• شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 98022814818
  • خبرنگار : 71591

بازگشت اعتماد به هواوی در سایه توافقی جدید

بازگشت اعتماد به هواوی در سایه توافقی جدید

شرکت هواوی قصد دارد به منظور حفاظت از نام و نشان خود، با کشورهای نگران درباره جاسوسی از اطلاعات کاربرانشان وارد توافق و عهدنامه جدیدی شود.

به گزارش ایسنا، هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه‌دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه‌کننده موبایل در جهان محسوب می‌شود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و بسیاری از کشورهای هم‌پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین ممنوع اعلام کرده بودند.

با اینکه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردند، به نظر می‌رسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف علیه این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.

در حالی که کشورها باوجود تمایل شدید به توسعه و برقراری زودهنگام زیرساخت‌های شبکه نسل پنجم اینترنت ۵g و همکاری با این غول تکنولوژی، نمی‌توانند به طور تمام و کمال به این شرکت بزرگ اعتماد کرده و توسعه شبکه مخابراتی کشور خود را به دست آن بسپارند، بدون شک این اتفاق برای تمامی این کشورها و همچنین شرکت هواوی ضرر و خسارت بزرگی به شمار خواهد آمد، چرا که موجب خواهد شد زیرساخت‌های شبکه‌های مخابراتی در کشورهای مذکور به تعویق افتاده و اپراتور مخابراتی دیگری توانایی برقراری ارتباط مورد نظر را نداشته باشد یا از لحاظ مالی صرفه اقتصادی نداشته باشد و از طرفی دیگر شرکت هواوی نیز بازارهای بزرگ خود را در جهان از دست بدهد و شاهد کاهش شدید درآمد و سودآوری خود باشد.

حالا به تازگی اخباری در تک کرانچ منتشر شده است که نشان می‌دهد هواوی قصد دارد به منظور جلوگیری از خسارات جبران ناپذیر عدم همکاری با کشورهای بزرگ جهان با آنها وارد موافقت نامه جدیدی شود که در آن به عدم جاسوسی از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران متعهد می‌شود.

لیانگ هو، رئیس شرکت چینی هواوی در این خصوص خاطرنشان کرده است: ما می‌خواهیم با دولت‌های مختلفی همچون بریتانیا وارد مذاکره جدیدی شویم و موافقت نامه‌ای را مبنی بر عدم جاسوسی از اطلاعات کاربران و مشترکان آنها به امضا برسانیم تا متعهد شویم که تجهیزات ما هیچ‌گونه جاسوسی یا نفوذ هکرها از درهای پشتی را به دنبال نخواهد داشت و بدین ترتیب به آنها این اطمینان را بدهیم که با خیال آسوده به قراردادهای همکاری با ما بیاندیشند.

رویترز همچنین در این خصوص نوشته است که بریتانیا هم اکنون در حال بررسی شرایطی است تا علاوه بر حفظ حریم خصوصی کاربران و مشترکان شبکه‌های مخابراتی، به هواوی اجازه می‌دهد در توسعه زیرساخت‌های مربوطه مشارکت داشته باشد تا دسترسی این کشور به شبکه پرسرعت نسل پنجم اینترنت همراه را میسر سازد.

سخنگوی دولت بریتانیا نیز در خصوص نگرانی‌های مربوط به شرکت هواوی عنوان کرده است: امنیت در شبکه‌های ارتباطی بریتانیا همواره بزرگترین اولویت ما بوده است و ما قصد داریم تحت هر شرایطی محافظت از حریم خصوصی کاربران و مشترکان شبکه‌های مخابراتی و ارتباطی را کنترل کنیم.

شاید آمریکا کوتاه بیاید!

برخی از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که آمریکا ممکن است در آینده‌ای نزدیک برای ادامه فعالیت هواوی در زیرساخت‌های مخابراتی این کشور تخفیف قائل شود.

با توجه به تشدید فشار از سوی دولت ترامپ و برخی دیگر از کشورهای هم پیمان آمریکا که تحت تأثیر جریان سازی های آن و احتمال جاسوسی هواوی از حریم خصوصی کاربران، اقدام به لغو موقت قراردادهای همکاری با این شرکت چینی کرده بودند، حالا بسیاری از منتقدان بر این باورند که تعداد زیادی از مناطق شهری و روستایی ایالات متحده آمریکا وجود دارند که زیرساخت‌های ارتباطاتی آنها توسط هواوی ساخته، نصب و توسعه داده شده است و همچنان نیازمند تجهیزات این شرکت هستند که در طول یک سال اخیر به خاطر محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ با مشکلات و دردسرهای فراوانی مواجه شده و اعلام کرده اند که به منظور تعمیر و بازرسی‌های موارد موردنیاز نیازمند کمک و بررسی هواوی هستند.

بنابراین بسیاری از کارشناسان بر این باورند که لازم است که دولت آمریکا برای ادامه فعالیت شرکت چینی هواوی در این کشور تخفیف قائل شده و راه را برای بازگشت آن به منظور تعمیر و بازرسی و نصب تجهیزات و قطعات موردنیاز در زیرساخت‌های این کشور پهناور باز بگذارد تا خود متحمل هزینه‌های هنگفتی در آینده نشود.

بر اساس گزارشی که در وب سایت engadget آمده است، این کارشناسان فعال در حوزه ارتباطات و فناوری معتقدند در صورتی که دولت آمریکا راهی برای بازگشت و ادامه فعالیت هواوی به این کشور باز نگذارد، مجبور خواهد بود از سایر اپراتورهای مخابراتی برای تعمیر و نصب تجهیزات ارتباطی و اینترنتی بهره ببرد و یا زیرساخت‌های خود را به طور کامل تعویض کنند که در هر دو حالت، متحمل هزینه‌های هنگفت و خسارات جبران ناپذیری خواهد شد و به هیچ وجه برای دولت آمریکا صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

بنابراین احتمال دارد دولت ترامپ با برآورد هزینه و خسارات عدم همکاری با هواوی، در آینده‌ای نزدیک به فکر بازگشت این شرکت چینی بیفتد که البته این اتفاق با اعمال فشار و قوانین دست و پاگیر ی رخ خواهد داد.

ماجرا از اوایل سال ۲۰۱۸ آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشی‌های هوشمند ساخت شرکت‌های چینی نظیر هواوی و زدتی‌ای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی می‌کنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین می‌دهد تا علیه ایالات متحده از آن‌ها استفاده کند. بعد از آن تمامی فعالیت‌های مخابراتی این غول تکنولوژی را نیز ممنوع اعلام کرد و از همه کشورهای هم پیمانش نظیر کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی خواست به منظور حفظ حریم خصوصی خود با این شرکت قطع همکاری کنند. با این‌که دولت چین و شرکت‌های هواوی و زدتی‌ای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آن‌ها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha