد.
دولت نیکاراگوئه اعلام کرده است که تمام افراد مقرر شده با مخالفان را آزاد کرده است اما گروههای اپوزیسیون میگویند پس از توافق اولیه برای آزادسازی زندانیان، دست کم ۸۴ نفر دستگیر شدهاند و در بازداشت به سر میبرند.
از ماه فوریه، حدود ۶۰۰ زندانی به حبس خانگی منتقل شدهاند.
انتهای پیام
نظرات