• پنجشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98021910220
  • خبرنگار : 71263

رشد تجدیدپذیرها راکد شد

رشد تجدیدپذیرها راکد شد

روند رشد استفاده از انرژی تجدیدپذیر سال گذشته آهسته شد و زنگ خطر را درباره روند گذر به انرژی پاک به صدا درآمد.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد در سال ۲۰۱۸ مجموع استفاده از انرژی تجدیدپذیر به حدود ۱۸۰ گیگاوات رسید که مشابه سال پیش از آن بود. برای نخستین بار از سال ۲۰۰۱ است که ظرفیت انرژی تجدیدپذیر افزایش پیدا نمی‌کند.

افزوده شدن ۱۸۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر، حجم عظیمی است اما هنوز کمتر از میزانی به شمار می‌رود که صنعت برق نیاز دارد. طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، این میزان معادل ۶۰ درصد از انرژی تجدیدپذیر مورد نیاز برای رسیدن به اهداف جوی بلندمدت است. این آژانس اعلام کرد به منظور رسیدن به اهداف توافق جوی پاریس، جهان باید تا سال ۲۰۳۰ سالانه حدود ۳۰۰ گیگاوات انرژی پاک اضافه کند.

سال گذشته انتشار دی اکسید کربن از انرژی ۱.۷ درصد افزایش یافت و به رکورد ۳۳ گیگاتن رسید. بنابراین در حالی که آلایندگی باید به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند اما هنوز به سطح یکنواخت نرسیده است. روند رشد انرژی تجدیدپذیر ادامه دارد اما تقاضا برای نفت و گاز هم بالاتر می‌رود.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در بیانیه‌ای اظهار کرد جهان نمی‌تواند روی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر متوقف شود و دولت باید برای اصلاح این وضعیت به سرعت اقدام کرده و جریان سریع‌تر پروژه‌های جدید را فراهم کنند. به مدد افت سریع هزینه‌ها، رقابت پذیری انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر به مشوق‌های مالی مشروط نیست اما به سیاست‌های باثبات نیاز دارد که متکی بر دیدگاه یکپارچه کردن انرژی‌های تجدیدپذیر در سیستم‌های نیرو به شکل مقرون به صرفه و بهینه باشد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، کاهش هزینه‌ها، انرژی‌های تجدیدپذیر را به ارزان‌ترین گزینه در بسیاری از بازارها تبدیل کرده است و رشد قوی آنها در آینده را تضمین می‌کند. انرژی بادی و خورشیدی در بسیاری از کشورها اکنون ارزان‌تر از نیروگاههای زغال سنگ هستند. در واقع در آوریل انرژی تجدیدپذیر در تولید برق از زغال سنگ سبقت گرفت و سهمش را به ۲۴ درصد در مقایسه با سهم ۲۰ درصدی زغال سنگ در بازار برق افزایش داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha