به گزارش ایسنا، یکصد و هشتمین کنفرانس سازمان جهانی کار(ILO) طی روزهای آینده با مشارکت نمایندگان عضو این سازمان در ژنو سوئیس و مقر اروپایی سازمان ملل برگزار خواهد شد. هیأت ایرانی نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران نیز برای شرکت در این اجلاس اعزام خواهند شد.
سازمان جهانی کار، معیشت، امنیت، کار شایسته و استاندارد زندگی بهتر برای مردم جهان را چه در کشورهای فقیر و چه در کشورهای ثروتمند سرلوحه کار خود قرار میدهد. مصوبات این سازمان تأثیر پایداری در قانونگذاری همه کشورها دارد و نقش ارزندهای در ایجاد تفاهم و همدلی در محیط کار ایفا میکند. در اجلاس سازمان جهانی کار همه ساله کمیتههای چهارگانه استانداردها، اشتغال، کف حمایتهای اجتماعی و اصول بنیادین کار به عنوان کمیتههای ثابت فعال هستند و بررسی و پیوستن به مقاوله نامههای سازمان و تصویب مقاوله نامههای جدید از دیگر رویکردهای اجلاس سالانه ILO به شمار میرود.
امسال نیز نمایندگان اعزامی گروههای کارفرمایی و کارگری کشورمان همراه نماینده دولت و وزارت کار برای شرکت در اجلاس ILO به ژنو سفر میکنند. هر یک از گروههای کارفرمایی، کارگری و دولت به طور جداگانه در جلسات مربوط به خود شرکت کرده و در نهایت ماحصل برگزاری جلسات و تبادل نظرات و اطلاعات خود را جمعبندی و به مقاولهنامه و توصیهنامه تبدیل میکنند.
در این اجلاس، طبق روال هر سال مباحثی نظیر دستمزدها، منع تبعیض اشتغال زنان و کودکان، اقتصاد رسمی و غیر رسمی، گفتوگوهای اجتماعی، سه جانبه گرایی، قوانین حمایتی و بیکاری مطرح خواهد شد، اما مهمترین محور اجلاس امسال، گفتوگو در خصوص آینده کار و گفتوگوی سده خواهد بود.
مهمترین محورهای اجلاس سازمان بینالمللی کار در سال گذشته، پایان بخشیدن به خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار، سه جانبهگرایی، گفتوگوی اجتماعی و همکاریهای مؤثر توسعهای در حمایت از اهداف توسعه پایدار بود و موضوع منع خشونت و آزار و اذیت در محیط کار در دستور کار اصلی این سازمان قرار داشت.
پایان دادن به خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار به ویژه علیه زنان یکی از موضوعات مهمی است که در اجلاس ۲۰۱۸ سازمان جهانی کار به بحث و بررسی گذاشته شد.
ILO (سازمان جهانی کار) درصدد است تا کارگران فارغ از هر نژاد و عقیده و جنسیتی که هستند، محترم شمرده شوند و در بیانیه فیلادلفیا که جزو بیانیههای اولیه این سازمان است، بر اصل برابری همه انسانها و محترم شمرده شدن حقوق اجتماعی و اقتصادی آنها تاکید شده است.
ابوالفضل فتحالهی، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران که به همراه هیأت اعزامی نمایندگان کارگری در اجلاس سازمان بینالمللی کار شرکت خواهد کرد، درباره جزئیات نشست امسال به ایسنا، گفت: سازمان بینالمللی کار (ILO) برای گرامیداشت یکصدمین سالگرد تأسیس خود در سال ۲۰۱۹ میلادی و به منظور اجرای طرح «ابتکار سده برای آینده کار» که موضوع محوری فعالیتهای این سازمان است، گفتوگوهایی در سطح ملی و بینالمللی با عنوان «گفتوگوی سده» برگزار خواهد کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته موضوع پایان دادن به خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار به ویژه علیه زنان در دستور کار ویژه سازمان جهانی کار قرار گرفت و در این زمینه استانداردهای لازم تدوین شد.
فتح الهی افزود: خشونت و آزار و اذیت به رفتارهای غیرقابل قبول در محیط کار گفته میشود که به طور مداوم و به اشکال تهدید، صدمه روحی و روانی و آزار جسمی و جنسی دیده میشود.
نماینده اعزامی کارگران در اجلاس ILOتصریح کرد: سال گذشته ایران و ILO برای اولین بار و پس از ۴۰ سال در چندین زمینه با یکدیگر همکاری کردند و بسته پیشنهادی سازمان جهانی کار که بر اساس خواستههای نمایندگان کارگری در چهار محور طبقهبندی شده، به عنوان پیش زمینه همکاری میان ایران و این سازمان پس از ۴۰ سال و برای اولین بار ارائه شد تا در یک چارچوب زمانی و بازه سه ساله به اجرا درآید و نقاط قوت و ضعف و نتایج و برآیندهای حاصل از اجرای آن در ایران مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، در حالی که برخی کشورها تلاش میکردند با کارشکنی و سنگاندازی از راهیابی کشورمان به عضویت در هیأت مدیره سازمان جهانی کار جلوگیری کنند، سال گذشته ایران توانست سه دوره متوالی به عنوان عضو اصلی هیأت مدیره سازمان جهانی کار انتخاب شود.
سیصد و سی و پنجمین اجلاس هیأت مدیره سازمان بینالمللی کار نیز از ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۸ فروردین سال ۱۳۹۸ برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی هیأت مدیره سازمان بینالمللی کار در اجلاس هیأت مدیره حضور و مشارکتی فعالانه داشت. جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس کمیته اشتغال و حمایتهای اجتماعی و نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نزد سازمان بینالمللی کار، جلسات مربوطه را اداره کرد.
در این جلسه مقرر شد سند مهمی به صورت یک اعلامیه بر مبنای محتوای گزارش آینده کار و دریافت نقطه نظرات دولتها و شرکای اجتماعی در یکصد و هشتمین کنفرانس بینالمللی کار مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به تصویب نهایی برسد.
در همین راستا همایش ملی آینده کار در ایران برگزار شد و به موضوعاتی همچون ظهور مشاغل جدید با توسعه رباتیک، افزایش تقاضا برای نیروهای ماهر، افزایش استخدامها توسط بخش خصوصی، محدودیت فرصتهای شغلی و تغییر ماهیت آینده کار پرداخت.
حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این اجلاس دیدارهایی با موسی عمرو معاون مدیر کل سازمان بینالمللی کار، رئیس اداره اصول و حقوق بنیادین کار، رئیس اداره آزادی انجمن و سفیر ایران در مقر سازمان ملل متحد داشت و در خصوص سده سازمان بینالمللی کار، گزارش آینده کار و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به بررسی سه جانبه موضوع آینده کار در کشور، تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان و پیامدهای آن برای تولید و اشتغال و جامعه کارگری ایران گفتگو کرد.
در این دیدارها، در خصوص سده سازمان بینالمللی کار، گزارش آینده کار و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به بررسی سه جانبه موضوع آینده کار در کشور، تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان و پیامدهای آن برای اشتغال و جامعه کارگری کشور، پیشنویس تدوین شده چارچوب همکاریهای آتی کشورمان با سازمان بینالمللی کار و برخی دستور کارهای هیأت مدیره گفت و گو شد.
به گزارش ایسنا، کنفرانس بینالمللی کار همه ساله با حضور ۱۸۷ کشور عضو در ژنو سوئیس برگزار میشود. این اجلاس مهمترین رویداد بینالمللی در حوزه کار به شمار میرود و کشورهای عضو در عالیترین سطوح در اجلاس مذکور شرکت میکنند و به بررسی مهمترین مشکلات روز جامعه کار و وضع استانداردهای بینالمللی میپردازد.
انتهای پیام
نظرات