به گزارش ایسنا به نقل از اهوال، هر چند که لیر از اواسط معاملات هفتگی موفق شده بود اندکی خود را باز یابد و از سطح ۶.۲۴ لیر به ازای هر دلار فاصله گیرد اما اعلام خبر تصمیم جدید دولت آمریکا برای لغو قرارداد تجارت ترجیحی با ترکیه باعث شد تا لیر در آخرین روز از معاملات هفتگی ۰.۴ درصد ریزش کند و هر دلار به ازای ۶.۰۶ لیر مبادله شود.
تنشهای سیاسی بین واشنگتن و آنکارا در هفتههای اخیر اصلیترین دلیل ریزش سنگین لیر بوده است و مساله خرید سامانه موشکی از روسیه، تورم بالا و رشد اقتصادی منفی به مشکلات پول ملی ترکیه دامن زده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرده بود: تصمیم گرفتم با توجه به سطح توسعه اقتصادی ترکیه به قرارداد ترجیحی خاتمه دهم.
جنگ تجاری بین چین و آمریکا از جمله دیگر دلایلی است که معاملات هفته گذشته ارزهای نوظهور را کاملاً تحت تأثیر خود قرار داد. ترکیه از آمریکا خواسته است تا با توجه به تصمیم سران دو کشور برای ارتقای مناسبات تجاری و اقتصادی در تصمیمش تجدید نظر کند اما واشنگتن تاکنون به این درخواست ترکیه واکنشی نشان نداده است.
معامله گران معتقدند سطح حمایتی فعلی لیر ۶.۱۳ است و در صورتی که لیر این کانال مهم را در برابر دلار از دست دهد احتمال عقب نشینی آن به سطوح پایینتر بسیار محتمل است. تورم ۲۰ درصدی و رشد اقتصادی منفی باعث شده است تا سطح استاندارد زندگی از مردم این کشور در مقایسه با سالهای گذشته کاهش یابد.
بانک مرکزی ترکیه هشت روز پیش در گزارشی اعلام کرده بود ۱۸۱.۲ میلیارد دلار سپرده ارزی خارجی در بانکهای این کشور نگهداری میشود که به معنای تداوم وابستگی شدید اقتصاد این کشور به دلار است.
انتهای پیام
نظرات