• یکشنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98031907921
  • خبرنگار : 71415

/گزارش - خبرگزاری یونهاپ/

احتمال برگزاری سومین نشست رهبران کره شمالی و آمریکا در سال ۲۰۱۹

احتمال برگزاری سومین نشست رهبران کره شمالی و آمریکا در سال ۲۰۱۹

کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی می‌گویند با وجود بن‌بست فعلی در مذاکرات واشنگتن و پیونگ یانگ بر سر خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی، رهبران دو کشور ممکن است در سال جاری میلادی برای سومین بار با یکدیگر دیدار کنند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری یونهاپ نوشت: «کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی نسبت به روند پیشرفت مذاکرات آمریکا و کره شمالی بر سر خلع سلاح هسته‌ای پیونگ یانگ در ازای رفع تحریم‌ها اختلاف نظر دارند و برخی می‌گویند چون تنشهای سال ۲۰۱۷ کاهش یافته این نشانه پیشرفت است اما برخی دیگر می‌گویند دورنمای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی بدتر شده است. با این حال اکثر آنها موافق هستند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به دنیال سومین نشست خود در سال جاری میلادی هستند.

هری کازیانیس مدیر ارشد مرکز مطالعات کره در مرکز نشنال اینترست آمریکا گفت: سومین نشست ترامپ و کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۹ به احتمال زیاد برگزار می‌شود. دو طرف در نشست قبلی در شهر هانوی به توافق نزدیک شده بودند و نمی خواهند این روند را متوقف کنند.

کازیانیس در ادامه تاکید کرد: در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به دنبال انتخاب مجدد به ریاست جمهوری در انتخابات ۲۰۲۰ است او مطمئناً خواهان یک دستاورد مهم در سیاست خارجی به منظور به رخ کشیدن در مبارزات انتخاباتی است تا حامیانشان دوباره شعار دهند، ترامپ مستحق نوبل صلح است.

وی افزود: شاید هیچیک از مسائل دیگر جهان یک پیروزی تاریخی برای دولت ترامپ را رقم نزند اما مساله کره شمالی می‌تواند صفحه جدیدی در تاریخ باز کند و ترامپ امیدوار به این اتفاق است.

رهبر کره شمالی هم دلایل خودش را برای تمایل داشتن به برگزاری سومین نشست با ترامپ به رغم شرمساری بزرگ مربوط به نشست قبلی در پایتخت ویتنام دارد.

فرانک آئوم، یک کارشناس ارشد کره شمالی در انستیتوی صلح آمریکا گفت: احتمال برگزاری سومین نشست ترامپ و کیم جونگ اون کمی بیش از ۵۰ درصد است. ترامپ به دنبال موفقیتهایی در حوزه سیاست خارجی است و کیم جونگ اون هم رفع تحریم‌ها را می‌خواهد.

وی افزود: مساله این است که کدام یک از آنها بیشتر به دنبال توافق هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: من فکر نمی‌کنم ترامپ بخواهد انقدر صبر کند تا کره شمالی یک اقدام تحریک آمیز دیگر انجام دهد و آمریکا را مجبور به اتخاذ رویکردی تهاجمی تر در قبال این کشور کند و یا اینکه بگذارد سیاستش در قبال کره شمالی قبل از انتخابات ۲۰۲۰ شکست بخورد. البته ترامپ فعلاً با وضعیت موجود که در آن کره شمالی هیچ آزمایش هسته‌ای و یا پرتاب موشک‌های بالستیک قاره پیما انجام نمی‌دهد راضی است اما بعید است کره شمالی همین احساس را داشته باشد.

آئوم افزود: به صورت مطلوب می‌توان پیش بینی کرد بعد از نشست بعدی ترامپ با مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی در پایان ماه جاری میلادی در سئول، بن بست فعلی در روند انطباق گام‌های کره شمالی برای خلع سلاح هسته‌ای با رفع تحریم‌ها از جانب آمریکا شکسته شود.

وی تاکید کرد: به صورت ایده‌آل آنها بر سر انعطاف پذیری بیشتر توافق خواهند کرد و می‌توانند این سینگال را به پیونگ یانگ بدهند. یک گزینه، پذیرفتن توافقی محدود تر است که شامل یک سری اقدامات اولیه برای رفع تحریم‌ها از جانب آمریکا در ازای تعطیل شدن تأسیسات هسته‌ای اصلی کره شمالی در یونگبیون است و دومین گزینه نیز دستیابی به یک توافق جامع‌تر روی کاغذ و سپس اجرای آن در چند مرحله است.

بروس کلینگنر، متخصص امور کره و کارشناس ارشد شمال شرق آسیا در بیناد هریتیج به فقدان مذاکرات در سطح کاری از زمان فروپاشی نشست قبلی رهبران کره و آمریکا در ماه فوریه اشاره کرده و احتمال برگزاری سومین نشست آنها را مطرح کرد.

دولت ترامپ گفته برگزاری نشست سوم وابسته به کسب پیشرفت به سمت دستیابی به یک توافق معتبر خلع سلاح هسته‌ای است.

وی خاطر نشان کرد: در دسامبر ۲۰۱۸ جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ عنوان کرد که مساله فقدان پیشرفت در مذاکرات با کره شمالی باعث شد ترامپ این ذهنیت را پیدا کند که برگزاری نشست دوم با رهبر کره شمالی ضروت دارد. بنابراین برگزاری نشست سوم امکان پذیر است با این هدف که یا بر فقدان پیشرفت فایق آمده یا تنشهای ایجاد شده بر سر رفتارهای تحریک‌آمیز کره شمالی فروکاسته شوند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha