• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۱:۵۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98022312443
  • خبرنگار : 71567

معاون آموزشی وزارت علوم:

دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه‌ها هستیم

دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه‌ها هستیم

معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر این که پذیرش دانشجویان دکتری باید مستقیماً توسط دانشگاه‌ها انجام شود، گفت: در حال حاضر قانون مجلس شورای اسلامی این امر را نفی می‌کند و وزارت علوم دنبال راهکاری برای حل این موضوع است.

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به سامان دهی تعداد دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اساساً کنکور و آزمون‌های فعلی لزوماً معیار تعیین استعدادها برای ورود به دانشگاه در مقاطع دکترا نیست بلکه کنکور در دوره دکتری صرفاً یک ابزار ورود به دانشگاه به شمار می‌رود. اما اینکه تعداد زیادی از دانشجویان در دوره دکتری مجاز می‌شوند یعنی امکان سنجش دانشجویان توسط دانشگاه‌ها را بیشتر شدیم و تفاوتی برای برگزاری کنکور و پذیرش از طریق آزمون قائل نشدیم.

وی در ادامه با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که شاخص‌های ورود دانشجو به دوره دکتری بهبود یابد، خاطر نشان کرد: بهبود شاخص‌های پذیرش دانشجوی دوره دکتری فقط از طریق تفویض اختیار کامل به دانشگاه‌ها در جذب این دانشجویان اتفاق می‌افتد. البته در حال حاضر مقدمات این تفویض اختیار در وزارت علوم فراهم شده و امیدوار هستیم در آینده بتوانیم به سمتی حرکت کنیم که دانشگاه‌های ما مستقیماً برای پذیرش دانشجو دکتری اقدام کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: تجربه کشورهای دنیا نشان داده است که مراکز آموزش عالی فوق اگر مستقیماً در انتخاب دانشجویان دخالت داشته باشند بسیار عملکرد بهتری خواهند داشت تا اینکه یک مرکزی جدا از دانشگاه‌ها برای آنها انتخاب کنند. بنابراین شایسته بودن دانشجو باید توسط دانشگاه‌ها مشخص شود.

دکتر شریعتی یادآور شد: برخی نگران اعمال سلایق و بعضاً تخلفات در پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها به ویژه در دوره دکتری وجود دارد، اما باید گفت اساساً هر کاری را بخواهیم تعریف کنیم ممکن است با یک سری چالش‌ها و حتی اشکالاتی مواجه باشد بنابراین باید به دانشگاه‌ها اعتماد کرد.

وی در ایان خاطرنشان کرد: باید پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه‌ها واگذار شود. در این راستا وزارت علوم در سال ۹۴ یک بار برای واگذاری این امر اقدام کرد و اغلب دانشگاه‌های مجری از این امر راضی بودند اما مجلس قانونی وضع کرد که جلوی استمرار این امر را گرفت. بنابراین اگر ما بخواهیم این تجربه مجدداً تکرار شود باید راهکاری برای این قانون مجلس داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۴

میشه از آقای نیاسر بپرسید 1. چرا با وجود اینکه میدونه واگذاری انتخاب دانشجو به دانشگاه قبلا آزموده شده و فساد شدیدی رو بهمراه داشته، باز میخواد به اون سمت حرکت کنه و مصوبه مجلس رو دور بزنه؟ 2. ایشون که دید چه رسوایی سر اعزام دانشجویای دکترای پژوهشگاه بنیادی با دزدی از بیت المال و بدون امتحان جامع به اروپا و کانادا پیش اومده، بازم دم از افزایش اختیار دانشگاهها میزنه؟ 3.کاش بجای سلب مسولیت از خودشون به افزایش کیفیت آموزشی بپردازن که بخاطرش دارن پول میگیرن.

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۵:۴۹

بعله.... که آقازاده ها و بستگانتون رو بچپونید تو دانشگاهها... دکتر بشن... پست های مدیر کلی بهشون بدین... تشت رسواییتون خیلی وقته از بوم افتاده....