به گزارش ایسنا، براساس سرمقاله نیویورک تایمز، محمد دقلو حمیدتی، معاون رئیس شورای نظامی انتقالی سودان و رئیس نیروهای واکنش سریع دارای مدرک آموزش ابتدایی، چهار همسر داشته و هیچ آموزش نظامی رسمی را ندیده است.
آلاء صلاح، دختر ۲۲ ساله سودانی که به ایستادن روی خودرو بین تحصن کنندگان سودانی با لباسی سفید به شهرت رسید میگوید، حضور حمیدتی در قدرت ممکن است.
حمیدتی از حمایت گسترده کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس برخوردار بوده و این کشورها بعد از انقلاب در سودان و براندازی نظامی عمر البشیر وعده کمک میلیاردها دلاری به این کشور را دادهاند و او عملا در موقعیتی مناسب قرار دارد که میتواند از دفترش در کاخ ریاستجمهوری در خارطوم بر وقایع تاثیر بگذارد.
وی در مصاحبه با والش تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گفت که معتقد است رسیدن وی به قدرت مسالهای است که هیچ گریزی از آن نیست وگرنه کشور از بین خواهد رفت.
حمیدتی گفت: اگر من در این پست قرار نگیرم کشور از دست خواهد رفت.
این روزنامه نوشت: حمیدتی برای بسیاری از سودانیها حاکم دوفاکتوی سودان است. این روزنامه میآورد، ژنرال حمیدتی که از انقلاب حمایت کرد بعد از مخالفت تظاهرکنندگان با پایان دادن به تحصن و ترک محل تحصن حمایت از آنها را متوقف کرد و از سوم ژوئن مذاکرات بر سر قدرت متوقف شد.
به نوشته این روزنامه، معاون رئیس شورای نظامی سودان تلاش میکند خود را به قدرت تحمیل کند و خود را ناجی سودان میداند نه ویران کننده آن.
این اظهارات او مغایر با سخنرانی است که در برابر تجمع مردمی در شمال خارطوم داشت و گفت، شورا آماده مذاکره است و هیچ طمعی به قدرت ندارد.
حمیدتی در تجمع مردمی در شمال خارطوم گفت که شورای نظامی موافقت مردمی برای تشکیل دولت تکنونکرات را در اختیار دارد.
وی گفت: ما خواهان تشکیل دولت تکنونکرات هستیم. این تجمع مردمی به مثابه واگذاری این مأموریت از سوی مردم به ماست. ما خواهان ادامه قدرت نیستیم و بازی سیاسی را از طریق درخواستشان برای دوره انتقالی چهار ساله بدون انتخابات خوب میفهمیم. وجهه ما این روزها خدشهدار شده است اما این تجمع مردمی در شمال خارطوم نشان میدهد که ما در مسیر درست هستیم.
حمیدتی تأکید کرد: شورای نظامی برای مذاکره جهت برآورده کردن خواستههای مردم تلاش میکند. ما با تمامی کسانی که در انقلاب مردمی سهیم بودند ارتباط خواهیم داشت و هیچ کسی جز با موافقت حق حکومت بر سودان را ندارد.
وی سفرای کشورهایی در خارطوم را به توطئه علیه سودان متهم کرد و گفت: طی روزهای آتی اطلاعات امنیتی برای نشستهایی در داخل خارطوم منتشر خواهد شد. نیروهای واکنش سریع به هیچ حزب سیاسی وابسته نیستند و در معرض ظلم قرار گرفته و در تغییر واقعی در سودان نقش داشتهاند.
حمیدتی از جواب دادن به سؤالاتی درباره ارتکاب جنایتهایی از سوی نیروهای واکنش سریع (نیروهای تحت امر او) گفت: نتایج تحقیقات در روزهای آینده اعلام خواهند شد. من از جواب دادن طفره نمیروم بلکه فقط منتظر تحقیقات هستم.
بعد از اینکه آمریکا از طریق دونالد بوث، فرستاده ویژه خود به سودان خواهان تحقیقات مستقل درباره سرکوب تحصنکنندگان شد حمیدتی تأکید کرد که نیروهایش به دلیل اقدامات تحریکآمیز توصیف نشدنی مجبور به مداخله شدند و خودروهایشان منهدم شد.
در همین راستا دادستان کل سودان اعلام کرد که "منطقه کلمبیا" ، منطقهای در همجواری محل تحصن معترضان، به دلیل جنایتهایی که رخ داده تخلیه شده است و هیچ صحبتی درباره سرکوب تحصن وجود دارد.
نیروهای امنیتی سودان به محل تحصن در مرکز خارطوم حمله کرده بودند که به دنبال آن به گفته مخالفان ۱۱۸ تن کشته شدند.
مخالفان خواهان انجام تحقیقات شفاف درباره این مساله هستند.
انتهای پیام
نظرات