• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98030100291
  • خبرنگار : 71443

تردید کنگره آمریکا نسبت به اطلاعات ارائه شده از سوی تیم ترامپ درباره ایران

تردید کنگره آمریکا نسبت به اطلاعات ارائه شده از سوی تیم ترامپ درباره ایران

برخی اعضای کنگره پس از نشست خود با مقامات دولتی آمریکا درباره ایران با ابراز تردید نسبت به اطلاعات ارائه شده، گفتند که با این حال مقامات دولت ترامپ لحن خود را نرم‌تر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، اعضای کنگره گفته‌اند که مقامات دولت آمریکا در جلسه‌ای توجیهی روز سه‌شنبه خود با اعضای کنگره درباره ایران، تلاش کردند قانونگذاران را متقاعد کنند که دولت دونالد ترامپ قصد بازدارندگی ایران را به مذاکرات هسته‌ای دارد، نه حمله به این کشور.

پس از هفته‌ها اعتراض سناتورها و قانونگذاران آمریکایی مبنی بر عدم اطلاع رسانی دولت درباره سیاست‌هایش در قبال ایران، اعضای ارشد دولت ترامپ عصر سه‌شنبه در دو مجلس سنا و نمایندگان کنگره حاضر شدند تا اعضا را در جریان اطلاعات مربوط به آنچه "تهدیدهای ایران علیه منافع آمریکا" می‌خوانند، قرار دهند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، پاتریک شاناهان وزیر دفاع موقت و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در این جلسات که پشت درهای بسته برگزار شد به سوالات سناتورها و نمایندگان پاسخ دادند.

الیوت انگل، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان پس از این نشست در جمع خبرنگاران گفت: آنها در حال نرم کردن لحن خود هستند. آنها تلاش کردند که این حس را القا کنند.

این مقامات دولتی در صحبت‌های خود به قانونگذاران درباره آنچه "تهدیدهای ایران و نیروهای مورد حمایت آن علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه" می‌خوانند، توضیح داده‌اند. بسیاری از دموکرات‌ها گفته‌اند که نسبت به این تهدیدها تردید دارند اما جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ موافق بوده‌اند که تهدیداتی علیه آمریکایی‌ها در منطقه وجود دارد.

همچنین مایک مک کال، عضو ارشد جمهوری‌خواه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اظهار داشت: هیچ تمایلی برای وارد شدن به جنگ در این منطقه وجود ندارد. این عملیات بازدارنده برای کنترل ایران است.

پاتریک شاناهان نیز پس از دیدار با قانونگذاران گفت که دولت خواهان تشدید وضعیت کنونی نیست و اقدامات آمریکا تا به امروز برای "بازدارندگی ایران" بوده است. وی به خبرنگاران توضیح داد: این برای بازدارندگی است، نه جنگ. ما نمی‌خواهیم وارد جنگ شویم.

پس از آنکه دولت ترامپ اعلام کرد که قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند و برای تقویت حضور نظامی‌اش در منطقه یک ناو گروه به خاورمیانه اعزام کرد، تنش‌ها در منطقه تشدید شد و مقامات دو کشور لفاظی‌ها علیه یکدیگر را افزایش دادند.

برخی دموکرات‌های مجلس نمایندگان گفته‌اند که مقامات دولت اطلاعات را تحریف کرده‌اند تا زمینه را برای پاسخ تند به هرگونه اقدام ایران فراهم کنند.

روبن گالگو، عضو دموکرات کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان در این باره گفت: از نظر من هیچ اطلاعاتی وجود نداشت که دلیلی برای این باشد که ما اکنون از درگیری با ایران صحبت کنیم.

سناتور کریس مورفی و عضو کمیته روابط خارجی نیز به خبرنگاران گفت: آنها فقط امیدوارند که ایران در نهایت پای میز مذاکره بیاید، بدون اینکه طرح مشخصی برای تحقق این هدف وجود داشته باشد.

دولت ترامپ مدعی است که هدف از افزایش فشارها بر ایران کشاندن ایران پای میز مذاکره برای گفت‌وگو درباره توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ است که دونالد ترامپ در مه ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

به گزارش ایسنا، تلاش آمریکایی‌ها برای از سرگیری مذاکرات با ایران در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان تاکید کرده: تا زمانی که آمریکا با عمل کردن به تعهداتش ذیل برجام به ایران احترام نگذارد، بر سر میز مذاکره با دونالد ترامپ نخواهد نشست.

ظریف با اشاره به افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه اعلام کرد که ایالات متحده دست به بازی بسیار خطرناکی زده است. وی با انتقاد از حضور ناو جنگی آبراهام لینکلن و بمب‌افکن آمریکایی در منطقه بیان کرد: حضور تمام این تجهیزات نظامی در منطقه‌ای کوچک، مستعد حادثه است. باید احتیاط زیادی به خرج داد. آمریکا دست به بازی بسیار خطرناکی زده است.

وی درباره خروج دولت ترامپ از برجام نیز گفت: ما تمایلی به مذاکره با کسانی که زیر تعهدهایشان زده‌اند، نداریم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه ایران تسلیم تهدیدات نمی‌شود، خاطر نشان کرد: ایران هیچ‌گاه تحت فشار مذاکره نمی‌کند. نمی‌توانید ایرانی را تهدید کنید و انتظار داشته باشید به تعامل با شما بپردازد. باید از طریق احترام به تعامل پرداخت؛ نه از طریق تهدید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha