به گزارش ایسنا، دکتر جعفر مروارید که در آیین اختتامیه «چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد» سخن میگفت، با بیان این مطلب اظهار کرد: در مجموع در این هشت شب 170 رویداد برگزار شد که مرجعیت علمی قرآن و اهل بیت(ع) و تبیان بودن قرآن و وحدت جهان اسلام را در زیر سایه وحدتبخش قرآن نشان داد و نیز توجه به جوانان که مخاطب اصلی بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری هستند را محقق کرد و در کنار توجه به جوانان نشاط و همدلی را نیز برای خانوادهها فراهم کرد.
وی ادامه داد: در شب میلاد پربرکت کریم اهل بیت، امام حسن(ع) هستیم. امام حسن(ع) فرمودند که خداوند ماه رمضان را میدان مسابقهای برای آفریدگان خود قرار داده تا با طاعتش برای خشنودی او از یکدیگر پیشی گیرند؛ امیدوارم در این مسابقه معنویت و قرآنی، سرفراز بیرون بیاییم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم مشهد که به مدت هشت شب از 23 تا 30 اردیبهشت در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) برگزارشد، جلوهای از ظهور معنویت و همدلی در سایهسار قرآن در مشهد مقدس بود.
مروارید خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در 700 غرفه برگزار شد؛ همچنین 22 کمیته اجرایی و 23 بخش نمایشگاهی در این نمایشگاه مشارکت داشتند.
وی افزود: شاخص نمایشگاه امسال و امتیاز آن نسبت به سالهای گذشته، رویکرد بینالمللی و فضای متنوع و وسیع نمایشگاه و توجه به جامعیت قرآن بود. تلاش کردیم تجربه معنوی همراه با تجارب فرهنگی در زیر سایه قرآن را برای شهروندان خداجوی مشهدی زائر و مجاور را فراهم کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: از یک سو اجرای کرسی تلاوت با حضور 9 قاری بینالمللی از کشورهای عراق، افغانستان، اندونزی و تانزانیا هر شب برگزار شد و 14 قاری بینالمللی ایرانی نیز به قرائت پرداختند و از سوی دیگر شاهد حضور 20 ملیت اسلامی و بینالمللی باویژه برنامههایی همچون غذای ملل، کرسیهای نظریهپردازی، مهد بینالملل و جنگهای قرآنی بودیم که مدلهای متنوع روزهداری و آداب و رسوم ماه رمضان و نیز معرفت قرآنی را در کشورهای مختلف به بازدیدکنندگان نشان دادند که این مهم با تدبیر و مدیریت جامعةالمصطفی محقق شد.
مروارید افزود: در بخش فرهنگی حضور پررنگ دانشگاههای خراسان رضوی و دانشجویان و اجرای برنامههای معرفتبخشی و نیز حضور تاثیرگذار حوزه علمیه و اجرای برنامههای ویژه در دو سطح نخبگانی و عمومی را تجربه کردیم و شاهد تحقق این ایده بودیم؛ ایده دانشگاه و حوزه برای جامعه و دانشگاه و حوزه برای سبک زندگی ایرانی و اسلامی.
وی بیان کرد: همچنین حضور 14 ناشر بین المللی از جهان اسلام که خود 45 ناشر بینالمللی دیگر را نمایندگی میکردند و به همراه 40 ناشر داخلی، نمایشگاه امسال را با تفکر همراه کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: در بخشهای هنری برنامههای متنوع هنری برای نشان دادن زیباییها و محاسن کلام اهل بیت(ع) که آموزه طلایی امام رضا(ع) است، اجرا شد.
مروارید ادامه داد: برنامههای سحرخوانی، چاووشیخوانی، پردهخوانی قرآنی، تصویرسازی قرآنی، نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی، کتابت قرآن و خوشنویسی آیات قرآن و اجرای نمایشنامههای قرآنی در این شبها برای مجاوران و زائران برگزار شد.
وی گفت: از دیگر ویژگیهای نمایشگاه امسال برگزاری 14 نشست تخصصی و نخبگانی با حضور صاحبنظران بین المللی و ملی در جمع اساتید و دانشجویان و محققان با نگاه بینالمللی به مطالعات قرآنی بوده است؛ اینکه قرآن الهامبخش تمدن جهان کنونی و منبع الهام بخش برای گفتوگوی بین ادیان و بینفرهنگی در مشهدالرضا و در جوار امام رضا(ع)، امام گفتوگو است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: امیدوارم شروع امسال که با شروع قرآن بود، برکات خودش را بر فضای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی استان جلوهگر کند.
انتهای پیام
نظرات