به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که در بیروت میزبان سناتور الیوت انجل، رئیس کمیسیون امور خارجه کنگره آمریکا و هیئت همراهش بود، ضمن بررسی آخرین تحولات لبنان و منطقه، تاکید کرد: درباره وضعیت لبنان بدبین نیستم، لبنان میتواند از مراحل دشوار مختلف با کمک وحدت مردم و گفتگوی داخلی عبور کند.
بری در این دیدار با اشاره به تلاشهای آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی و زمینی میان لبنان و اسرائیل، خطاب به هیئت آمریکایی به ریاست سناتور انجل تاکید کرد: لبنان به دنبال جنگ با اسرائیل نیست اما هرگز از حق حاکمیتی و حقوق خود در خشکی و دریا به نفع اسرائیل دست نخواهد کشید.
طبق گزارش شبکه عبری زبان "کان"، رئیس پارلمان لبنان پیشتر بر آمادگی کشورش برای تعیین مرزهای دریایی خود با اسرائیل زیر نظر سازمان ملل تاکید کرده و گفته بود: لبنان برای تعیین مرزهای دریایی و منطقه اقتصادی ویژه خود با اسرائیل از طریق راهکاری برای تعیین خط آبی با نظارت سازمان ملل آماده است.
دیوید استرفیلد، فرستاده آمریکا به بیروت برای تعیین اصول مذاکره دو طرف لبنانی و اسرائیلی درباره ترسیم همزمان مرزهای دریایی و زمینی با نظارت سازمان ملل و حمایت آمریکا روز سه شنبه وارد بیروت میشود.
بعید نیست در این سفر درباره تعیین زمان آغاز مذاکرات میان دو طرف که احتمالا در دفتر فرماندهی نیروهای سازمان ملل در لبنان (یونیفل) واقع در شهرک مرزی الناقوره برگزار میشود، توافق شود.
در پی جانبداری کامل آمریکا از اسرائیل، لبنان پس از کشمکشهایی سرانجام میانجیگری آمریکا را پذیرفت.
برخی منابع آگاه از روند مذاکراتی که به زودی میان بیروت و تلآویو آغاز خواهد شد، اعلام کردند که موضعگیری لبنان نسبت به پیشنهاد آمریکا به دو گروه تقسیم میشد، گروه اول شامل میشل عون، رئیس جمهور لبنان و سعد حریری، نخست وزیر این کشور بود که اصل جدایی ترسیم مرزهای دریایی از مرزهای زمینی را قبول داشتند و گروه دوم شامل نبیه بری بود که بر ترسیم همزمان این مرزها پافشاری داشتند.
استرفیلد با درخواست لبنانیها برای برگزاری مذاکرات در ناقوره و نه نیویورک موافقت کرد. لبنان به این دلیل بر برگزاری مذاکرات در ناقوره تاکید داشت تا هیئت اسرائیلی از مزایای میزبانی محل مذاکرات برخوردار نشود. به این ترتیب این مذاکرات به همان شیوه مذاکرات میان ارتشهای دو طرف با نظارت فرماندهی نیروهای یونیفل برگزار خواهد شد؛ به این معنا که هرچند دو طرف مذاکرهکننده و سازمان ملل و نیز هیئت آمریکایی در محل برگزاری مذاکرات حضور دارند اما مذاکره یا گفتگوی مستقیمی میان دو طرف برقرار نمیشود.
در صورتی که این مذاکرات موفقیتآمیز باشد، مرحله تعیین مرزهای دریایی آغاز خواهد شد.
موفقیت یا شکست این مذاکرات به میزان شفافیت موضعگیری آمریکا در آن بستگی دارد به ویژه اینکه قرار است آمریکاییها حامی اجرای موفق این طرح باشند.
انتهای پیام
نظرات