• سه‌شنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98023116766
  • خبرنگار : 71214

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد:

کاهش قیمت گوشت قرمز و مرغ ادامه دارد

کاهش قیمت گوشت قرمز و مرغ ادامه دارد

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد: با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته هم‌اکنون شرایط متعادلی در بازار محصولات پروتئینی همچون گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ به وجود آمده و قیمت این محصولات به ترتیب به کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان و ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و تخم مرغ شانه‌ای ۱۲ هزار تومان رسیده است.

به گزارش ایسنا، حمید ورناصری ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام در حوزه دام و طیور و نهاده‌های تولید مورد نیاز برای این محصولات از جمله جو، ذرت و سویا فعالیت می‌کند که این دو بخش ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته و اگر تأمین نهاده‌ها با اختلال مواجه شود اثر خود را روی کالای نهایی می‌گذارد.

وی افزود: در ایام پایانی سال گذشته و تعطیلات نوروزی و ماه رمضان شرایط خوبی در بازار کشور در حوزه محصولات پروتئینی به وجود آمد، چرا که هم اکنون قیمت گوشت مرغ بسیار مناسب است و در برخی استان‌ها افت قیمت سبب شده تا از گوشت منجمد مرغ استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام ادامه داد: نرخ مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف‌کننده ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است که عملاً در کشور به طور متوسط بین ۱۰ هزار تومان تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود و همچنین در شرایطی که قیمت مصوب هر شانه تخم مرغ ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان بوده این محصول در بازار بین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان فروخته می‌شود.

ورناصری همچنین در خصوص وضعیت تأمین نهاده‌های تولید مورد نیاز تولیدکنندگان گوشت مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز، اظهار کرد: در تأمین این نهاده‌ها یا همان خوراک دام و طیور هیچ مشکلی وجود ندارد و در سال گذشته توانستیم ۹ میلیون تن ذرت، یک و نیم میلیون تن سویا و دو و نیم میلیون تن جو به کشور وارد کنیم که همین روند نیز در سال جاری تکرار می‌شود و اطمینان می‌دهیم که در بخش خصوصی و دولت ذخایر بسیار مناسب و بیش از نیاز داخلی وجود دارد.

وی تصریح کرد: مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و تنظیم بازار، نهاده‌ها را در اختیار تولیدکنندگان قرار داده‌اند و همین عامل سبب شده تا در زمینه گوشت قرمز نیز کاهش قیمت داشته باشیم که به عنوان مثال می‌توان به ارزان شدن ۱۲ تا ۱۵ هزار تومانی هر کیلوگرم دام زنده اشاره کرد که سبب شده لاشه گوشت قرمز گوسفندی به ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان برسد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به اینکه روند کاهش قیمت گوشت قرمز و مرغ ادامه خواهد داشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه برخی واردکنندگان مرغ داران و دام داران را تهدید می‌کنند و قانون قیمت مصوب نهاده‌ها و تحویل به موقع و به اندازه این کالاهای اساسی به مرغداران و دامداران را رعایت نمی‌کنند، گفت: در سال جاری چنین مسئله‌ای دیگر موضوعیت ندارد چرا که به دلیل سودجویی و تخلفات برخی واردکنندگان در سال گذشته، اختیار توزیع و فروش را از آنها گرفتیم و هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی سهمیه هر مرغداری و دامداری را از خوراک دام و طیور وارد شده مشخص می‌کند و با قیمت مصوب این محصولات به دست آنها می‌رسد.

ورناصری افزود: به عنوان مثال از ۱۵ اسفند ماه تاکنون بالغ بر ۷۷۰ هزار تن کنجاله سویا وارد شده و با قیمت کیلویی ۲,۴۵۰ تومان به تولیدکنندگان در حوزه دام و طیور تحویل داده شده است که دقیقاً مطابق مصوبات ابلاغی است. بنابراین می‌توان گفت هم‌اکنون شرایط متعادلی در کشور در این زمینه به وجود آمده است اما همه هزینه‌های تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز را نمی‌توان ناشی از تغییر قیمت در نهاده‌ها دانست و عوامل متعدد دیگری هم در این حوزه اثرگذار هستند.

وی خاطرنشان کرد: دیگر ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گوشت مرغ و گوشت قرمز اختصاص پیدا نخواهد کرد اما باید این مسئله را پذیرفت که تک نرخی شدن ارز واردات گوشت قرمز سبب ارزانی آن نمی‌شود و تنها ثبات قیمت آن را در پی خواهد داشت اما نهاده‌های تولید یا همان خوراک دام و طیور همچنان با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی وارد و تأمین خواهد شد و فعلاً دولت برنامه‌ای برای تغییر نرخ ارز آنها ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha