• پنجشنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98030903778
  • خبرنگار : 71577

شرط کاهش نرخ دلار

شرط کاهش نرخ دلار

یک اقتصاددان ضمن پیش‌بینی وضعیت دلار در ماه‌های آینده در این باره اظهار کرد: اگر تراز ارزی کنترل شود، دامنه قیمتی ارز در محدوده‌های پایین‌تری سیر خواهد کرد، در غیر این صورت باید انتظار افزایش قیمت ارز را داشته باشیم.

وحید شقاقی شهری - عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برخی از اظهارنظرهای دستوری مسئولان درباره تعیین قیمت دلار اظهار کرد: قیمت دلار قابل تعیین تکلیف نیست؛ همانطور که درباره دلار ۴۲۰۰ تومانی هم این‌طور بود. واقعیت این است که تعامل متغیرها باید بر اساس اصول بازار باشد.

اقتصاد ایران سالی ۶۰ میلیون دلار نیاز دارد

این اقتصاددان با بیان اینکه اصلی‌ترین متغیر مؤثر بر قیمت دلار تراز ارزی است، ادامه داد: در سال گذشته حدود ۴۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که تا فروردین‌ماه تنها ۱۰ میلیارد دلار آن به کشور بازگشته بود. هرچند از آن زمان تا به حال بانک مرکزی با فشارهایی که آورد توانست هشت میلیارد دلار دیگر را هم برگرداند اما این هم تنها نصف ارزهای صادراتی است.

شقاقی شهری نیاز اقتصاد ایران به ارز را سالی حدود ۶۰ میلیارد دلار ارزیابی کرد و گفت: هر چقدر که بتوانیم ارزهای صادراتی بیشتری را به کشور برگردانیم می‌توانیم منابع بیشتری را برای انجام واردات بسیج کنیم و در کنار آن قیمت دلار در بازار آزاد هم تعدیل می‌شود.

ارزهای صادراتی تعیین‌کننده نرخ دلار در بازار آزاد

او با بر اینکه اگر نتوانیم ارز حاصل از صادرات را برگردانیم بازارها می‌توانند دوباره متأثر شوند، اظهار کرد: هرچقدر که ارز حاصل از صادرات به کشور برگردد قیمت دلار در بازار پایین خواهد آمد. با این حال مساله مهم این است که نباید ارزهای مورد نیاز برای کشور را صرف واردات اقلام لوکس برای طبقات خاص کرد.

شقاقی شهری پیش‌بینی خود از قیمت دلار در ماه‌های آینده را هم ارائه کرد و گفت: اگر تراز ارزی کنترل شود، دامنه قیمتی ارز در محدوده‌های پایین‌تری سیر خواهد کرد، در غیر این صورت باید انتظار افزایش قیمت ارز در ماه‌های آینده را داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، بانک‌ها روز گذشته قیمت ارز را نسبت به روز قبل از آن کاهش دادند و هر دلار آمریکا را ۱۳ هزار و ۱۳ تومان خریدند. این در حالی است که قیمت خرید دلار در بانک‌ها در روز سه‌شنبه ۱۳ هزار و ۴۳۲ تومان اعلام شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۹ ۱۳:۳۵

اقتصاد ایران سالی ۶۰ lمیلیارد دلار نه میلیون دلار نیاز دارد. البته اگر اختلاس گران و رانت خواران ویژه مخصوصا آقازاده ها را منظور تکنیم.

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۹ ۱۴:۰۹

چرا بانک مرکزی اعلام نمیکند که هر کس هر چقدر دلار میخواهد، بیاید بانکها تحویل بگیرد؟ اگر واقعا قیمت فعلی دلار، حباب دارد بانک مرکزی بهتر است در همین قیمتهای بالا و حباب دار به مردم بفروشد و بعد که کاهش پیدا کرد دوباره از آنها بخرد ...! ممنونم از ایسنا.

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۲

تیتر دوم رو اشتباه نوشتین

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۰ ۰۲:۳۳

هرکاری میگن بکنید دیگه. مرده شوی طبقات ثروتمند را ببرد. میخواهیم کالای لوکس نداشته باشند. کشوری که اینهمه بدبخت دارد کالای لوکس میخواد چکار؟

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۵ ۰۶:۰۲

سلام‌منم‌ با نظر شما موافقم.