• دوشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98023015685
  • منبع : نمایندگی کردستان

یک مسئول تاکید کرد:

مدیریت صحیح برداشت گیاهان بهاره نیازمند تلاش همگانی

مدیریت صحیح برداشت گیاهان بهاره نیازمند تلاش همگانی

ایسنا/کردستان مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، با اشاره به اینکه مدیریت صحیح برداشت گیاهان بهاره نیازمند تلاش همگانی است، گفت: هرساله این اداره کل جهت مدیریت صحیح بهره‌برداری از این گیاهان براساس قوانین و مقررات جاری با بهره‌برداران محلی ذی‌حق و یا تعاونی‌های روستایی قرارداد می‌بندد.

پیام شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: استان کردستان با توجه به شرایط اقلیمی خاص و تنوع آب و هوایی بیشترین گیاهان بهاره را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: تعدادی از شهرستان‌های استان از جمله مریوان، سروآباد، کامیاران و سنندج بیشترین آمار برداشت از "ریواس" را دارند و در این زمینه شاخص هستند.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، با اشاره به اینکه "ریواس" در اراضی ملی به نام منابع طبیعی برداشت می‌شود، بیان کرد: هرساله این اداره کل جهت مدیریت صحیح بهره‌برداری از این گیاهان براساس قوانین و مقررات جاری با بهره‌برداران محلی ذیحق و یا تعاونی‌های روستایی قرارداد می‌بندد.

شریفی با اشاره به اینکه مدیریت صحیح برداشت گیاهان بهاره، نیازمند تلاش همگانی است، افزود: شهرستان مریوان دارای یکی از تعاونی‌های فراگیر منابع طبیعی و کشاورزی فعال است که اعضاء آن به نوعی در برداشت یا فروش و صادرات این گیاهان مشارکت فعال دارند.

وی عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از گیاهان بهاره به صورت قاچاق و غیر رسمی از استان خارج می‌شود و آمار دقیقی از برداشت گیاهان بهاره در دسترس نیست.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، ذکر کرد: منابع طبیعی برای هر شهرستان طرحی به نام طرح‌های مصوب بهره‌برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی دارد که در آن مشخص شده هر شهرستان دارای چه ظرفیت و پتانسیلی از لحاظ آب و هوایی و نوع گیاهان بهاره است.

شریفی افزود: ریواس برداشت شده جزء منابع طبیعی و اراضی ملی است که به صورت خودرو رویش می‌کند.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، بیان کرد: شرکت تولید بذر در کشور، بذر گیاهانی از جمله ریواس، کنگر، غازیاغی و سایر گیاهان داروئی و خوراکی را به صورت فروشی دارد که کشاورزان می‌توانند این بذرها را خریداری کرده و در زمین‌های کشاورزی بکارند.

شریفی ادامه داد: کشاورزان کردستانی به دلیل شرایط آب هوایی استان ‌می‌توانند بذر این گیاهان را بکارند و به عمل بیاورند چنانچه یک کار اقتصادی نیز به شمار می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: آمار ریواس با توجه به شرایط بارندگی هر سال متفاوت است که خوشبختانه امسال شاهد افزایش ریواس در سطح استان بودیم.

مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، در پایان یادآور شد: ریواس و کنگر جنبه صادراتی بسیار مهمی در کشور دارد، لذا در این شرایط می‌طلبد کشاورزان استان نسبت به صادراتی بودن آن اقدام کنند.

به گزارش ایسنا؛ استان کردستان در یک منطقه‌ی کوهستانی قرار دارد و گیاه علفی ریواس در آن به وفور یافت می‌شود. با استفاده از این گیاه و اضافه کردن موادی همچون گوشت گوسفندی، پیاز و نعنا و جعفری یکی از خورشت‌های پرطرفدار کردستان تهیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha